TRÄNINGSMATCHER 4-5/3

DIVISION 2 NS - HELGENS MATCHER

Lagen från Division 2 NS är markerade i rött.

Smedby AIS (div 3) - BK Forward  1-1     Träningsmatch
Målen: 0-1 ? 18, 1-1 Paul Chamoun straff 90. Varning, Smedby: Philip Johansson (76). Domare: Gabriel Sag, Norrköping. Publik: cirka 100 personer.

Eskilstuna City - BK Sport (div 4)  ?     Träningsmatch
City: City skulle möta Kungsör men motståndarna ringde återbud kvällen innan och då ställde BK Sport upp med kort varsel istället. Tyvärr ingen koll på resultatet men ser över om jag kan hitta det senare.

IFK Aspudden - Gusk  2-3     Träningsmatch
Gusk: Det blev en stökig tillställning med flera röda och gula kort. A/T öppnade bäst och skapade några bra målchanser, men det dröjde till 27:e minuten innan 1-0 kom på ett kraftfullt skott från distans, som satt i bortre burgaveln. A/T får en man frilägesutvisad och får spela med en man mindre. Vi skapade flera chanser och i 33:e minuten kvitterar Deniz genom att enkelt nicka in ett inlägg från Kango. Två minuter senare lyfter samme Deniz in 1-2 efter skott från Englund som styr på en motståndare fram till Deniz. 2 minuter före halvtidsvilan ökar vi på till 1-3, Deniz spelar fram Englund som lyfter in bollen i mål. Vi var inte riktigt nöjda trots 3-1 ledning i halvtid. 10 minuter in i andra halvlek reducerar A/T till 2-3 och det är match igen. Nu hårdnar spelet till och det blir onödigt "hetsigt" både bland spelare och ledare. Ytterligare en A/T spelare får rött kort och vi får också en man utvisad. Avslutningen av matchen blev ändå ganska behärskad. A/T hade några chanser att kvittera men vi hade fler chanser att utöka. Deniz gjorde två mål och fick en assist och tog två gula kort och ett rött.

Härnevi BK (div 6) - Håbo FF  6-2     Upplandscupen
Härnevi: Första matchen för säsongen och första gången på fullstor plan skulle ge oss lite svar på hur vi står oss så här långt in i säsongen. Mycket såg bra ut men en del saker kan bli bättre som kommer sitta till seriestarten. Håbo hade ett spelskickligt lag som gärna spelade snabbt för att komma upp i banan för att komma till anfall. Men vi låg bra i positionerna och Håbo hade svårt att komma till så många farligheter. I andra halvlek så fick vi visa mer vad vi går för då vi fick ha bollen mer och hade en del fina anfall. 4-2 stod sig till 70:e minuten och Håbo gick ner på en trebackslinje som straffade sig direkt och vi kunde göra 5-2 efter. 6-2 fick vi även in och vi var närmare att utöka ledningen på en del lägen än vad Håbo hade chanser att komma ikapp.

Vallentuna BK (div 3) - IFK Lidingö  7-8     Stockholm Cup
Vallentuna BK: VBK är ute ur Stockholm Cup. Förra årets seriesegrare Lidingö fick till slut med sig alla poäng efter ett fantastiskt straffavgörande. VBK förvaltade sin "bonusstraff" vid avspark och Lidingö kvitterade med kvarten kvar. 8-7 till bortalaget efter 15 mycket fina straffar. 1-1 efter 90 minuter får ses som rättvist VBK spelade i stora stunder mycket bra fotboll och var också mycket nära att göra ett andra mål under den andra halvleken. I första var Lidingö ytterst nära att göra 1-1 där Jonas Bylund stod för en smått magisk parad från någon meters håll. Under samma period hade man även en ribbträff. Bäst för dagen i ett totalt sett bra VBK var Balasz Penez. Fina insatser även ifrån debutanten Axel Wilson samt mittfältet med Tobias Uller och enorme Saman Haidari. Jonas Wallstenius 16 år hoppade in med kvarten kvar och stod inte bara för ett fint inhopp utan även 8-7 målet på straff som han hängde upp i ena krysset som han inte gjort annat.

Karlbergs BK - Skiljebo SK  1-4     Träningsmatch
Skiljebo SK: I dagens träningsmatch stod Karlbergs BK för motståndet, förra årets serie 2:a. Skiljebo gör en riktigt stabil insatts och vinner med 4-1 på ett grått och kallt Stadshagens IP. Skiljebo SK dominerar och äger matchen i 90 minuter även om tempot gick ner dom sista 20 min vilket är en naturlig utveckling när man leder med 4-0! Det som känns bra inför denna säsongen är att vi fortsätter att sprida ut målen på flera spelare. Dagens målskyttar: Ali, Hampus, Max, Dogge.

