SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 10, DIV 2 NS

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar (SFF, UIF tex) utan där får ni leta er fram. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat.

Kvarnsvedens IK - Sandvikens IF  1-3
0-1 A Allison str 16, 0-2 A Allison 20, 0-3 A Allison 60, 1-3 A Hedlund str 89
(Säsongens sjunde "hat-trickare" Anthony Allison jr smäller in tre raka mål (första på straff) för bortalaget Sandviken och går därmed också upp i delad skytteliga-ledning. Kvarnsveden får också en straff och tröstmålar in 1-3 en minut innan full tid men ligger fortfarande sist i tabellen, nu börjar det krisa till sig för Borlängarna.)
Nästa match för Kvarnsveden: Arameiska borta
Nästa match för Sandviken: Upsala hemma

Nacka FF - Enskede IK  2-1
1-0 F Forsberg 62, 1-1 M Chang 73, 2-1 M Forsberg 77
(En match där allting avgjordes inom loppet av en kvart i andra halvlek där först hemmalaget tar ledningen och inhopparen Chang kvitterar efter fem minuter på planen. Men Nacka vinner detta derby efter det att Forsberg nummer två nätat fyra minuter efter kvitteringen, starkt att  komma tillbaka och därmed besegra den tidigare serieledaren. Lindgren i NFF avstängd mot  BKV, och Enskedes Dahl och Catenacci mot Strömsberg.)
Nästa match för Nacka: Norrtälje borta
Nästa match för Enskede: Strömsberg hemma

Sollentuna FF - Arameiska  2-5
0-1 S Ostjic 5, 0-2 L Pachajyan 25, 0-3 B Katourgi str 57, 0-4 B Katourgi 58, 1-4 K Ramsell 80, 2-3 D Gustavsson 82, 2-5 S Ostjic 84
(Helt galen match där Sollentuna åter igen får storstryk på hemmaplan, 0-2 i halvtidsvilan dubblas snabbt efter det att Katourgi satt dit två raka, varav en på straff. Men med minuter kvar så sprattlar SFF till inom ett par minuter och får till lite tryck på Arameiska men Ostjic sätter definitivt punkt för matchen med sitt andra mål. Sollentuna har tre raka förluster nu och rasar i tabellen och Arameiska fortsätter spela ojämnt och köra på med ungefär med varannan vinst.)
Nästa match för Sollentuna: Skiljebo borta
Nästa match för Arameiska: Kvarnsveden hemma

Strömsbergs IF - Gusk  0-2
0-1 A Josefsson 6, 0-2 P Källsten str 20
(Guskarna vinner sin andra match på de tre senaste och verkar ha kommit igång lite nu, Strömsberg däremot åker på pumpen efter tre raka vinster. SIF kommer helt snett in i matchen och åker på ett baklängesmål redan efter dryga fem minuter, och när sen Gusk får en straff efter tjugo så är det motogt värre. Har inte så stor koll på själva matchen men man kan väl anta lite att bortalaget spelade på resultatet och kanske till och med parkerade bussen på plan i andra halvlek, men vem skulle inte göra det med så viktiga poäng i lastutrymmet. )
Nästa match för Strömsberg: Enskede borta
Nästa match för Gusk: Avesta hemma

Syrianska IF - Skiljebo SK  1-1
1-0 G Medina 73, 1-1 K Safari 95
(I det här Västerås-derbyt inför nästan sjuhundra åskådare vinner Syrianska halvlek ett och Skiljebo den andra, och många trodde på hemmavinst efter det att inhopparen Medina gjort 1-0 efter bara ett par minuter på planen. Men långt in på stopptid så kvitterar Skiljebo genom K Safari och man får dela på poängen. Läste och hörde dock om märkliga scener igen på Swedbank Park med åskådare på planen efter slutsignalen och nu med misshandel av hemmamålvakten och polisanmälningar sompåföljd. Karwan Safari får två gula och ett rött och drar på sig sin andra utvisning (!) i år.)
Nästa match för Syrianska: Västerås hemma
Nästa match för Skiljebo: Sollentuna hemma

Upsala IF - BKV Norrtälje  5-1
1-0 S Bale str 13, 2-0 M Kvarneå 17, 3-0 S Bale 40, 4-0 M Kvarneå 42, 5-0 M Kvarneå 45, 5-1 J Gillberg 50
(Ett fotbollsmysterium att Upsala krossar BKV med 5-0 på en halvlek, och där Markus Kvarneå får sätta dit ett ett äkta hat-trick samtidigt som duktige Bale gör dom två andra och båda upp i skytteligatoppen. Och allt detta sker under fyrtiofem minuter, måste vara den märkligaste halvleken i i år. Lägg därtill enbart dröm-mål och ett matchavbrott för åska och ösregn så har ni bilden på en nattsvart upplevelse för gästerna, Upsala å andra sidan märkte nog inte av ovädret. Omgångens sämsta publiksiffra fick se en varg-slakt, och det är bara att gratulera UIF och säga lycka till till BKV mot Nacka på lördag utan både Skogh och Wessberg som drog på sig sina tredje gula kort.)
Nästa match för Upsala: Sandviken borta
Nästa match för Norrtälje: Nacka hemma

Västerås IK - Avesta AIK  2-0
1-0 J Bäck 22, 2-0 N Durovic 74
(Västerås har nu fem raka vinster och 12-1 i  målskillnad, snacka om toppad formkurva, ja till och med så pass att deras hemsida har vaknat till och börjat leverera. Den har ju varit stendöd sedan premiären men det är alltid roligare att skriva när det går bra liksom, Hur som haver så besegrar man gästande Avesta efter ett mål i vardera halvlek och det i en match som nog ingen lär minnas efter säsongen, men vann gjorde man. Avesta däremot börjar få det tungt nu efter tre raka förluster och har nu ett litet poängglapp uppåt.)
Nästa match för Västerås: Syrianska borta
Nästa match för Avesta: Gusk borta