Gula kort: 19
Röd kort: 2
Publik: 282 (2 matcher)

Brottby SK - Vaksala SK  3-1
1-0 A Gresillon 37, 2-0 A Gresillon 47, 3-0 Peiman Afshari str 87, 3-1 O Ottosson 89
Kort: M Andersson, E Engblom --- O Ottosson
Brottby vinner sin första match i division tre om än med lite flyt trots att siffrorna kanske säger annat. Vaksala hade både spel och chanser under första halvtimmen men sen kommer en målvaktstavla och vips så är man i underläge. André Grésillon gör ytterligare ett mål på första halvleks övertid, alltså två mål inom loppet av tio minuter. Brottby får också en kanske lite tveksam straff i slutminuten precis på straffområdet-linan men då var matchen på gränsen till redan avgjort, en sen reducering gör att resultatet slutar med hemmaseger, 3-1. Vaksalas kapten Larsson skadad och utbytt, frågetecken till på torsdag.

Fanna BK - IFK Österåker  2-0
1-0 SM 42, 2-0 A Kanjou 58
Kort: R Abbas --- F Notice, A Lindberg, M Elmsäter, D Badji (rött), M Rosqvist (rött)
Mardrömsstart för Österåker i matchen eftersom Ismael Badji drar på sig en utvisning redan efter tolv spelade minuter, och slutet av första halvlek petar man också in ett självmål. I andra så sätter Fanna dit 2-0 efter drygt tio minuter och det blev motigt värre för Österåker. Fyra gula kort och till slut åker Martin Rosqvist av plan också efter dubbla gula, det blev en nattsvart resa hem från Enköping för bortalaget och tre fina poäng till Fanna.

IFK Uppsala - BKV Norrtälje  1-2
0-1 E Freij 36, 0-2 F Kayembe 42, 1-2 D Michel 71
Kort: L Martinsson --- S Sellin
Det blev en tät och jämn match i Uppsala men bortalaget hade fem högeffektiva minuter i slutet på första halvlek och gick till vila med klara 0-2. IFK spelade stundtals bra fotboll men BKV var det tyngre laget och behärskade situationerna kyligare vilket också blev matchavgörande. I andra halvlek spelar BKV kontrollerat och IFK får hålla lite mer boll, hemmalaget reducerar men kommer aldrig närmare än så. BKV kan bättre och kommer säkerligen att haka på i toppstriden.

Syrianska IF - Värtans IK  0-3
0-1 D Gustafsson 50, 0-2 D Gustafsson 52, 0-3 E Jónsson 75
Kort: B Alic --- D Gustafsson, Y Rihai
Hemmalaget håller 0-0 till paus men sen rasar det ihop, Värtan är bättre på alla positioner och betydligt rappare i allt. David Gustafsson trycker in två mål på två minuter och sen är det ridå ner för Syrianska, ett syrianska som kommer att få en tung säsong tror jag, men jag har haft fel förr. Värtan är helt klart en outsider i serien och mot dom kommer många lag att få kriga hårt för poängen.

Vallentuna BK - IK Franke  2-3
0-1 A Appelfeldt 29, 1-1 I Ahmedov 52, 1-2 A Appelfeldt 65, 2-2 S Satar 66, 2-3 E Engström 73
Kort: J Lyon --- E Engström, Z Hasler
Eric Engström avgjorde matchen med kvarten kvar och Franke bärgade fina bortapoäng mot svåra Vallentuna. Gamle Skiljebo-skyttekungen Appelfeldt som gjort 23 mål i seriespelet de senaste säsongerna satte dit både 0-1 och 1-2. Men hemmalaget kvitterade bägge gångerna, men efter ett ständigt slit så vinner alltså Uppsala-gänget Franke det hela och det var man värda.

Västerås IK - Märsta IK  0-0
0-0
Kort: S Zarifnejad, D Carlsson --- T Nseke, A Alsayed
Så här sammanfattar Västerås lagkapten Daniel Johansson matchen. "Skönt att serien äntligen drog igång och att få spela om poäng. Tyvärr så fick vi bara med en poäng från dagens match. Tycker vi bör få med oss tre poäng men tyvärr så gör vi inte mål på det lägena vi skapar. En blandad match med mycket kamp. Tycker inte att vi riktigt kommer upp i den nivå som vi kan. Nu är det en ny vecka och vi är grymt laddade till att åka till Norrtälje för att göra en bra prestation."