måndag 27 augusti 2018

SUMMERING OMGÅNG 18

VAD HÄNDE I HELGEN - KORT SUMMERING OMGÅNG 18

18 mål --- 20 gula --- 2 röda --- 3 straffar --- 6 avstängningar --- 1.069 åskådare

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FC Gute  0
Karlbergs BK  3

0-1 M Gassama 9, 0-2 M Montero 14, 0-3 M Gassama 87
Kort: E Stenhoff --- H Magnusson
Publik: 349

Tungviktsmöte, där en Gute-seger skulle inneburit att lagen endast hade haft fyra poäng emellan sig men nu såg formstarka Karlberg till att skillnaden istället blev hela tio pinnar genom att vinna med 3-0. En mycket stark insats av stockholmarna som spelade till sig en straff redan efter nio minuter som sedan Modou Gassama satte i nätet, och samma kille punkterade även matchen med bara några minuter kvar att spela. I och med gick han upp på en delad fjärdeplats i skytteligan med totalt elva mål. Hemmastarka Gute går inte riktigt att känna igen i år, i fjol obesegrade på Gotland i år fyra torskar, En vinst totalt i de senaste sex matcherna talar sitt tydliga språk, formen är inte bra. KBK däremot wow, sjätte raka utan förlust och nu tio matcher totalt utan insläppt mål, imponerande.

Gamla Upsala  1
IFK Lidingö  3

0-1 O Powers 8, 0-2 P Boltegård Blom, 0-3 P Göransson 42, 1-3 V Edén 84
Kort: M Östlund, K Kambusi --- N Granberg
Publik: 53

Tabellfyran Lidingö gav Gusk en lektion i fotboll inom loppet av fyrtiofem minuter, tre mål och det hela var över. Gusk tröstmålade på slutet och förstörde dagen för duktige Jacob Widell Zetterström i Lidingö-buren att få behålla sin 10:e nolla. Men som sagt IFK var ett nummer för stort och laget behåller sin plats i  tabellen, dock fortfarande på samma poängavstånd eftersom samtliga topplag vann sina matcher.

IFK Mora  1
Sundbybergs IK  0

1-0 G Cuckovic 16
Kort: 0 --- B Pantaleev (avstängd)
Publik: 100

Mora tar superviktiga poäng
i bottenstriden och får lite andrum gentemot lagen nedandör. Ett tidigt hemmamål och sen ingenting mera, har noll koll på matchen men enligt en säker källa så var halvlek ett Moras och den andra Sundbybergs då hemmalaget mestadels försvarade sig. Men det gjorde man nog rätt i med tanke på dom viktiga poängen som stod på spel och att man ju var tvungna att revanschera sig efter förra helgens jätteförlust mot Siljebo (0-6).

IFK Stocksund 1
BKV Norrtälje  0

1-0 A Naib 4
Kort: F Ahlström rött (avstängd) --- S Shhab, F Ärlebrant, S Andersson, F Kayembe (avstängd)
Publik: 212

Målsnålt och darrigt, men topplaget Stocksund lyckades till slut rädda alla tre poängen mot bottenlaget Norrtälje men det satt stenhårt inne. Duktige Alan Naib satte dit segermålet redan efter fyra minuter men sen var det uppförsbacke, och faktum är att man till och med missade en straff, eller ja Norrtäljes suveräne Rager Rabandi i buren styrde bollen i ribban och ut. Nu hjälpte det inte för BKV som annars har visat stark form och vilja på slutet men visst får 0-1 mot serietvåan ses som helt godkänt även om det säkert sved hårt så klart. Så kanske även för Stocksunds Fabian Ahlstrand som lyckades dra ihop två gula och en ny avstängning, den andra i år, dåligt. Noterbart att Norrtäljes kapten Oskar Kiianlinna tyvärr fick sin grymma matchsvit på 85 raka matcher bruten (kan vara ett par till faktiskt), helt makalöst klubbrekord, kanske serierekord rent av. Grattis Oskar, nu är det bara att börja om igen.

Skiljebo SK  2
Bollnäs FF  2

0-1 V Roos str 6, 0-2 H Enander 24, 1-2 J Norgren 27, 2-2 S Stojanovic str 95
Kort: M Nordin --- V Roos, A Alizadeh, A Alsing, H Enander rött (avstängd)
Publik: 155

Nästjumbon Bollnäs chockade och bombade på mot västeråsarna redan från start, och efter drygt tjugo minuter så hade man 0-2, varav ett straffmål. Men sen började hemmalaget trumma på och hade det mesta av spelet, nu stred dock Bollnäs oerhört tappert och var väldigt nära en full-pottare. Men det hände något på övertid som jag ej har tillgång till, straff och 2-2, samt ett rött kort till målskytten Enander. Snopet för vissa och stor glädje för andra, "fotboll är känslor".

Valbo FF  2
Strömsbergs IF  1

0-1 A Josefsson 77, 1-1 R Ali 84, 2-11 N Nilsson 91
Kort: E Vigren, I Adukor (avstängd) --- L Hamad, J Sandström
Publik: 100

Stackars Strömsberg, nio raka förluster och så har man 1-0 borta och bara sex minuter kvar på matchuret. Men vad händer, svängdörrarna öppnar sig igen och boll nummer femtioåtta och femtionio rullar in bakom målvakten Hassan Viklund och man förlorar alltså tionde raka. Det verkar som förgjort. I Valbo jublar man så klart rakt ut efter den vändningen i derbyt (?) och nu fick man också ett härligt avstånd nedåt i tabellen till det där försmädliga strecket som tre lag hamnar under till slut. Stackars Strömsberg.

Vasalunds IF  2
Täby FK  0

1-0 P Amoah 8, 2-0 C Danha 34
Kort: 0 --- L Pettersson Parnevik, H Näslund (avstängd)
Publik: 100

Vasalund bara ångar på hemma, obesegrade och tio raka vinster är väldigt imponerade. Täby är liksom inte ensamma om att torska på Skytteholm, vi får se om något av dom kvarvarande lagen lyckas spräcka den nollan under hösten. Vasalund sätter två mål i första halvlek och spelar sedan mer eller mindre bara av matchen. Visst fanns det målchanser men siffrorna stannar vid 2-0.