IFK Eskilstuna (div 3) - Karlslunds BK  2-3     Träningsmatch
Karlslunds BK: Detta var en match som KIF i stora delar ägde initiativet, spelet och målchanserna. KIF tog redan i den 6:e minuten ledningen med 1-0 då ett skott från "Laurie" Bell, som gjorde bejublad comeback idag i KIF-tröjan, täcks av en back och där Adam Molin fångar upp bollen och sätter den i mål. Efter 17 minuter ökade KIF på till 2-0 då Simon Amin från kanten spelade in bollen i straffområdet och Molin styrde bollen i mål. Ett skolboksexempel på hur det ska gå till. KIF hade den första halvleken varit tämligen överlägsna, men där Eskilstuna bjöds in den sista kvarten av två slarviga situationer i uppspelsfasen, och det straffade oss båda gångerna och till halvtidsvilan stod det 2-2.  I början av andra halvlek fick Emanuel Arvidsson ett par bra chanser att återge KIF ledningen men ena gången gick avslutet utanför och den andra blev han brutalt tacklad i ett friläge vilket ledde till utvisning på bortaspelaren och tyvärr att Arvidsson fick avbryta matchen p.g.a. skada. Vi håller tummarna att det inte är något allvarligt med "Manne". In skulle istället Christer Lipovac komma. Innan det bytet, i den 55:e minuten, löpte Carl Grundel fint på vänsterkanten och spelade in bollen i straffområdet till Molin på typiskt "molinskt" sätt fick fullborda ett hattrick, ett fint mål som påminde mycket om Molins andra för dagen och ställningen 3-2 till KIF. I den 74:e minuten byttes Gabriel Kopkin ut efter en ny fin insats och in kom istället Nabil Osman. Två minuter senare blev Ibrahim Habib nertacklad i straffområdet, men där domaren ansåg att det var på straffområdsgränsen och istället blåste frispark. Tyvärr fick Habib utgå efter den smällen och in kom istället Jake Larsson. Matchen slutar 3-2, vilket är siffror som inte riktigt speglar matchbilden. Sett till lägen har vi flera bra chanser att göra mål på. Gästerna var otroligt effektiva och tog vara på de få gångerna som vi slarvade och straffade oss direkt. KIF vinner med andra ord rättvist och tar alltså sin tredje raka seger under försäsongen.

Hudiksvall FF (div 2) - Strömsbergs IF   0-1      Träningsmatch
Strömsbergs IF: Första halvlek, en halvlek där Hudiksvall hade bollinnehavet men Strömsberg låg hela tiden rätt i positionerna och jobbade väldigt bra och lojalt. I den 15e minuten fick Hudiksvall en straff men Per Lööf i hemmalaget skjuter bollen över. Strömsberg gör som sagt en mycket bra försvarsinsats, men det offensiva spelet såg också mycket bättre ut. Till skillnad från Valbomatchen så rullar man mer boll och spelar med ett betydligt större självförtroende. Man skapar dessutom ett par riktigt farliga chanser på hörnor men själva målet kommer till i den 40:e minuten då Erik Pettersson spelar fram Gustav Jonsson som kyligt gör bort sin försvarare och placerar in bollen i mål. Hudiksvall öppnar den andra halvleken i ett högt tempo och Strömsberg är inte riktigt vakna, men man kommer snart in i matchen igen. Hudiksvall har flera chanser till kvittering. Bland annat får Huff:s målfarlige anfallare Kiong King ett friläge, men duktige målvakten Jesper Johansson (inlånad för dagen) räddade. Strömsberg står för en strålande laginsats och 0-1 står sig matchen ut.

Syrianska IF - Huddinge IF (div 2)  1-1     Träningsmatch
Huddinge: Träningsmatchen borta mot division 2-laget Syrianska Kerburan på lördagen slutar 1-1 och det kan vi egentligen inte vara nöjda med. Vi bjuder på deras mål och är alldeles för ineffektiva framåt. Ett sent kvitteringsmål ger oss åtminstone en liten del av vad vi förtjänar efter att ha styrt matchbilden mest hela tiden. Andretränaren Martin Augar rapporterar från Västerås och han meddelar att vi har en bra start, för matchen men att vi är tempofattiga i spelet. Det blir mycket boll i sidled och bakåt. Vi tar för få löpningar bakom deras backlinje och har svårt att hitta de bästa vägarna fram. Å andra sidan är vi mån om att inte tappa bollen inom områden där vi lätt blir sårbara. Stundtals ser det riktigt bra ut men, som nämnts, framåt är vi inte tillräckligt vassa, tillräckligt effektiva. Vi startar matchen med två provspelare med chilensk bakgrund och de är inblandade i matchens två mål. Det första, en för lös bakåtpassning från mittfältsspelaren ger hemmalaget öppningen för ett raskt avslut, det blir första halvleks enda mål. Vårt spelövertag fortsätter i andra halvlek, efter fem byten i paus. Vårt övertag leder dock inte till så många klara målchanser. Det är avvaktande spel från vår sida. I 88e kommer dock det välförtjänta 1-1-målet. Katenda skickar in en väl avvägd boll från höger, mot bortre stolpen där anfallaren Jonathan nickar i nät.