OMGÅNG 6 SUMMERING

SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 6, DIV 2 NS

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag hr dock inga direktlänkar (SFF, UIF tex) utan där får ni leta er fram. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat.

ArameiskaSandvikens IF  2-0
(Såg ju Arameiska spela förra helgen och blev imponerad av farten och fläkten där, och idag brottade man ner starka Sandviken med 2-0 efter mål i 54:e och på övertid. Tabellen tightar till sig i och med detta och för SIF:s del så var det nog en plump i protokollet och nu väntar ett revanschsuget Skiljebo i nästa runda. Spännande.)
Nästa match för Arameiska: Västerås hemma
Nästa match för Sandviken: Skiljebo hemma

Kvarnsvedens IK - Avesta AIK  1-2
(Jumbolaget Kvarnsveden (med en död hemsida?) får matchen precis dit dom vill med 1-0 i 44:e minuten, psykologiskt viktigt mål. Men som ni ser så räckte inte det då man bröt ihop med en kvart kvar, 1-1 i 75:e blev 1-2 på övertid av Viktor Hansson. Oerhört surt för KIK som ju var så nära tre poäng men som nu får fortsätta vara sista-laget i serien medans Avesta fick klättra upp över stecken.)
Nästa match för Kvarnsveden: Gusk borta
Nästa match för Avesta: Upsala IF hemma

Skiljebo SK - BKV Norrtälje  0-1
(En "sex-poängsmatch" där ett skadedrabbat BKV ändå lyckades knäcka hemmalagets förlustnolla efter mål av Christopher Svecke i den första halvleken. En mycket viktig seger för Norrtälje som nu passerade just Skiljebo i tabellen och lade sig på en femteplats. Anstormningen mot BKV:s mål sista kvarten var tydligen av den värre sorten men det räckte inte idag, tre poäng till vargarna, härligt. Lite skoj att man surar och skyller förlusten på motståndarna, gör det bättre själva istället.)
Nästa match för Skiljebo: Sandvikens IF borta
Nästa match för Norrtälje: Syrianska IF hemma

Sollentuna IF - Gusk  1-0
(Sollentuna fortsätter att ånga på, tredje raka nu och hela fem vinster på sex matcher. Definitivt mörkare i Gusk som fortfarande inte har vunnit en enda match och bara mäktat med fyra mål så här långt. Enligt hemsidan så var det fel vinnare med tanke på matchbilden, men lik förbaskat så var det SFF:s Chika Ezeh som avgjorde för hemmalaget i 31:a minuten. Gusk nu på kvalplatsen nedåt och det ser nattsvart ut.)
Nästa match för Sollentuna: Enskede IK borta
Nästa match för Gusk: Kvarnsvedens IK hemma

Syrianska IFEnskede IK  1-5
(Pinsamma siffror för syrianerna men som faktiskt hade ledningen och 1-1 i halvtid. Det var dock i de sista tjugo minuterna som hemmalaget brakade ihop fullständigt, Enskedes Ivan Issa dunkar in ett hattrick och sen kryddar man på med två mål till i sista minuten och fiaskot i Västerås var ett faktum. Enskede varvar fem-målsvinster med fem-målsförluster, lite skumt, noterbart också att man har två hat-trick-killar på sex matcher. Syrianska får klara sig utan Samuel Barley mot BKV i nästa match eftersom han drog på sig sitt tredje gula.)
Nästa match för Syrianska: BKV Norrtälje borta
Nästa match för Enskede: Sollentuna IF hemma

Upsala IF - Strömsbergs IF  1-2
(Strömsberg vinner andra raka efter fyra förluster och det borta mot Upsala som säkert hade andra förhoppningar i den här matchen. När Bale nickar in 1-1 med tjugo kvar så hade hemmalaget vittring men det rasade efter bara tre minuter då SIF satte segermålet. Strömsberg upp långt nu från bottenträsket och på ganska säker mark, starkt att vända trenden så pass. Nacka nästa blir betydligt svårare dock, och Upsala får åka upp till Avesta för revansch.)
Nästa match för Upsala: Avesta borta
Nästa match för Strömsberg: Nacka FF hemma

Västerås IK - Nacka FF  3-0
(Omgångens bomb, jumbon Västerås krossar serietvåan Nacka hemma med 3-0. Efter en timme så får VIK en straff och i matchens sista tio minuter så gör hemmalaget ytterligare två mål. Vad hände Nacka? Grymt bra gjort i all fall av Västerås som nu också överlämnade sistaplatsen till Kvarnsveden, och som även klättrade förbi guskarna i tabellen. Skoj resultat för alla andra lag med tanke på hur tätt det är mellan lagen både uppe och nere.
ps. Nu kanske Västerås IK äntligen uppdaterar sin hemsida efter en månads tystnad, uselt jobbat där.)
Nästa match för Västerås: Arameiska borta
Nästa match för Nacka: Strömsbergs IF borta