måndag 3 oktober 2022

OMGÅNG 22 - DEN SISTA

SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 22

Division tre norra Svealand är slutspelad och detta blir alltså sista inlägget för i år, eller rättare sagt näst sista. För givetvis så kommer ju säsongens sammanställning inom kort där ni kan se hur alla har lirat i år. Lilla julafton för statistik-bitarna. Tack för alla matcher och åter igen ett grattis till seriesegrarna FC Arlanda,

Procyon - Arlanda  1-1
1-0 D Williams 50, 1-1 I Altun 90+2
Hemmalaget Procyn säkrade nytt kontrakt för division tre redan förra omgången och Arlanda fixade seriesegern, så det här var en ganska sömnig tillställning om man ska hårddra det lite. Men som sagt det är nog ingen som klagade över det. Jo möjligtvis Procyon då som ledde matchen från 50:e minuten fram till övertiden då Arlanda smällde in kvitteringen. Vilket också innebar att laget alltså bara förlorade en enda match i år och det mot serietvåan Viggbyholm. En grymt bra säsong av Arlanda och vi önskar lycka till i division två nästa år.

Gusk - Spånga  3-1
1-0 H Tjärnhell 23, 2-0 J Brekkan 39, 3-0 W Franzén 55, 3-1 R P Persson 87
Gusk avslutade snyggt och spöade ett Spånga totalt ur form och spelare. Gusk började serien bedrövligt och inledde med bara fyra vinster på tretton matcher, medan Spånga köttade på med arton raka utan förlust. Men nu på slutet så hade Gusk tre vinster av fyra möjliga och 15-4 i målskillnad till skillnad mot Spångas fyra raka förluster 5-12 i målskillnad, det kan gå fort ibland. Spånga föll nog lite på eget grepp genom sitt dåliga humör på planen och vid sidan av, det kostade på. Man slogs alltså i toppen i arton omgångar men sen rasade allt och laget landade först på fjärde plats.

Bollstanäs - Vaksala  3-4
0-1 L Khorshid 14, 0-2 T Helling 49, 0-3 I Kezic 55, 0-4 S Gassama 57, 1-4 K Sandberg 61, 2-4 A Hamberg 65, 3-4 K Sandberg 84
Vaksala hade allt att spela för, en vinst var ett måste, men var ju även beroende av att Sundbyberg skulle förlora. Och som man öste på mot Bollstanäs, 0-4 efter en timmes spel. Men sen måste någon ha fått reda på att Sumpan ledde med 2-0 och att allting var förlorat, eller? För sen tappar man allt i andra halvlek, Bollsta sätter tre mål och var ytterst nära att kvittera i slutminuterna. Vi tackar Vaksala för i år och önskar lycka till i "fyran" nästa år. Bollstanäs tappade positioner och slutade sjua i tabellen.

Viggbyholm - Norrtälje  0-1
0-1 E Logo str 8
Norrtälje tog en riktigt skön skalp i sista omgången när man straffade ut Viggan på deras egen hemmaplan, där man inte förlorat en enda gång i år. Självklart skyller man på att väder och plan var dåliga men det är ju enbast deras eget fel. BKV fick revansch för i våras och Andreas i målet såg till att alla poängen åkte med hem i bussen efteråt. Matchens lirare och straffräddare, Andreas Carlsson. Ja faktum är nog att han får mitt pris som årets BKV-spelare. Viggan får nu försöka kvala sig uppåt även om jag tror det blir svårt för dom. Norrtälje får slicka såren och bygga upp inför 2023 då man förhoppningsvis har värvat in del tyngre pjäser, men Stahre har gjort det otroligt bra med det utbud han har haft att tillgå.

Enköping - Rådmansö  2-0
1-0 L Zetterström 25, 2-0 L Zetterström 53
Det var hela sju(!) omgångar sedan skytteligavinnaren Zetterström gjorde mål, men här avslutade han snyggt och avgjorde det hela. Ja hela Enköping gjorde det faktiskt med tanke på uppryckningen på slutet, sju vinster och en oavgjord på de nio senaste omgångarna imponerar. Men det räckte inte hela vägen upp. Enköping slutar trea i tabellen, bara en pinne efter formsvaga Viggbyholm. Rådmansö? Ja det var hejdå för länge länge sen, man får helt enkelt glädja sig åt den enda vinsten man tog, efter tjugo omgångar, helt otroligt egentligen.

Sundbyberg - Strömsberg  4-0
1-0 H Razzaq 1, 2-0 Ma Ahmed 43, 3-0 R Razzaq 75, 4-0 R Razzaq 86
Sumpan var nog lite oroliga för att Vaksala skulle vinna i sista omgången (vilket dom ju också gjorde). En vinst mot redan utflyttningsklara Strömsberg var ett måste för att inte åka ur och det var inget snack om saken. Sumpan bollade ut SIF med 2-0 i första och 2-0 i andra, och därmed slipper man nu åka ur direkt, man får inrikta sig på kvalspelet för att hålla sig kvar efter en bedrövlig säsong. Vi säger tack och hej till Strömpan men vi ses nog om ett par år igen, det brukar bli så. Lycka till båda två.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar