tisdag 14 maj 2019

SAMMANDRAG OMGÅNG 5


SAMMANFATTNING - SERIEOMGÅNG 5

Hemmasegrar: 3 (Totalt: 16) --- Bortasegrar: 1 (Totalt: 7) --- Oavgjorda: 2 (Totalt: 7)
Antal mål: 17 (Totalt: 84) --- Gula kort: 24 (Totalt: 99) --- Röd kort: 4 (Totalt: 12)

-----------------------------------------------------------------

Fanna BK - Vaksala SK  5-1
1-0 H Bajramovic 5, 1-1 I Kezic 23, 2-1 H Bajrmovic, 3-1 P Eller, 4-1 M De Olivier 81, 5-1 P Eller 83
Kort: L Scienza --- J Lindholm, F Larsson, T Ekberg, A Hedenskog (rött)
En värsting-match, nu ligger Fanna fem poäng före Vaksala men hade resultatet blivit tvärtom så hade Vaksala legat två pinnar före Fanna. 5-1 är stora siffror mellan två bra lag men det tog lång tid innan målexplosionen kom. Vaksala stred emot tappert men fick sen Hedenskog utvisad i 71:e och då blev 1-2 undläget gensast svårare att ta igen. Fannas två mål första mål gjordes av den gamla bajjaren Haris Bajramovic och i slutat av matchen så small det till i 73:e, 81:a och 83:e, två mål av inhoppande Marcelo som ligger tvåa i skytteligan. Fanna ser starka ut. Onödigt vetande kanske men Fanna har totalt tre gula kort i år, mot Vaksalas tretton (!) och två röda till på det. De goda mot de onda?

IFK Uppsala - Vallentuna BK  1-1
0-1 I Ahmedov 15, 1-1 I Kakooko 78
Kort: I Kakooko, W Olsson (avstängd) --- A Vikström, S Jurell
IFK Uppsala fortsätter strida på i botten och bärgade till slut en poäng mot gästande Vallentuna som också hade baara en ynka pinne innan matchen startade. Båda lagen ligger därmed kvar i botten och det ser tungt ut för dom. Trodde faktiskt innan seriepremiären att åtminstone Vallentuna skulle vara ett topplagen, men oj vad fel jag fick. Iiljas Ahmedov är i alla fall helt oustanding i hemmalaget, killen har gjort mål i samtliga omgångar, det är stort. Uppsala är fortfarande utan vinst så här långt, tre förluster och två oavgjorda. William Olsson avstängd i nästa omgång efter tre gula kort nu.

Märsta IK - Värtans IK  1-2
1-0 okänd spelare 5, 1-1 okänd spelare 5, 1-2 D Gustafsson 58 
Kort: A Munter, A Samura (rött) --- R Kjellman (avstängd), D Gustafsson (avstängd), M Vivstam (rött)
BOOM 1-0, BOOM 1-1, och det inom matchens första fem minutrar, av två okända (?) spelare enligt målprotokollet. Men sen tog det nästan en timme innan Värtans skyttekung David Gustafsson avgjorde det hela. Noterbart att Värtan åkte på en utvisning i minut 25 när Mackan Vivstam drog på sig sitt andra gula kort, och att hemmalagets Samura gjorde likadant i 79:e. Värtan slipper undan med andan i halsen och är fortfarande obesegrade, det ser onekligen bra ut och satsningen leverarar. Tre nya namn i truppen idag, men svagt av den ena av dom, att få ett gult kort utan att ens få spela en minut. Förreten, gratti IFK Uppsala, ni slipper skyttekungen Gustafsson, kapten Kjellman och Vivstam, alla tre är nämligen avstängda nästa helg.

IFK Österåker - BKV Norrtälje  3-0
1-0 D Badji 14, 2-0 M Rosqvist 45, 3-0 D Badji 50
Kort: M Elmsäter --- 0
Invigning av Österåkers sportcentrum inför nästan 500 personer och det med en enkel seger över BKV Norrtälje. En mycket viktig vinst för Åkersbergarna som nu klättrade upp till sjätteplatsen genom två nickmål av Badji och som nu fick lite häng på topplagen. För BKV däremot så var det lite av en katastrof-match, men... kan man fokusera på dom två nästkommande hemmamatcherna mot Märsta och Värtan och ta full pott där, ja då är man med i slutstriden. Men krävs det jävlaranamma. Noterbart att Österåker höll sin tredje nolla för i år, och det är man bäst i serien på. Och att Herr Elmström kom tillbaka efter avstängning för tre gula kort och drar på sig ett till direkt, snacka om återfallsförbrytare liksom.

Västerås IK - Brottby SK  1-0
1-0 S Fatah 50
Kort: W Strandberg, J Akpinar --- P Afshari, J Hellberg, S Saberi, F Åkermark (rött)
Grattis Västerås, första vinsten och tre fina poäng. Och det mot ett i förväg lite småkaxigt Brottby som säkert hade räknat med ett helt annat resultat. Kul för serien att bottenlagen börjar röra på sig och skönt att se en kapten ta tag i laget, Medina. Brottby fick åka hem och fundera på hur man ska mäkta med serietvåan Fanna i nästa omgång, det kommer inte att bli enkelt. "Vi tar årets första seger idag, när vi vinner hemma emot Brottby SK med 1-0. Det känns som vi släppte på tyglarna i offensiven, där vi skapar otroligt många målchanser. Vi fortsätter hålla tätt bakåt och gör en godkänd match rakt igenom" // Eneroth #17

Syrianska IF - IK Franke  1-1
0-1 B Kan 62, 1-1 D Johansson 84
Kort: M Kaya, S Kaciku, J Cataldo, J Bahar, M Guettou --- A Welén
Syrianska dubblade målskörden och likaså antal poäng, 100% på det mesta med andra ord, grattis till årets första poäng. Med bara en minut kvar så kvitterade nämligen Syrianska i derbyt mot topplaget Franke på en stolpretur, och med lite flyt så hade man tagit hem samtliga poäng men Bahar lobbade över målvakt och målet på ett friläge varpå domaren blåste av efter nittioåtta minuter. Surt. Och lika sura var nog Franke som vid vinst hade legat på samma poäng som serieledarna Fanna, men som sagt delad pott här var nog ganska rättvist till slut.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar