tisdag 26 maj 2015

OMGÅNG 8 SUMMERING

SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 8, DIV 2 NS

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar (SFF, UIF tex) utan där får ni leta er fram. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat.

Kvarnsvedens IK - Enskede IK  
0-1 A Ashtari 8, 0-2 S Kamara 89
(Det blev bortaseger för Enskede mot bottenlaget Kvarnsveden, men det satt hårt åt trots ett tidigt ledningsmål. För 2-0 kom inte förrän i sista minuten och det på en straff, och dom tre poängen kunde därmed åka med ner till Stockholm med ett lag som nu också toppar serien med en poäng till godo. Enskede fortsätter att övertyga defensivt och har minst insläppta mål av alla lag, svårforcerat försvar med andra ord. Kvarnsveden däremot stannar kvar under kvalstrecket tillsammans med Gusk och har tre pinnar upp till Avesta.)
Nästa match för Kvarnsveden: Norrtälje borta
Nästa match för Enskede: Upsala hemma

Nacka FF - Avesta AIK  5-1
1-0 M Forsberg 12, 2-0 V Weidlitz 16, 3-0 M Forsberg 28, 3-1 S Gabriel 37, 4-1 D Rashidi 59, 5-1 V Weidlitz 66
(Helt galen start av hemmalaget Nacka som sätter tre mål på 28 minuter och sen var det ju bara att surfa hem dom tre poängen. Enligt rapporter så var det i stort sett bara ett lag på planen och Avesta fick åka hem med svansen mellan benen. Det har ju varit lite grus i maskineriet för dom men två raka 0-3 förluster måste ha fått dom att vakna till och nu har man ju verkligen en snygg tabellplacering. Avesta har det dock betydligt tyngre och är kvar i botten.)
Nästa match för Nacka: Gusk borta
Nästa match för Avesta: Strömsberg hemma

Skiljebo SK - Arameiska  0-2
0-1 R Mamoka str 71, 0-2 B Katourgi 73
(Jämnt och hårt i över en timme men med nitton minuter kvar att spela så får Arameiska en straff och bara två minuter senare sätter man dit 0-2 och det är ridå ner för hemmalaget. Laget som började så bra och t.o.m ledde serien ett tag har nu tre raka utan vinst och två förluster i rad, tungt. Och inte lär det bli bättre med tanke på att två man drar på sig röda kort i slutet av matchen och som nu missar Västerås-matchen. Karwan Safari för snack (!) och Philip Lannebris för hands i straffområdet. Surt.)
Nästa match för Skiljebo: Västerås hemma
Nästa match för Arameiska: Syrianska hemma

Sollentuna FF  - BKV Norrtälje  1-4
1-0 E Skogh 50, 2-0 A Bellander 70, 3-0 A Bellander 73, 4-0 E Skogh 90
(Serieledande Sollentuna gick på pumpen rejält trots att man gör en riktigt bra första halvlek och tar ledningen en sekund innan halvtidsvilan. Men BKV kommer ut som ett nytt lag i andra och maler ner hemmalaget. Emil Skogh var lysande och sätter två iskalla mål varav det ena är direkt på en frispark och bortlurad SFF-målvakt. Sen får Andreas Bellander sätta dit två (!) straffar och han gör det helt utan nerver. Tre otroligt viktiga poäng för BKV som nu får häng på toppen och kapten Bellander går upp på andra plats i skytteligan. SFF:s Michael Aslan avstängd mot Sandviken och laget leder nu "ful-ligan" med sina 23 gula och ett rött.)
Nästa match för Sollentuna: Sandviken borta
Nästa match för Norrtälje: Kvarnsveden hemma

Syrianska IF - Sandvikens IF  0-2
0-1 A Allison 73, 0-2 Y Rafael 90
(Två sena mål, bland annat ett från debuterande York Rafael på övertid sänkte Syrianska som därmed inkasserade tredje förlusten på hemmaplan (?). Sandviken upp på fjärde plats och Syrianska ner till sjunde i den otroligt täta tabellen, hela sex lag nu inom en tre-poängare. Men båda lagen har mycket svåra matcher i nästa omgång och Syrianska får klara sig utan Dennis Persson och Robin Blommé som drog på sig sina tredje gula.)
Nästa match för :  Arameiska borta
Nästa match för : Sollentuna hemma

Upsala IF - Gusk   3-1
0-1 H Englund 4, 1-1 S Bale9 , 2-1 S Bale 45, 3-1 S Bale 75
(Det tog bara fyra minuter innan första målet föll i Uppsala-derbyt (inför nästan femhundra åskådare) och det till gästande Gusk men UIF kvitterar efter ytterligare fem och gör även 2-1 i 45:e. Sunday Bale gjorde båda och kryddade på med ett till i andra med kvarten kvar, grattis till hat-tricket, det sjätte i serien så här långt, och nu toppar du skytteligan också med sju gjorda mål. Det slutade med ytterligare en förlust för Gusk som nu ligger jumbo i tabellen, inte en vinst på åtta omgångar är katastrof-dåligt. Hur länge stannar tränaren? Upsala däremot tog tre viktiga poäng och har nu en liten liten lucka ner till kvalstrecket, dock så blev T Uller avstängd mot Enskede på lördag.)
Nästa match för Upsala: Enskede borta
Nästa match för Gusk: Nacka hemma

Västerås IK - Strömsbergs IF
1-0 N Durovic 47, 2-0 Kresnik Bytyqi 72, 3-0 S Berg 82, 4-0 A Botvidsson 86
(Västerås körde över formstarka Strömsberg som kom med tre raka vinster, ok man höll flaggan högt fram till dryga kvarten kvar men rasade ihop totalt då. Lite märkligt att man åker på bortamatch med bara tre man på bänken, men det kanske är skador osv. VIK:s Adam Botvidsson avstängd efter tre gula.)
Nästa match för Västerås: Skiljebo borta
Nästa match för Strömsberg: Avesta borta


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar