tisdag 7 juni 2022

OMGÅNG 10

SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 10

Gusk - Arlanda  1-3
Gusk förlorade tungt hemma i leran, planen var tydligen sönderregnad och knappt spelbar. Man tog dock ledningen och höll den fram till 70:e minuten. Då slängde Arlanda i överväxeln och tryckte in kvitteringen, och 88:e satte man en straff och så 1-3 på övertid. Det märkliga i denna match är det man läser på Gusk:s hemsida... att en hemmaspelare fick spela kvar på planen efter sitt andra gula kort. Hur är det ens möjligt, eller har jag totalt missat en ny regel?  Gusk:s Mattsson avstängd, och förmodligen då även Mizzaro för sin "lindriga" utvisning (eller blir det en lindrig avstängning också, en halvlek?), likaså Kahn i Arlanda efter sitt tredje gula i år.

Bollstanäs - Spånga  0-1
Spånga vägrar förlora en seriematch, nu vinner man visserligen med "bara" 1-0, men man är något av en mästare på att vinna med uddamålet, och det är sjätte gången laget håller nollan. Spånga är grymt effektiva i defensiven med andra ord. Bollstanäs kvar på kvalplatsen med sina två vinster, det ser lite segt ut och bättring krävs. Hemmalgets Qurbanov avstängd nästa match.

Sundbyberg - Rådmansö  3-2
Det vill sig INTE för Rådmansö, den här gången vände man upp underläge till ledning i första halvlek men Sumpan kontrade och satte dit både kvittering och vinstmål. Det är fjärde gången RSK faller på ett uddamål och med ligger man fortfarande hopplöst sist i tabellen och alltså, ingen vinst ännu. Sumpan har efter tre raka utan förlust nått upp på lite säkrare mark.

Viggbyholm - Vaksala  4-1
Här blev det lite som katten lek med råttan när Viggan sakta men säkert mosade ner stackars Vaksala. Målen ramlade in med jämna mellanrum och även om gästerna reducerade till 2-1 så var man "tvåa på bollen" hela tiden. Viggbyholm fortfarande obesegrade och stabilt placerat i topp-tre-gänget. Medan Vaksala bara har vunnit en match, och det var i premiären, alltså för nio omgångar sedan.

Procyon - Strömsberg  4-3
Topp-coachnig bakom Procyon-vinsten efter det att man bytte in Sam Ferdovsi med en minut kvar och 3-3 på resultattavlan. För två minuter senare smäller han in 4-3 och Tierparna får åter igen åka hem utan poäng, extra surt när det är så nära. Procyon upp på en fin femteplats medans Strömsberg får fortsätta kriga på i botten.

Enköping - Norrtälje  2-1