söndag 2 juni 2024

BKV NER PÅ KVALPLATS

EFTER FÖRRA HELGENS VINST SÅ VAR DET ROLIGA ÖVER

Jag orkar inte ens skriva om eländet, 0-4 mot Lidingö är inte bra, så mycket kan man konstatera. Tre insläppta mål i andra halvlek inom loppet av elva minuter efter bytet av Erik?! Så jag saxade istället av texten från BKV:s hemsida. Håll till godo med dom eminenta raderna. Och skärp upp er nu mot guskarna nästa vecka. Dom gillar vi inte.
ps. Kan redan nu avslöja att domare Jovan är seriens näst kort-kåtaste domare, 5,33/match. 

"Fredagskvällens bortamatch blev ingen rolig historia. IFK Lidingö vann med 4-0 ( 1-0 ) efter att ha varit klart bättre och effektivare i andra halvlek.
Det blev lite förvirring om samlingstiden på fredagseftermiddagen men vi kom iväg som planerat strax efter kl. 17 och landade på Lidingövallen också som planerat 90 minuter före matchstart. Där vidtog lite mer förvirring innan vi hittade till rätt omklädningsrum och också hittat nyckeln så vi kunde komma in i rummet. IFK Lidingö har nån slags konflikt med kommunen om skötseln och man har helt sonika stängt av omkl.rummen under läktaren där vi bytt om förr om åren.

Första halvlek var ganska jämn. Lidingö kändes lite avvaktande och spelade mycket i sidled på egen planhalva. Dock hade Lidingö lite fler anfall, lite vassare chanser och även längre anfall. När vi anföll kom vi inte riktigt till några vassa avslut, och IFK kunde vinna bollen ganska snabbt. Det kändes som om Lidingö var lite "hungrigare" än oss och även hade fler spelare med sig upp i anfallen. Lagen fick varsitt gult kort i första halvlek.
Och bara minuter innan halvtid gör Lidingö mål, det kommer ett skott som Huhta klarar, men precis framför honom står nr. 10 i Lidingö som helt omarkerad kan raka in 1-0.
För övrigt ett exakt likadant mål som vi fick bortdömt mot Märsta. Då fick ju Erik bollen på en målvaktsretur, men linjemannen tyckte att Erik stod offside redan vid själva skottögonblicket och tog upp flaggan. Och då är ju frågan om Erik påverkade spelet när han stod offside? Inte enligt mig i alla fall...
Jag kan inte säga att Lidingös mål VAR offside i skottögonblicket, men han stod misstänkt långt ner. Och så fick han ju bollen av Huhta och då behöver det ju inte ens vara offside om domaren bedömer det som en "ny situation". Knepigt när snarlika lägen kan bedömas så olika. ( For the record: Jag tycker alltså att det var rätt att döma mål för Lidingö...)
Men känslan i halvtid var ändå bra, trots att det sved att släppa in ett mål precid före paus. men vi var med i matchen och om vi bara kunde bli lite lite noggrannare/bättre i andra halvlek så hade vi en chans...

Så blev det ju tyvärr inte. Lidingö var klart bättre än oss i andra halvlek och efter drygt 20 minuter ledde de med 4-0. Vi försökte och försökte, men kom egentligen ingen vart. Vi hade en del anfall, men det ville sig inte i de avgörande lägena.
Kapten Erik fick kliva av för att inte riskera en skada, och Jonte fick kliva av p.g.a. att han blev skadad. VI får hoppas att det inte är något allvarligt hos någon av dem.
En annan grej: Vi var väl alla lite frustrerade och protesterade då och då mot domarens beslut, utom Peter H som i princip var tyst hela tiden utom när han coachade spelarna Till slut ledsnade väl domaren på oss och kommer mot vår bänk med det gula kortet i handen. Den ledaren som varit mest högljudd reser sig och giår fram till sidlinjen för att ta sitt straff, domaren höjer handen med det gula kortet - och varnar Peter H. Snacka om överraskning.... Efteråt sa han att det var för att Peter hade slagit ut med armarna två gånger åt domarens beslut. ¯\_(?)_/¯

Jag vet inte hur andra tänker, men när frustrationen börjar sätta in för undertecknad så börjar man hitta fel ÖVERALLT. Och visst, hade vi inte behövt leta själva efter omklädningsrummet när vi kom, och hade det inte luktat avlopp i korridoren utanför omkl.rummet, och hade inte hejaklacksledaren varit så irriterande med sin megafon, och hade det inte varit så j-la varmt och solen i ögonen, och hade Lidingö haft helfärgade tröjor istället för blåvitrandiga på ryggen och helblå på framsidan - ja då hade vi ju lätt vunnit - eller...? Nästa match är mot GUSK hemma på lördag 8/6 kl.14.00 hemma på IP. Kom och stötta oss då."


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar