fredag 2 oktober 2020

HELGENS RYSARMATCHER

NU SKA DET AVGÖRAS - ÅRET SISTA OMGÅNG

FC Arlanda - FC Järfälla
Seriefinal mellan två mycket bra lag och där som sagt Järfälla redan har vunnit serien och har ju egentligen bara en sak att spela för, att gå obesegrade ur serien efter nio vinter och en oavgjord. Arlanda har därmot ALLT att spela för eftersom man just nu innehar kvalspelplatsen till "tvåan". Vinner Arlanda så är allting klart, vid oavgjort eller förlust så måste BKV Norrtälje besegra IK Franke för annar så tar Franke platsen. Arlanda 19 poäng, Franke 18 poäng, och målskillnaden är nästan exakt likadan då det bara skiljer ett mål även där. Det här blir svettigt för många inblandade.

Sala FF - IFK Uppsala
En rysare!! Tabellsjuan Sala möter tabellsexan Uppsala och båda lagen ligger just nu på 14 poäng. Åttan Spånga har 13 poäng, nian Norrtälje har 13 poäng och Gideonsberg som just nu åker ur har 11 poäng. Här är det i stort sett allt som gäller, ok ett kryss kan räcka men då måste samtliga lag bakom förlora sina matcher. Men om man säger så här, det lag som vinner det här stannar kvar i division tre det andra kommer att få vänta nervöst på alla andra resultat.

Vallentuna BK - Syrianska IF
Jumbofinalen, och utan att vara taskig så slutar det väl oavgjort eftersom inget av lagen verkar kunna vinna i år. Och i och med att det redan är klart att båda lagen åker ur i år så finns det liksom ingenting kvar att spela för, jo att inte komma sist förstås. Syrianska har tre poäng efter sina tre oavgjorda och Vallentuna två. Vi tackar för er medverkan och önskar lycka till i division fyra framöver.

BKV Norrtälje - IK Franke
Omgångens svåraste match och en garanterad rysare att vänta. Något av lagen måste vinna för ett oavgjort resultat innebär att man slutar där man ligger i tabellen. Vinner Franke samtidigt som Arlanda förlorar eller kryssar mot serieledarna så går man upp en division, och Norrtälje åker ur, eller får kvala sig kvar. Vinner Norrtälje så är klarar man sig kvar i "trean" och så blir också fallet med Franke som därmed missar serieavancemanget uppåt... Ett lag upp och ett lag ner, eller båda lagen stannar kvar? 

Sundbybergs IK - Spånga IS
Långsökt men femman Sundbyberg kan faktiskt nypa kvalplatsen, men då måste Arlanda, Franke och Uppsala Kurd förlora sin matcher, så tätt är det egentligen. Spånga ligger åtta och spelar med kniven mot strupen för att inte åka ur, samma poäng som Norrtälje på kvalplatsen och bara två före Gideonsberg som just nu åker ur vid förlust.

Gideonsbergs - Uppsala-Kurd
Lite samma här, UK kan gå upp en serie om lagen framför förlorar, Arlanda och Franke. Det skiljer tre pinnar melan dessa tre lag så det kan komma att bli målskillnad som avgör och UK har den klart bästa i så fall. Gideonsberg har det tyngst av alla i omgången eftersom man ligger på nerflyttningsplats och har två poäng upp till kvalplatsen, bara en seger kan eventuellt rädda dom.

Ja ni hör själva, det kommer att blir oerhört spännande på söndag klockan 14.00 då samtliga matcher startar samtidigt. Allt verkar kunna hända och ingen går säker förutom Järfälla som har redan har vunnit serien och Vallentuna/Syrianska som redan har åkt ur. Det här är drama på hög nivå, en nagelbitare. LYCKA TILL ALLA!


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar