måndag 8 september 2014

OMGÅNG 21


Division 2 NS - Omgång 21

Här kommer en enklare sammanfattning av omgång tjugoett i division 2 NS. Jag gör som tidigare och lägger in en länk på respektive lag så kan ni se deras egna matchreferat från hemsidorna. Dom som inte är "klickbara" har ingen uppdatering eller en usel hemsida och refererar alltså inte, märkligt nog mest dom lag som förlorar.------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Akropolis IFSpårvägen FF  6-1
Toppen mot botten och det slutade som alla trodde med en enkel storvinst. Och Akropolis hade fem olika målskyttar samt ett självmål, vilket visar på bra bredd. Noterbart att man bara har en spelare bland de tio främsta i skytteligan trots att man gjort flest mål av alla, imponerande. Spårvägen hopplöst sist och kan nog redan nu börja kika på division-tre motståndet inför 2015... eller?

1-0 A Rajamohan 7, 2-0 V Söderström 10, 3-0 I Sotiroglou 44, 3-1 M Irestam 48, 4-1 Självmål 64, 5-1 H Rashidi 76, 6-1 O Cederling 85
Kort Akropolis: A Pettersson, T Ngouali
Kort Spårvägen: A Masimango, M Skoglund
Publik: 220
Odds: 1,20


(bild lånad från Akropolis hemsida)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BKV Norrtälje - Strömsbergs IF  6-0
Seriefyran BKV städade av gästande Strömsberg som inte hade en chans trots en riktigt bra första-kvart. Vad ska man säga annat än att det bara är att imponeras av lagmaskinen vargarna, även om det har varit dålig bensin i motorn nu på slutet. Chaufför Hauta ställde upp med årets starkaste trupp och gör genidrag med sina byten, kvarten kvar och ut med två killar som riskerar avstängning och luftar sen två inhoppare som båda hinner göra varsitt mål, starkt av alla inblandade och nu ser jag verkligen fram emot nästa lördag och mötet mot Gusk. Och dom är ju som bekant INTE mina favoriter direkt. Tagga nu vargar!
ps. Skytttekungarna A Bellander - M Hägg slutade 2-0, vilket innebär att dom nu delar andraplatsen i skytteligan, två mål bakom Skiljebos K Safari.

1-0 E Skogh 16, 2-0 S Sellin 22, 3-0 A Bellander 41, 4-0 A Bellander 72, 5-0 K Askebris 75, 6-0 A Lindström 93
Kort Norrtälje: J Rydstrand
Kort Strömsberg: ---
Publik: 150
Odds: 1,35
(bild Timo Mäkinen)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Karlbergs BKVärmdö IF  0-1
Efter sju raka förluster så sprattlar äntligen Värmdö till genom att vinna över nästjumbon med 1-0 efter en stolpretur. Måste ha varit en oerhört lättad för dom tre poängen, samtidigt som Karlberg säkert surade över tappet. Bortalagets Sonko i blickfånget efter både mål och varning.

0-1 B Sonko 38
Kort Karlberg: B Hedberg, M Sundberg
Kort Värmdö: B Sonko
Publik: 59
Odds: 2,35


(Foto Anders Jansson)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Konyaspor KIF - Skiljebo SK  3-0
Skiljebo lider av formsvacka, femte raka seriematchen nu utan vinst och bara en oavgjord, och man dalar likt ett höstlöv i tabellen. Medan Konyaspor nu bara har en poäng upp till just SSK och Värmdö. Matchen i övrigt har jag inte en susning om, KIK skriver aldrig och jag hävdar fortfarande att man lika bra kan lägga ner sin hemsida. Skiljebo skrev något om comeback för matchrapporter efter semester i mitten på augusti men killen måste ha glömt bort sitt lösenord typ.

1-0 A Okur 36, 2-0 Ö Yasar 42, 3-0 S Fakhouri 92
Kort Konyaspor:U Cesmeli, D Önal
Kort Skiljebo: K Bergman
Publik: 110
Odds: 2,00


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tabelltvåan mot trean och en tät tillställning som slutade oavgjort och som säkert både serieledande Akropolis och dom jagande lagen blev nöjda över.  Sollentuna tar en tidig ledning inför bara hundra åskådare, men Gusk kontrar med två mål strax innan halvtidsvilan och försöker sen i andra att hålla resultatet hela vägen hem. Men med kvarten kvar så straffar det sig med en rättvis kvittering och delad poäng mellan lagen. Skumt byte i SFF (skador?). Thorstensson ut i 46:e och in med målskytten Sanneh, som sedan kliver av i 90:e igen, och det var det enda bytet man gjorde under hela matchen? Nu väntar Akropolis på Sollentuna och BKV på Gusk i nästa omgång, där kan mycket komma att avgöras tror jag, spännande. ps. Lite "gulligt att SFF kallar 102 pers för en "rejäl publik", medans man i Västerås klagar på "bara" 225 betalande.

1-0 D Gustafsson 11, 1-1 M Östlund 39, 1-2 M Mellberg 42, 2-2 F Sanneh 74
Kort Sollentuna: K Ramsell
Kort Gusk: V Wikner, M Lindström, M Östlund, D Yaldir
Publik: 102
Odds: 3,65


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Syrianska IF - Kvarnsvedens IK  1-2
Ett jättebesviket Syrianska efter skrällvinsten för Kvarnsveden vill redan nu glömma säsongen, med fem matcher kvar att spela. Visst men det är ju hela femton poäng att vinna om man vill. KIK lär ju vara desto nöjdare då man kammade hem otroligt viktiga poäng i bottenstriden, och det var väl kanske så att motivationen i gästerna gjorde att man kunde bärga hem segern till 5,30 i odds. Nya tränaren Anders Sjöö har kanske lyckats svetsa ihop laget och gett dom ny energi, spännande att se hur det går nästa helg mot Strömsberg. SIF:s A Persson Nije avstängd nästa runda.

0-1 T Hansson 63, 0-2 E Hjälte 85, 1-2 P Wallén 92
Kort Syrianska: A Persson Nije
Kort Kvarnsveden: P Hindrikes, A Hedlund
Publik: 225
Odds: 5,30


(bild lånad från syrianskas hemsida)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Västerås IK - IFK Aspudden  1-2
IFK Aspudden sammanfattar matchen med följande mening, och jag fattar ingenting. "Årets mest rättvisa seger, då vi som vanligt lyckas få motståndarna att göra sin sämsta match för säsongen". Nåväl det är ett lag i form och man vinner matchen med uddamålet och befäster sin femteplats efter det att Sowe gjort bägge målen, varav segermålet med bara nio minuter kvar. Snopet för VIK dock att åter igen förlora mot Aspudden (deras Spöke" säger dom, men VIK är ju vårat så det jämnar alltid ut sig. Det är nio pinnar ner till kvalplatsen så än behöver man inte måla "fan på väggen". A Fjelkman i IFK avstängd i nästa omgång.

0-1 S Sowe 42, 1-1 P Fredriksson 79, 1-2 S Sowe 81
Kort Västerås: ---
Kort Aspudden: I Birgersson, A Fjelkman
Publik: 100
Odds: 2,75


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Totalt antal mål i omgången: 35 (5 mindre än i omg 20)
Totalt antal gula kort: 21 (6 mindre än i omg 20)
Totalt antal röda kort: 0 (1 mindre än i omg 20)
Totalt antal åskådare: 966 (61 mindre än i omg 20)
Totala oddset för rätt tippade matcher: Hyfsade 403 gånger

Totalt i hela seriespelet:
Gjorda mål: 470
Gula kort: 442
Röda kort: 34
Åskådare: 19.484

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar