tisdag 15 augusti 2023

SNABBKOLL OMGÅNG 14

OTROLIGT TIGHT OMGÅNG - MED ETT UNDANTAG

Norrtälje - Täby  2-2
Det slutade 1-1 i våras mellan lagen och nu blev det alltså åter igen oavgjort. Men för er som känner att det var lite av en förlust så kan jag påminna er om senaste säsongen bägge lagen möttes i samma serie slutade med två Täby-vinster, 2018, 0-1, 1-2. Tyvärr så tappade BKV en placering nu och det kanske var domaren som är orsaken till det, för visst blåste han hemmalaget på en solklar straff. 

Fanna - Märsta  2-1
I våras vann Märsta med 3-1 men efter det så har det liksom dippat för Märsta, fem raka nu utan vinst. Men man föll med flaggan i topp eftersom det tog en timme och en straff för Fanna att vinna det hela. Fast i och med det så gled Fanna förbi Norrtälje i tabellen och ligger nu trea, och det på samma poäng som kvallaget Bollstanäs. Division-två-vittring.

Bollstanäs - Procyon  1-2
Efter nio raka matcher utan förlust föll serietvåan Bollstnäs blytungt mot hemma mot Procyon. Frågan är om alla chanser försvann nu, i alla fall att vinna serien, nio poäng upp till Enköping känns massivt. Procyon inledde serien med sex raka utan förlust men har på dom senaste åtta bara två vinster med den här inräknat. Så det var helt klart ett lite oväntat resultat. Mustafe Ahmed avgjorde matchen och avslutade med att bli utvisad. A Gonzalez och M Ahmed avstängda nästa omgång, liksom S Nije i Bollstanäs.

Gusk - IFK Västerås  1-0
Guskarna helt plötsligt femma i serien efter två raka uddamålvinster, men det har varit mot dom två Västerås-lagen (en häng-match mot VIK) som ligger placerade i absoluta botten. Så det är väl kanske tveksamt om det är "bra" resultat eller inte. Matchhjälte blev Fridolf Östblom som klev in från bänken i 69:e och som avgjorde det hela tolv minuter senare. 

Västerås IK - Enköping  0-10
Serieledarna vs tabelljumbon, och hela 19 poäng mellan lagen, slutade med rena utklassningen och 10-0 till ESK. Och det efter en brutal matchinledning med mål redan i första minuten och sen 6-0 innan halvtidsvilan, snacka om att VIK-spelarna hade gett upp totalt efter det, dom orkade inte ens dra på sig några "gula". För övrigt årets blott tredje match där domaren inte drog upp något kort ur bröstfickan, på 84 matcher totalt. Haris Bajramovic satte dit ett äkta hat-trick men har man lirat i Allsvenskan så har man. Är Enköping klara nu tro? Nja åtta matcher kvar och sju poängs ledning, MEN... trots att man nu har tio raka utan förlust så har det bara blivit en vinst på de tre senaste.

Rinkeby - Spånga  3-0
Seriens "busigaste" (totalt 75 varningar och 7 utvisningar tillsammans, ofattbart) lag möttes i en stenhård batalj där Rinkeby till slut stod som segrare efter slutsignalen. Skön revansch för 0-1 i våras och livsviktiga poäng i bottenträsket där man klättrade förbi IFK Västerås och nu jagar Täby två pinnar upp. Lagen krigar om en kvalplats för att få stanna kvar i division tre. Hemmalagets Mohamed Ayari tvåmålsskytt. 

Hängmatchen Gusk - Västerås IK  3-2
Det bor 128.000 människor i Västerås, men bara 19 av dom hittade till "Hitachi Energy Arena"., förmodligen då mestadels flick/pojkvänner antar jag- Men inför dessa närmast sörjande så föll seriejumbon VIK igen, även om man stred tappert för poängen. 0-1, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2. Allt i matchens första femtio minuter. Frågan är hur många som stod kvar i regnet när slutsignalen gick, fem? Hur många kommer nästa helg när topplaget Enköping kommer på besök, fyra?


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar