söndag 2 september 2018

SUMMERING OMGÅNG 19

VAD HÄNDE I HELGEN - KORT SUMMERING OMGÅNG 19

29 mål --- 22 gula --- 4 röda --- 3 straffar --- 8 avstängningar --- 662 åskådare

417 mål --- 370 gula --- 18 röda --- 17 straffar --- 75 avstängningar --- 21.779 åskådare

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BKV Norrtälje  2
Valbo FF  2

1-0 M Storäng 37, 2-0 Z Laprasit 41, 2-1 R Ali 89, 2-2 N Nilsson 90
Kort: 0 --- 0
Publik: 79

Ett helt sjukt matchavslut, där Valbo trycker in två mål inom loppet av två minuter och därmed får med sig en pinne hem. Laget ägde dock förstahalvlek till stor del men förlorade den ändå med 0-2 när hemmalaget satte sina två mål på mindre än fem minuter. Men ändå, med tanke på bottenstriden så får BKV inte tappa såna här matcher och har nu Vasalund och Gute i nästa spelomgångar, det här kommer att bli jobbigt värre. BKV gör ändå en hyfsat bra match och kämpar i åttionio minuter och har faktiskt bara en förlust på de senaste sex matcherna vilket tyder på bra lagmoral och fin form. Men anfallarna fortsätter visa måltorka, av tjugoen gjorda mål i år så är bara sex satta av en forward. Två brända frilägen idag talar sitt tydliga språk, avsluten är på gränsen till bedrövliga tyvärr. Liksom publiksiffran.

Bollnäs FF  1
Gamla Upsala SK  1

0-1 J Hägg 68, 1-1 A Bahonijc straff 78
Kort: T Ros --- H Bajramovic, J Bohlin
Publik: 150

Delad pott uppe i Bollnäs, där varje poäng räknas. Där hemmalaget tilldömes en straff med knappa tio minuter kvar och kvitteringen var  ett faktum. Det är bara att gratulera. Man når inte upp över nedflyttningsstrecket men har häng på Norrtälje där ovanför, hade BFF däremot vunnit så hade lagen bytt placering. Gusk spelade av det hela och var väl si så där nöjda med poängen men bättre det än en förlust liksom.

Karlbergs BK  6
IFK Mora  1

0-1 G Cuckovic 30, 1-1 M Gassama 38, 2-1 Självmål 41, 3-1 "Okänd spelare" 47, 4-1 M Simba 52, 5-1 R Sobrinho 80, 6-1 M Montero 86
Kort: 0 --- S Barlay
Publik: 100

Karlberg krossade Mora
 men det trodde man inte efter första halvlek där man snopet nog åkte på ett underläge efter en halvtimmes spel. Men sen sätter man in stöten och trycker ni två mål på tre  minuter och går till pausvila med ledning. I andra så mosar man ner Mora och faktum är att 6-1 kunde ha blivit tvåsiffrigt. Nu har Karlberg bara två pinnar upp till kvalplatsen som Stocksund har prenumererat på i flera månader, hösten kommer att bli väldigt spännande och noterbart är att det alltså kommer att stå mellan fyra stockholmslag. Mora, ja där får man inrikta sig på att täta försvaret och försöka undvika nedflyttning, femtiofem insläppta mål är näst sämst i serien och åter igen släpper man in mer än fem mål i en och samma match.

IFK Lidingö  2
IFK Stocksund  2

0-1 A Naib 2, 1-1 P Boltegård Blom 8, 1-2 A Andue 75, 2-2 R Bergman 89
Kort: N Granberg, N Elfström, M Diaz 89 (avstängd), B Karic rött (avstängd) --- B Skog Nestorovic, K Keshavarz, K Khazeni rött (avstängd)
Publik: 100?

Stenhårt stockholmsderby mellan två topplag som slutade oavgjort, Stocksund ledde det hela två gånger om men Lidingö vägrade ge upp och satt också kvitteringen i slutminuten. Stocksund hade dock en "smekare" i stolpen på slutet men jag antar att bägge lagen ändå är lite nöjda med poängen, även om man nu tappade i jakten på seriesegern. Vet inte vad som hände innan halvtidsvilan men två man utvisade tyder väl på tjafs eller något liknande och nu har Lidingö två avstängda spelare inför nästa match, och "Stockan" en. Kul match som man hade velat se men jag såg en annan 2-2:a.

Strömsbergs IF  1
Vasalunds IF  3

0-1 M Traore 3, 0-2 O Ochieng 47, 1-2 A Josefsson straff 57, 1-3 O Ochieng 84
Kort: F Norell (avstängd) --- K Pavey, M Traore (avstängd)
Publik: 33

Botten mot toppen och det slutade som förväntat, men Strömsberg ska en stor eloge för sin kämpainsats trots tidigt baklängesmål. Däremot ska innevånarna i Tierp ha skopa skäms, trettiotre betalande när serieledarna kommer på besök, det är ju uruselt. Vasalund seglar på i toppen och fick nu ett par extra poängs ledning i och med att jagande Stocksund kryssade mot Lidingö. Om VIF:s målskyttar bör nämnas att Mai Traore gick upp som sjua i skytteligan efter sin tionde fullträff så här långt, och att inbytte Ovella Ochieng som klev in efter halvtidsvilan tackade för sig och smällde in två baljor, snyggt. I övrigt så kan vi nog konstatera att Strömsberg tyvärr åker ur, det verkar blytungt

Sundbybergs IK  3
Skiljebo SK  2

0-1 S Avdic str 18, 1-1 O Bouka 28, 1-2 J Norgen 45, 2-2 J Owusu 84, 3-2 O Bouka 88
Kort: F Sandell, R Kouya, J Owusu, C Åkerblom, Q Bouka, R Asfaha, J Flensborg (avstängd), T Skenderovic rött (avstängd) --- M Odelberg, O
 Malmkvist rött (avstängd)
Publik

Domarens gula kort utslitet efter tolv visningar, och även det röda blev lite naggat eftersom det fick slitas upp två gånger. Oerhört grinig match mellan serien två fulaste lag möttes och där både spel och kvalitet varvades flera gånger om. Skiljebo tog ledningen på en straff och det hjälpte inte att hemmalaget kvitterade för SSK satte dit ytterligare ett ledningsmål precis innan första halvlek var över. Sen small det till höger och vänster ända fram till åttiofjärde minuten då Sumpan kvitterade och med bara fem minuter senare så rånade man västeråsarna på poängen. Matchhjälten Oahid Bouka såg till att Sundbyberg nu är klara för en ny säsong i tvåan och att Skiljebo definitivt inte kommer att nå ettan. Noterbart att Sundbybergs Tarek Skenderovic nu har fått två röda kort samt tre gula, tredje avstängningen i år med andra ord. Vad är straffet från förbundet för det? Fem matcher?

Täby FK  1
FC Gute  4

1-0 W Prtic 5, 1-1 V Dahlström 6, 1-2 K Almlöf Wickman 29, 1-3 V Dahlström 37, 1-4 S Zzimula 75
Kort: L Petersson Parnevik, W Prtic --- 0

Gute körde över Täby otrots det tidiga baklängesmålet, som man dock kvitterade snabbt genom nya skytteliga trean Ville Dahlström som gjorde två baljor idag. Täby räckte inte till och Gute hade marginalerna på sin sida, plus ett spel med massor av självförtroende. Tyvärr så ser det ju mörkt ut att klättra uppåt i tabellen för det är ett hopp upp till fjärdeplatsen, nu samma poäng som Skiljebo och det lär vara dom två lagen som får slåss om placering fem i serien.