lördag 9 april 2016

VILKEN SERIEPREMIÄR

EN UNDERBAR START PÅ SERIEN - VÄSTERÅS CHANSLÖSA

BKV Norrtälje körde över Västerås IK fullständigt i seriepremiären med hela 5-0 på bortaplan, mycket mycket imponerande. Emil Skogh sätter 1-0 redan efter tre ynka minuter och i 27:e gör mittbacken Oskar Kiianlinna 2-0, vilket står sig till halvtidsvilan. I andra så bara ökar lagmaskinen BKV och när kapten Bellander hänger in 3-0 i sextionde så är det hela över. Albin Seger ökar på med 4-0 och Emil gör sitt andra mål på en straff på övertid. Jag får be att återkomma om det kommer mer fakta om matchen osv.

Kaptenens ord:
"Riktigt riktigt stabil premiär. Perfekt start med mål efter två minuter, det gör att mycket av nerverna osv släppte. Efter det tycker jag att vi kontrollerar matchen helt och hållet. Vi ligger perfekt i våra positioner defensivt och är farliga framåt. Vi dominerar inte bollinnehavet men är betydligt bättre och vassare i alla matchmoment. En bättre start än så här går det inte att få".

Ett stort stort GRATTIS till alla i truppen för en perfekt utförd uppgift, välkomna hem och trevlig helg på er alla! Kärlek :)

Matchreferat från BKV:s hemsida
Årets säsong börjar mot Västerås IK borta. P.g.a. årstiden spelas matchen på Solid Park Arena ( f.d. Swedbank Park ). Vi har nästan full trupp att tillgå, och stämningen är god. Nu börjar allvaret!
Vi rivstartar matchen och kör över VIK i början, och tar rättvist ledningen efter 3 minuter. Anderas Bellander kommer runt från vänster och serverar Emil Skogh som dunkar in 1-0!
VIK spelar upp sig efter en stund och har några anfall men ingenting riktigt farligt. Istället gör vi 2-0 genom Oskar, som nickar in bollen efter en studs på en VIK-spelare efter en frispark av Emil Skogh.

I halvtid pratar coach om den viktiga första kvarten i andra halvlek. Vi får inte bjuda på någonting så att de får tändvätska, utan vi ska försöka spela säkert så att de blir mer och mer stressade och frustrerade.
Det gick väl sådär med "att spela säkert", men vi släppte inte in något mål i alla fall, och efter 15 minuter och 40 sekunder i andra halvlek gör Andreas Bellander 3-0 genom att själv transportera upp bollen från mittlinjen till straffområdet och sedan placera in den bakom VIK-keepern.
VIK försökte febrilt få till en reducering men de var alldeles för tama när de kom till vårt straffområde. I ärlighetens namn var de inte så vassa i sitt eget straffområde heller, och vi gör två mål till innan domaren blåser av matchen. Albin gör 4-0 i 75:e minuten och Emil S gör 5-0 på straff på tilläggstid.
Sammantaget kan man väl säga att det var hyfsat jämnt på mittfältet, men vi var bättre i båda straffområdena.

Härnäst är det dags för GUSK på hemmaplan. GUSK har vi haft svårt för på senare år, och det blir nog en helt annan match.