måndag 9 september 2019

SAMMANDRAG, OMGÅNG 19


SNABBGENOMGÅNG - SERIEOMGÅNG 19

Antal mål: 19 (Totalt: 401) --- Gula kort: 15 (Totalt: 363) --- Röda kort: 3 (Totalt: 31)

-----------------------------------------------------------------

BKV Norrtälje - IK Franke  2-2
1-0 E Freij 27, S Husein 42, 2-1 E Engström 44, 2-2 A Appelfeldt
Kort: Z Laprasit, S Sellin (rött) --- J Bäck, D Olsson, C Siljander (rött)
BKV tappar trepoängaren i efter 2-0 ledning och är nu tyvärr definitivt borta från diskussionen om spel i division två. Lagen delar broderligt på poängen och bägge stannar kvar på sina platser, trea respektive femma i tabellen. Hemmalagets Shacke smällde in sitt tolfte mål för säsongen och är nu tvåa i skytteligan, snyggt.


Fanna BK - IFK Uppsala  2-0
1-0 M Honorato 65, 2-0 L Scinza 73
Kort: L Scienza, J Smedlof --- F Carlsson, F Cekol
Det satt hårt åt, men starka Fanna vann till slut mot ett tappert kämpande Uppsala. 1-0 efter dryga timmens spel och 2-0 tio minuter senare avgjorde det hela. Fanna närmar sig division två med stormsteg och nu är väldigt väldigt nära, bara en vinst till och det är klart,


IFK Österåker - Brottby SK  2-0
1-0 L Makolli 5, 2-0 S Kjernholm 33
Kort: A Lindberg --- A Jawo, D Salim (avstängd) A Benedikz (avstängd), F Åkermark (avstängd)
Sju raka vinster, för Österåker nu, imponerande, och lägg därtill att laget nu har hållit nollan flest gånger i serien, åtta matcher. Att man besegrade Brottby är väl kanske inget att skriva hem om, nio raka matcher utan vinst och nästan helt öde på avbytarbänken. Undrar hur man gör i nästa matchen med tanke på att tre man stängdes av och att man bara har två man på bänken. Humor.


Västerås IK - Värtans IK  2-4
0-1 A Hovstadius 36, 0-2 E J onsson 49, 0-2 M Vivstam 50, 1-3 A Sulaiman 58, 1-3 N Acar 67, 2-3 N Acar 67, 2-4 Okänd spelare 81
Kort: --- S Zarifnejad (avstängd)
Värtan vinner igen efter förra helgens bottennapp mot Norrtälje då man torskade med hela 5-0 medans Västerås inkasserade sin tredje raka förlust och är nu åter inblandade i bottenstriden. Värtan behåller den stabila fjärdeplatsen och fortsätter att jaga BKV som ligger en poäng ovanför.


Syrianska IF - Vallentuna BK  2-2
1-0 L Murad 36, 2-0 P Özer 40, 2-1 P Afshari 90, 2-2 P Afshari 94
Kort: S Kahn-On (avstängd) --- 0
Typiskt Syrianska fatt tappa matchen i sista minuterna, det har hänt massor av gånger tidigare. Här leder man med 2-0 i nittionde men blir rånade på övertid på två poäng. Stark avslutning av Vallentuna dock, och Afshari som nickade in bägge målen och nu gick upp på delad andraplats i skytteligan. Snyggt. Men det här var lite av en ödesmatch där inget av lagen egentligen inte hade råd att förlora eftersom tabell-läget är som det är, ett av lagen kommer förmodligen att åka ur nu.


Märsta IK - Vaksala SK  0-3
0-1 L Eriksson 7, L Eriksson 46, 0-3 F Larsson 93
Kort: A Munter, T Nseke (rött) --- 0
Världsrekordsjakten fortsätter för Märsta är verkar ju helt klart ha bestämt sig för att slå det i antalet röda kort på en säsong, grattis till nummer tio. Och Tonny Nseke vill nog ha det personliga rekordet med tanke på hans tredje röda kort i år. Men tyvärr för honom så måste det nog innebära slutspelat för i år, avstängningen lär bli lång. Att man inte vinner matchen är inte ett dugg konstigt, för man är inte bättre än så här, nu åker man garanterat ur och vem bryr sig egentligen. Grattis Vaksala till tre enkla poäng och sjätteplatsen.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar