OMGÅNG 19

SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 19

Norrtälje - Rådmansö  1-0
1-0 E Freij 69
Fyra raka utan vinst blev helt plötsligt fyra raka utan förlust för Norrtälje, och nu är BKV klara för vidare spel i "trean" nästa år också. Ett STORT grattis till er alla för det! Rådmansö däremot är dock sedan länge redan nedflyttade, fortfarande inte en enda vinst och hela femtio insläppta mål. Nu vann dock BKV bara med 1-0 hur, varför och därför spelade ingen som helst roll den här gången. Derbyvinst inför nästan ofattbara fyrahundra betalande, och tre sjukt viktiga poäng bärgades. I övrigt så höll Andreas sin sjätte nolla för i år och RSK noterades för sin sjunde uddamålsförlust.

Procyon - Bollstanäs  1-3
0-1 L Winnarsson 25, 1-1 M Aydid 40, 1-2 A Douglas 52, 1-3 N Er 89
Procyon hade ett bra grepp på gästande Bollstanäs i första halvlek men gav sig ganska enkelt i andra. Men matchen var lite av en sån där "obetydlig" match även om poängen inte var helt oviktiga. För i och med att Bollsta vände och vann så säkrade man också ett nytt kontrakt i division tre för nästa år. Hemmalaget har sju poäng ner till strecket och kan nog slappna av lite trots förlusten för jag tror inte att jagande Sundbyberg tar full pott i dom tre sista omgångarna. Procyons Wallentinsson avstängd nästa omgång.

Gusk - Strömsberg  3-2
1-0 J Brekkan 19, 1-1 A Hillbom 32, 2-1 W Franzén 68, 3-1 A Kargbo 87, 3-2 O Keddyson str 90+1
Två reserver såg till att Gusk kunde besegra nästjumbon Strömsberg, även om det blev lite nerv i matchslutet. SIF satte en straff på övertid och pressade på vilt för en sen kvittering, men hemmalaget redde ut det hela och säkrade en fortsatt plats i division tre. Strömsberg får ladda om inför dom tre sista omgångarna där man har god chans att plocka poäng med tanke på motståndet. Lagets målspruta Hillbom är i alla fall i toppform och klättrade nu upp på femteplatsen i och med sitt nionde mål i år.

Spånga - Enköping  1-2
0-1 A P Njie 14, 0-2 P Boakye-Mensa 59, 1-2 R Persson 90
Äntligen säger nog många, att Spångas svit av obesegrade matcher bröts... och det på hemmaplan dessutom. Spångaiterna själva är säkerligen inte lika "glada" över svit-avbrottet, för det innebar ju även att andraplatsen rök också. Tur i oturen dock att även serieledarna Arlanda torskade för första gången i år. Men oj vad tufft det blir att vinna serien nu, fyra pinnar upp och då möter man Viggbyholm och Gusk borta, och Bollstanäs hemma. Tåget gick nog tyvärr för spånga i och med den här förlusten.

Arlanda - Viggbyholm  0-2
0-1 V Widlund 81, 0-2 S Östlund 85
Serieledarna Arlanda förlorade sin första match för säsongen i vad vi kan kalla lite av en seriefinal. Viggan chockavslutade sista tio och smällde in två mål på bara fyra minuter, vad hände där Arlanda? Och nu har laget också flest hållna nollor, tionde matchen utan insläppt mål. Mycket snöpligt för hemmalaget som dock fortfarande behåller serieledningen, men nu med bara två poäng till godo på just Viggbyholm som är ny serietvåa. Och ser man till dom tre kvarvarande matcherna så har nog Viggan lie enklare, spännande. Men redan nu på lördag avgörs det om Viggbyholm ska ha någon chans att ta hem det hela, för då väntar nämligen serietvåan Spånga på hemmaplan.

Vaksala - Sundbyberg  3-3
0-1 G Sultani 19, 1-1 I Kezic 40, 2-1 I Kezic 41, 2-2 Mu Ahmed 69, 3-2 C Wikner 89, 3-3 H Arias 90+3
Målkalas i jumbofinalen mellan två lag som krigade stenhårt om trepoängaren, men där man till slut fick dela på poängen efter ett otroligt rafflande slut på matchen. Vaksala vände upp 0-1 till 2-1 med två mål av Kezic på en minut (!) innan pausvilan och sen med en man mindre i en timme tog man även ledningen med 3-2 med bara minuten kvar, men Sumpan bet ihop och satte kvitteringen tre minuter in på övertiden. Bägge lagen behåller sina respektive platser i tabellen men ökarpå med en pinne ner till jagande nästjumbon Strömsberg. Noterbart att det här var Vaksalaas sjätte av tio möjliga som slutar med oavgjort resultat