OMGÅNG 13

SENASTE MATCHERNA - EN SNABBGENOMGÅNG

Wow! Kolla in tabelltoppen med åtta omgångar kvar att spela, fem lag inom två ynka poäng... och vilka åker ur sen, fyra lag inom två poäng även där. Det är en stenhård tabell just nu.

Sala - Viggbyholm  0-0
Fyran mot trean slutade mål-löst trots att bägge lagen bara har kryssat en gång var i år. Men det sved nog mest för hemmalaget som ju nu spräcke sin sex matcher långa vinst-svit.

Franke - Newroz  1-2
Hemmalaget tar ledningen redan efter en kvart genom ett straffmål av skyttekungen Anton Appelfeldt. Men Newroz kvitterar bara minuten senare. Sen står sig resultatet hela vägen ut, ja faktiskt ända till 91:a minuten då Grönborg slår till och sätter dit 2-1 för Newroz. Och då fick man ändå en spelare utvisad i 86:e, och det var Japhet Makoki, andra gången på fem matcher. Inte bra.

Heby - Västerås  2-1
Vi säger grattis till jumbolaget Heby som inte vunnit en enda match på tolv försök. Äntligen fick man känna på hur det känns att vinna, 123 glada på läktaren. Samuel Granlund blev så klart stor hjälte som gjorde Hebys bägge mål inom loppet av tjugofem minuter från avspark. Västerås bommade en straff i 37:e minuten och reducerade det hela efter en timme, men Heby lyckades ändå vinna till slut. VIK har nu åtta raka utan vinst och har nu Heby bara två pinnar bakom sig.

Uppsala-Kurd - Procyon  2-2
Bottenmötet tillika Uppsaladerbyt slutade oavgjort. Procyon som behövde vinsten allra mest orkade inte utan hamande i underläge två gånger om, men lyckades trots allt kvittera bägge gångerna. Att det var ett hett möte domaren intyga som ju fiskade upp det gula kortet nio gånger, och ett rött för UK:s kapten Skoglund på övertid. Vilket för övrigt är hans andra röda kort i år, definitivt inte bra för en lagkapten.

Fanna - Sundbyberg   1-1
Fanna som ligger i botten höll på att chocka serietvåan Sundbyberg då man tog ledningen i början av andra halvlek. Men gästerna kvitterade med kvarten kvar och kom aldrig närmare än så, och i och med poängtappet så tog IFK Uppsala över i toppen. Sumpan har nu "bara" vunnit en på de tre senaste, är det grus i maskineriet.

IFK Uppsala - Norrtälje  3-1
Saxat från BKV:s hemsida: I dagens match mot IFK Uppsala räcker inte prestationen till utan vi förlorar med 3-1 (2-1). Visst kan vi konstatera att vi har några sjuka och några skadade - men IFK Uppsala är i mina ögon seriens bästa lag sett till spelidé och har nu fått till det de saknat under de två senaste två åren - målskyttet. I dag var de effektiva och utnyttjade våra misstag och satte tre i nät samtidigt som de spelade ett uppoffrande försvarsspel matchen igenom. Vi är bra första 20 min sen tappar vi initiativet och begår lite misstag centralt som motståndaren utnyttjar med "cutbacks" (19:e och 37:e) som snyggt sätts i nät (framför allt det andra som satt i krysset nästintill). Däremellan har vi i 21:a min kvitterat när Hassan sätter dit den efter förarbete från Isac och Saber. Halvtid 2-1. I andra är IFK bättre än oss initialt, men vi börjar få mer och mer att säga till om och förbereder ett trippelbyte, i samma sekund som vi "ger" motståndaren bollen centralt och det står 3-1 i 80:e. Vi försöker och skapar ett par chanser sista 10 min men är inte riktigt lika "hungriga" som IFK - de vinner rätt välförtjänt med 3-1 efter 96 min.