måndag 28 september 2020

SAMMANFATTNING OMG 10

NÄST SISTA OMGÅNGEN - NÄSTA HELG AVGÖRS DET

IFK Uppsala - Vallentuna BK  1-0
Uppsala besegrade segerlösa Vallentuna och stärkte därmed sin plats ovanför nedflyttningskvalet. Noterbart att Vallentuna luftade sex debutanter vilket kanske inte är så konstigt i sig, men synd för Norrtälje för 1-1 här hade gjort det hela helt annorlunda.

Syrianska IF - BKV Norrtälje 0-8
Nästjumbon Syrianska hade inte en chans när BKV Norrtälje kom på besök, efter 0-8 så har man nu släppt in 38 mål på 10 matcher. Norrtälje var piskade att vinna för att haka på nedflyttningsdramat och gjorde det med besked, hat-trick av Alex Mutic enligt matchrapporten men vissa säger att bollen redan var inne på ett av målen. Skit samma, killen har verkligen vaknat i år och ligger nu två i skyttligan. BKV pustar ut en vecka nu inför årets match nästa helg mot IK Franke.

FC Järfälla - Sala FF  3-1
Serieledarna och tillika seriesegrarna FC Järfälla sopade pliktskyldigt av gästande Sala FF som nu tappade en plats i tabellen och är i allra högsta grad inblandade i nedflyttningskvalet. Järfälla har FC Arlanda kvar i sista rundan, en seriefinal som man säkert inte vill förlora.

Uppsala-Kurd - FC Arlanda 4-0
Omgångens smällkaramell, Uppsala Kurd tryckte ner serietvåan med hela 4-0, två mål av skyttekungen Muktar Ahmed gör att han fortfarande leder skytteligan. Arlanda släppte in två mål på övertid, i 95:e och 97:e, förmodligen på kontringar men ändå liksom. Och nu ligger andraplatsen och kvalet till "tvåan" löst inför slutomgången, Franke är bara en pinne bakom och själva möter man serieledande Järfälla. Spännande värre.

Spånga IS - Gideonsbergs IF 3-1
Spånga tog en livsviktig seger och passerade förbi motståndarna Gideonsberg upp på säker mark. Men det är långt ifrån säkert än. Och vinsten satt hårt åt trots siffrona, man låg trots allt under i halvtid men gör det starkt och vänder matchen till seger.

IK Franke - Sundbybergs IK  2-1
Liten seriefinal mellan fyran och trean slutade med att Franke vann med uddamålet och smög upp på tredjeplatsen, bara en enda poäng ifrån kvalplatsen nu. Sumpan tappade chansen och får spela kvar ett år till i division tre och det svider förmodligen hårt eftersom man ju ledde i fyrtio minuter och sen drog på sig en utvisning tidigt i andra halvlek. Franke missade inte tillfället och säkrade tre otroligt viktiga poäng.

Missa inte kommande "Ödessammanställning", kommer innan helgen. Spänning väntar!


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar