fredag 6 april 2018

INFÖR SKILJEBO

SERIEPREMIÄR IMORGON - MOT SKILJEBO SK

Skiljebo SK kommer som bekant från Västerås och matcherna mot dom har alltid varit grymt jämna och tuffa. Vi har stött på varandra hela åtta gånger på 2010-talet och resultaten kan ni se här nedan, och trots två feta förluster mot SSK så behöver vi absolut inte skämmas för statistiken. Noterbart är att Skiljebo på något äckligt vis lyckas göra ett avgörande mål i sista minuten i flera av våra möten. 2-5, 2-1, 3-0, 3-1, 3-3, 1-1, 1-1, 2-6 är slutresultaten vilket ger tre vinster, tre oavgjorda och två förluster med den totala målskillnaden 17-18. Det blir stenhårt på lördag med andra ord och vi bara måste vara sjukt fokuserade sista fem, då kan vi vinna detta även om vi möter ett lag som förmodligen kommer att sluta topp-tre. Jag tippar 2-1 (med reservation för 2-2).

Tidigare möten mellan BKV och Skiljebo
Säsongen 2011 blev det brakförlust med 2-5 efter mål av Andreas Bellander och nuvarande sportchef Tobias Lindström. Men på höstsäsongen så besegrade vi dom på hemmaplan med 2-1, målskyttar då var bröderna Lindström, Tobbe och Andreas (igen).
Säsongen 2014 började vi med att möta Skiljebo på bortaplan och BKV vann enkelt med 3-0, Andreas Bellander gånger två och Andreas Lindström ett mål. Hemma i Norrtälje så vann vi åter igen och då med 3-1 efter två mål av Andreas Lindström och ett av Emil Skogh. Det var för övrigt årets sista match och BKV slutade därmed 4:a i tabellen som nykomlingar i "tvåan"... och SSK 8:a.
Säsongen 2016 blev det 3-3 hemma på våren och det efter en 3-1 ledning till BKV i halvtid. Självmål, Pishdari och Fredde Wessberg var målskyttarna. För övrigt så inleddes den matchen med en tyst minut för att hedra FC Gutes Alex Backéus. Och det blev ett kryss även på bortaplan då Andreas Bellander gav BKV ledningen redan efter nio minuter men där SSK åter igen lyckas kvittera, den här gången 1-1 på övertid, nämligen i 92:a minuten.
Säsongen 2017 och BKV tog då ledningen hemma genom Sylvin Kayembe i 53.e minuten men åter igen så kvitterade SSK:s Dervis Grabus snöpligt, nu till 1-1 i 90:e. Tro det eller inte! Höstens bortamöte vill man inte gärna minnas, 2-6 i Västerås och målskyttarna hette Andreas Bagger och David Seger som numera spelar för seriekonkurrenterna Stocksund som lär bli ett topp-lag.

Kan även tillägga att... BKV mötte Skiljebo i Pojkallsvenskan 2011 och det slutade med 4-2 och 0-5, målskyttar Kvarnlöf 2, Niklas Åkerblom och Daniel Skoog. Ludwig Lindberg "kortade" i bägge.

Nu håller vi tummarna för alla spelare att den här säsongen inte börjar som i fjol med tolv raka utan vinst, utan lite mer året innan tack. Då var det nämligen hela elva raka matcher utan förlust Ja vi vet alla att laget ser lite klenare ut på pappret då vi tappat många många nyckelspelare, men jag hoppas på desto mer hunger och jävlaranamma nu. Vi ses på lördag kl 15.00...  KRIGA BKV!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------