lördag 22 augusti 2020

ÄNTLIGEN TRE POÄNG

ÄNTLIGEN - ÅRETS FÖRSTA SEGER

BKV Norrtälje vände matchen mot gästande Vallentuna BK och vann med 2-1, äntligen en seger, äntligen tre poäng. Bra jobbat grabbar!! Och grattis till coacherna som ju gör monsterbytet i 71:e minuten och kastar in bägge målskyttarna som tackar för sig genom att smälla in två mål inom loppet av 3-4 minuter. Grymt!

I halvtid var Vallentuna BK i ledningen med 1–0 på Norrtälje IP, men Norrtälje vände och vann. Till slut blev det 2–1 i matchen i division 3 norra Svealand i fotboll.
Rättvist. Efter en jämn första halvlek är vi det bättre laget i andra halvlek, kommenterade Norrtäljes lagledare Timo Mäkinen efter matchen.
Vallentuna BK:s tränare Anders Nilsson tyckte så här om matchen:
– Vi släpper in båda målen på fasta situationer. Det avgör matchen.

Norrtäljes mål gjordes av Carl Magnusson och Alexandar Mutic. Peiman Pahlevan Afshari stod för Vallentuna BK:s enda mål. Norrtälje ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Vallentuna BK ligger sist, på tolfte plats tabellen.
------------------------------------------------
Saxat från BKV:s hemsida
När matchen började tog vi tag i taktpinnen direkt och skapade tre-fyra heta chanser de första minuterna.
Men när Vallentuna kommer upp i sitt första anfall tappar vi bort deras #9, och han får ohotad dunka in 1-0 till gästerna i den 5:e minuten. Då tänkte jag; "-Nej, f*n, inte en till sån här match...", och det ville tydligen inte killarna heller ha. VBK hade bara ett avslut till i första halvlek, vi hade väl fem-sex avslut, men siffrorna stod sig i paus.

Jag vet inte vad Peter och Peter sa till killarna i omklädningsrummet i pausen, men i den andra halvleken var vi bättre än Vallentuna och vinner rättvist. Vi gör två mål med 15-20 min. kvar genom Calle ( 72' ) och Alexandar ( 75' ). Båda två blev inbytta i den 71:a minuten, så det var ett taktiskt drag som gick hem. Med två minuter kvar av ordinarie tid får Max sitt andra gula kort, han sparkar bort bollen, irriterad för att han anser sig blivit felaktigt avblåst för offside (han fick bollen av en motståndare) och får därmed lämna planen.
VBK tycker nog att de blev rånade på en straff av domaren i slutminuterna, men de minns nog inte att vi hade en likadan situation där vi inte heller fick någon straff. Nej, jag tycker inte att något av lagen hade någon fördel av domaren. Han var lika "bra" åt båda håll, eller vad man säger?

Vi drog på oss ytterligare ett par gula kort, vilket innebär att Simon S och Max är avstängda i bortamatchen mot Spånga nu på onsdag. Som tur är har vi en förstärkning klar till på onsdag. Men det var skönt att se att vi faktiskt kan spela fotboll också och få lite självförtroende efter de tidigare halvkassa insatserna i serien. Nu ser det ljusare ut igen. Och LAGET ska ha en eloge för att de gnetar på trots att det var motigt i början.

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"