måndag 6 maj 2019

SAMMANDRAG OMGÅNG 4

SAMMANFATTNING - SERIEOMGÅNG 4

Hemmasegrar: 4 (Totalt: 13) --- Bortasegrar: 2 (Totalt: 8) --- Oavgjorda: 0 (Totalt: 3)
Antal mål: 13 (Totalt: 67) --- Gula kort: 18 (Totalt: 67) --- Röd kort: 2 (Totalt: 8)

Värtans IK - Vallentuna BK  1-1
0-1 I Ahmemdov 62, 1-1 M Vivstam 91
Kort: R Kjellman --- A Gillberg
Vallentunas skyttekung Iljas Ahmedov verkar omutlig och delar nu skytteligaledningen. Killen har "målat" i samtliga fya matcher vilket ju är lysande bra gjort, fortsätt så säsogen ut vet jag. Nu hjälpte dock inte med hans mål efter en timmes spel utan serieledarna Värtan kunde peta in kvitteringen på övertid och råna VBK på två poäng, surt. Värtan fortfarande obesegrade men den här gången satt det hårt åt.

Brottby SK - IFK Uppsala  3-0
1-0 S Haddad 20, 2-0 P Afshari 72, 3-0 S Haddad 89
Kort: R Berger --- P Singh
Brottby tog sin tredje trepoängare mot ett för dagen ganska svagt IFK Uppsala, som åter igen hade otroliga problem att få in bollen i motståndarburen. Sarmad Haddad i Brottby hittade nätmaskorna två gånger om och BSK vinner relativt enkelt till slut och håller årets första nolla. Uppsala nu näst sist och fortfarande segerlösa, det verkar segt värre.

IK Franke - Fanna BK  1-0
1-0 C Siljander
Kort: E Engström, A Welén --- L Scienza
Årets jämnaste match så här långt, ja jag tror det. Och hemmalaget Franke lyckades till slut kamma hem alla tre poängen med bara tre minuter kvar på match-uret, men ett oavgjort resultat kanske hade varit mer rättvist i den här matchen. Nu seglade Franke förbi Fanna i tabellen och avancerade upp till andra platsen och man har fortfarande inte förlorat i år, Fanna ner till fjärde. Men det är bara en poäng mellan lagen, ja faktum är att det är fem lag i topp inom bara en poäng just nu, stenhårt.

BKV Norrtälje - Syrianska IF  4-1
1-0 E Freij 9, 1-1 N Durovic 58, 2-1 S Husein 68, 3-1 Självmål 76, 4-1 V Gharibzadeh 90
Kort: D Kony, S Husein --- N Durovic, M Guettou, B Alic (rött)
Syrianska åkte till Norrtälje utan en poäng och åkte hem med lika många, men man spräckte i alla fall sin nolla i målskillnaden och gjorde årets första mål. BKV var sega i första halvlek och tillät seriejumbon hålla alldeles för mycket boll, 1-0 i pausvilan var med nöd och näppe. I andra så forcerar SIF än hårdare och kvitterar också till slut men sen var det stopp. BKV höje sig och efter 2-1 så stod Surianska med en man mindre på plan efter dubbla kort på Belmin Alic och då tröt orken och BKV kunde segla ifrån till 4-1. Hafsig match men det var ändå klassskillnad mellan lagen.

Märsta IK - IFK Österåker  0-0
0-0
Kort: I Issa, A Munter, K Toure, Y Ghadri--- F Notice
Mållöst mellan sjuan och åttan i tabellen men mer än så kan jag inte rapportera just nu, har inte fått någon som helst respons från matchen. Men den lär väl knappast ha gått till historien som den mest händelserika. Noterbart att Märsta bara har gjort två mål på fyra matcher, men också bara släppt in två, och det räcker faktiskt till en sjundeplats så här långt.

Vaksala SK - Västerås IK  2-0
1-0 O Ottosson 63, 2-0 L Eriksson 72
Kort: T Ekberg, F Larsson --- T Ekstrand (rött)
Bottengänget Västerås stretade emot in i det sista mot Uppsala-gänget Vaksala men efter det att man fick Tom Ekstrand utvisad efter knappt en timmes spel så rasade det. VSK gör två mål inom loppet av tio minuter och kammar hem full pott vilket också innebär att man seglade förbi Österåker och Märsta i tabellen.