tisdag 13 september 2022

TRE MATCHER KVARENDAST TRE OMGÅNGAR KVAR NU - VEM VINNER DIV 3 NS

Årets seriespel är snart slut, bara tre omgångar kvar att spela och det inom drygt två och en halv vecka. Tiden går verkligen fort när man har roligt. Säsongen har varit lång och BKV har gjort det bra med tanke på materialet och är ju som bekant redan nu klara för fortsatt spel i division tre. Så det är bara att gratulera alla inblandade med Stahre i täten. Mycket bra jobbat!

Men som sagt, det återstår tre omgångar och för Norrtäljes del så är det först Sundbyberg borta på nu på söndag, ett Sumpan som bara måste vinna nu med tanke på tabelläget, en nedflyttning väntar kanske runt hörnet. Sen är det match mot seriefyran Enköping hemma på torsdag nästa vecka, ett lag som inte har det minsta att spela om. ESK kommer att sluta på fjärdeplatsen oavsett (med viss reservation). Och på söndagen efter så rundas året av med en bortamatch mot tvåan Viggbyholm, laget som krigar vilt om uppflyttningen.


1:an FC Arlanda  --- Hemma 6-3-1, Borta 6-3-0
Bollstanäs hemma, Gusk borta och Procyon hemma.
Dessa matcher återstår nu för Arlanda att spela av och det är banne mig inte helt enkla matcher att vinna, men det måste man nog göra för att vinna serien. Lite tur ändå att samtliga tre lagen inte är involverade i varken upp eller nedflyttnings-strider. Men en tuff avslutning väntar serieledarna som leder med bara två ynka poäng till godo på Viggbyholm.

2:an Viggbyholms IK  --- Hemma 6-3-0, Borta 5-4-1
Spånga hemma, Vaksala borta och Norrtälje hemma. 
Viggan jagar seriesegern var så säkra, bara två poäng upp till Arlanda just nu. Och redan nu lördag avgörs det nog om det ska gå vägen eller inte eftersom serietrean Spånga inte heller har gett upp seriesegern ännu. Två poäng upp, två poäng ner, det är läget för VIK just nu. Vinner man på lördag, ja då kan det bli ytterst spännande för visst borde man vinna dom två sista matcherna. Eller vad säger BKV Norrtälje. Ska vi punktera deras drömmar?

3:an Spånga IS  --- Hemma 5-4-1, Borta 5-4-0
Viggbyholm borta, Bollstanäs hemma och Gusk borta. 
Man kan nog konstatera att nästa match avgör om man vinner serien eller inte, en görlust och man kan glömma det, en vinst och allting är möjligt. Viggbyholm är dock obesegrade hemma och slog självaste Arlanda förra helgen. Så det blir inte lätt. Lägg sen till halsvåra Gusk på bortaplan på det i sista omgången. Spånga har svåraste spelschemat av dom tre i toppen som kan vinna.

4:an Enköping SK  --- Hemma 5-2-2 --- Borta 5-2-3
Vaksala hemma, Norrtälje borta och Rådmansö hemma. 
Tre inte helt omöjliga matcher och skulle ESK vinna dom så slutar man tvåa, trea. Och det borde väl ändå vara målsättningen just nu. Laget är starkt både borta och hemma så omöjligt är det inte.

5:an Bollstanäs BK  --- Hemma 3-4-2 --- Borta 4-2-4
Arlanda hemma, Spånga borta och sen Vaksala hemma. 
Två supersvåra och en "enkel". Men laget är redan klara för div tre nästa år så det kvittar liksom lite i hur det går även om man säkert vill avsluta säsongen med en seger.

7:an Gamla Upsala SK  --- Hemma 5-2-2, Borta 2-3-5
Procyon hemma, Arlanda borta och Spånga hemma. 
Gusk:s säsong blev hur det än slutar lite av en besvikelse för dom själva, dom hade inte några planer på att sluta på den nedre delen av tabellen, det är ett som är säkert. Nu väntar tre väldigt svåra matcher varav två  är mot topplagen Arlanda och Spånga. Frågan är om man ens kan försvara sjundeplatsen.

8:an Procyon BK  --- Hemma 3-1-6, Borta 4-2-3
Gusk borta, Strömsberg borta och Arlanda hemma. 
Procyon har gjort en helt ok säsong och är nog redan relativt nöjda, men man skulle nog behöva ett par poäng till för säkerhets skull. Frågan är när man skulle kunna plocka dom här på slutet, två mycket tuffa matcher väntar på bortaplan och Arlanda hemma kan man nog glömma. Allting vilar i deras egna händer nu.

9:an Sundbybergs IK  --- Hemma 4-1-4, Borta 0-4-6
Norrtälje hemma, Rådmansö borta och Strömsberg hemma. 
Sumpan har inte det svåraste spelschemat kvar alla lagen direkt, två jumbomatcher och en mot BKV som inte har så himla mycket mer att spela för. Laget har sladdat länge och legat på kvalplatsen nedåt i flera omgångar nu, så här vill det till att plocka poäng, varenda en kan vara hur dyrbar som helst i jumbostriden där tre lag krigar om den plats som Sundbyberg har just nu.

10:an Vaksala SK  --- Hemma 0-6-4, Borta 3-1-5
Enköping borta, Viggbyholm hemma och Bollstanäs borta. 
Det ser mycket mycket svårt ut för Vaksala i dom avslutande omgångarna. Och det är nästan tur att två av dom är på bortaplan för hemma verkar man inte kunna vinna i år. Men att ställa ut mot Enköping och Bollstanäs är lättare sagt än gjort, jag tror att division fyra väntar på Vaksala 2023.

11:an Strömsbergs IF  --- Hemma 2-2-5, Borta 1-2-7
Rådmansö hemma, Procyon hemma och Sundbyberg borta. 
Här är det bara en sak som gäller fär Tierparna. Fullt ös framåt. Kan man ta full pott, dvs nio poäng, ja då fixar man det nog. Sista matchen mot laget som hotar, Sundbyberg, den kommer ju att bli årets rysare.

12:an Rådmansö SK  --- Hemma 0-2-8, Borta 0-3-6
Strömsberg borta, Sundbyberg hemma och Enköping borta
Rådmansö ligger hopplöst sist och har redan åkt ur trean, men nog måste man väl ändå ha viljan att försöka vinna en match i år. Inte en enda seger i år är nästan på gränsen till omöjligt. Faktum är att det bara är två lag till i hela Sverige som har lyckats med det så här längt i division tre-spelandet. Myckle IK i Norrland (0-1-15) och Kortedala IF i Sydvästra Götaland (0-0-15).


Återstående seriematcher:
20220917 Viggbyholm - Spånga
20220917 Bollstanäs - Arlanda
20220917 Enköping - Vaksala
20220917 Gusk - Procyon
20220918 Sundbyberg - Norrtälje
20220918 Strömsberg - Rådmansö
------------------------------------------
20220922 Norrtälje - Enköping
20220924 Rådmansö - Sundbyberg
20220924 Strömsberg - Procyon
20220924 Arlanda - Gusk
20220925 Vaksala - Viggbyholm
20220925 Spånga - Bollstanäs
-------------------------------------------
20221002 Procyon - Arlanda
20221002 Gusk - Spånga
20221002 Bollstanäs - Vaksala
20221002 Viggbyholm - Norrtälje
20221002 Enköping - Rådmansö
20221002 Sundbyberg - Strömsberg


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar