onsdag 9 april 2014

SNART SERIEPREMIÄR


ÄNTLIGEN DAGS - EFTER 181 DAGAR

Säkert inte bara jag som har längtat efter kommande lördag och seriepremiären, efter etthundraåttioen långa dagars väntan så är det äntligen dags igen. Minns så väl sista sparken i förra årets serie borta i Märsta och vi som var där minns ju med ett leende när guldhattarna åkte på och skumpan sprejade vilt, seriesegern i trean var ju ett faktum. Men det var som sagt då det, nu är det nya och betydligt svårare matcher som väntar runt knuten i div 2 NS. Det ska i alla fall bli väldigt spännande att se hur långt laget räcker till i år, blir det topp 3... mellanskiktet... eller botten?
Jag avstår att tippa en slutplacering för spelarnas skull men säger som så här, vi är här för att stanna.

Lördag 12/4 Klockan 14.30 tar BKV Norrtälje emot Syrianska IF Kerburan från Västerås uppe på Sportcentrum och självklart så har du ju skrivit in det i almanackan så du nu inte missar vargarnas först seriematch för året i "tvåan". Det vore ju katastof annars!
Det blir en mycket tuff premiär mot ett lag som jag tippar trea-fyra i år, men nog ska vi väl kunna sno åt oss någon poäng med stor vilja och en massa energi. Jag lyckönskar alla spelare och ledare och håller mina tummar stenhårt för att allt ska gå vägen, och glöm nu inte att le in i kameran när du har gjort mål  ;)

LYCKA TILL BKV!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lite fakta om Syrianska IF Kerburan
Hemmaplan: Swedbank Park, Västerås (Lat N 59° 37′ 42″Lon E 16° 31′ 51″)
Hemsida: HÄR.
Odds för serievinst 2014: 7,00

Tränare: Fredrik Giesecke (Peter Markstedt, Peter Giesecke)
Målvakter: Erik Biselius, Gustaf Persson, Michael Quintero
Försvarare: Mattias Florén, Abdo Mahmoud, Jonas Kouao, Dennis Persson, David Hasler, Markus Hanna, Mattias Özgun, Robin Blomme
Mittfältare: Gabriel Medina, Kyle Hall, Alexander Persson-Njie, Karzan Azizi, Prince Etuwe, Allan Kosik, Mikael Zaytoun, Philip Özer
Anfallare: Temesgen Berhane, Jonathan Bahar, Patrick Wallén, John Junior

Träningsmatcher 2014  (7  4-1-2  16-8)
Syrianska - Köping FF  3-1 (Junior, Bahar, Wallén)
Syrianska - Munktorps BK  4-0
Syrianska - Södertälje FF  0-1
Skiljebo SK - Syrianska  1-4
Syrianska - Västerås SK  2-3 (Berhane 2)
Syrianska - Åkra IL (nor)  2-1 (J Junior 2)
Syrianska - Ekerö IK  1-1 (Wallén)


Syrianska IF Kerburan - som i folkmun endast kallas för "Syrianska IF" - är en fotbollsförening från Västerås som bildades år 1977. Hemmaarena var fram till säsongen 2008 Wenströmska IP, men i och med avancemanget till Division 1 nådde arenan inte upp till kraven som Svenska Fotbollförbundet ställde på arenor i landets tredjeliga. Man spelar numera på arenan Swedbank Park som man delar med ett flertal andra Västeråslag.
Syrianska är det lag som innehar publikrekordet på Swedbank Park då man besegrade lokalkonkurrenten Västerås SK med 2-1 inför 6 441 åskådare den 5:e september 2010.
Namnet "Kerburan" är den syrianska by i Turabdin som de flesta syrianer i Västerås härstammade från under 1970-talet. 1977 skapades Syrianska Kulturföreningen (SKF). Fotbollen var då en sektion inom kulturföreningen och laget hette Kerburan SK. De första två åren spelade man i de lokala korpserierna innan man 1979 för första gången registererades för seriespel. Inför säsongen 1993 ändrade man det gamla namnet Kerburan SK till dagens Syrianska IF Kerburan. Därmed blev man också en renodlad idrottsförening.
Lagets första säsong i Division 1 Norra spelades 2009 och det var första gången man låg så högt i seriesamanhang. Tränaren var meriterade Edmond Lutaj som tränade laget även 2007.
Säsongen 2013 kommer Syrianska IF Kerburan att spela i landets fjärde högsta serie (Division 2) under ledning av tränarduon Fredrik Giesecke och Peter Markstedt.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar