måndag 16 april 2018

SUMMERING, OMGÅNG 2


SNABBGENOMGÅNG - OMGÅNG 2 I DIV 2 NS 

-  26 gula kort och 2 röda utdelades.
-  23 gjorda mål totalt.
-  913 personer såg matcherna.


Bollnäs FF - Strömsbergs IF   2-2
Mål: 0-1 F Norell 8, 0-2 G Jonsson 42, 1-2 C Brolin 72, 2-2 J Olsson 94
Kort: H Karim --- S Abdi, N Björklund (rött) 
Odds:  4,05
Publik: ?
Strömsberg hade tre poäng i fickan men fick se två av dom fladdra iväg efter att ha klappat ihop med tjugo minuter kvar. Först kom en reducering av inbytte Christian Brolin som för övrigt gjorde  samma sak i första omgången, byttes in och målade. Och sen drog SIF:S inhoppare Björklund på sig ett rött kort med bara sju minuter kvar, och det efter att ha varit på planen i tretton minuter (!). Och då orkade inte Strömsberg stå emot längre även om det var mycket mycket nära. Kvitteringen satt nämligen i matchens sista minut och sista spark, i 94:e och Bollnäs tog därmed hem sin andra oavgjorda match för i år och lägger sig för tillfället på en sjunde plats i serien, en pinne för Strömsberg.


Gamla Upsala SK - Täby FK   0-5
Mål: 0-1 W Prtic 13, 0-2 J Planell 29, 0-3 W Prtic 59, 0-4 D Sterner 62, 0-5 M Aguirre 63
Kort: A Pedersen, D Afewerki, J Jalil, M Lindström --- H Näslund
Odds: 2,65
Publik: 89
Gamla Upsala blev rejält mosade av nykomlingarna Täby och har fortfarande inte spräckt målnollan efter två omgångar. Här åker man på två mål i första halvlek, bägge gjorda på fasta situationer och sen brakar allting ihop inom loppet av bara fyra minuter i andra halvlek då Täby gör tre snabba i minut 59, 62 och 63. Vad som hände där har jag ingen aning men det kan inte ha varit någon rolig syn för de få på läktaren. Nej Gusk har mycket att bevisa och Täby känns fortfarande väldigt spännande. Imponerande bortaseger.


IFK Lidingö - BKV Norrtälje  1-1
Mål: 0-1 S Husein 8, 1-1 M Momin 42
Kort: W Viking, H Lemne --- J Gillberg,  S Husein, S Sellin
Odds: 4,50
Publik: 204
BKV Norrtälje gick ut stenhårt och satte ledningsmålet redan efter åtta minuter, och drog även på sig tre varningar på dryga tjugofem minuter, det här ville man verkligen vinna och det var nog stor revanschlust i bortalaget efter förra helgens 0-4 mot Skiljebo. Men tyvärr så lyckades Lidingös duktige Momin sätta dit sitt andra mål i år strax innan halvtidsvilan och det resultatet stod sig matchtiden ut. Tippar att det är två besvikna lag direkt efter slutsignalen men med lite distans till det hela så känns nog poängen trots allt ganska ok.


IFK Stocksund - Karlbergs SK  1-1
Mål: 0-1 M Montero 34, 1-1 L Makolli straff 43
Kort: M Vidfalk, R Frej --- M P Kettler, A Westin
Odds: 4,10
Publik: 293
Tätt stockholmsderby med Stocksund som favoriter slutade helt rättvist oavgjort, 1-1. Karlberg gör 0-1 efter trettiofyra minuter men nio minuter efter det dömer domaren straff för hemmalaget och Ljeutrim Makolli sätter den behärskat i nät. Precis som han gjorde i första omgången, ja Stocksund har gjort två mål totalt så här långt och båda är på straff, av Makolli. Stocksund upp som femma i tabellen och Karlberg parkerar på åttonde.

Skiljebo SK - FC Gute  2-0
Mål: 1-0 M Nordin 32, 2-0 H Tjärnhell 50
Kort: E Gustavsson, M Ytter --- D Powley
Odds: 1,95
Publik: 157
Tungviktsmöte i Västerås där hemmalaget vägde allra mest. Ett mål i vardera halvlek och gotlänningarna fick se sig besegrad för andra matchen i rad. På tal om det, Skiljebo hade fem raka i fjol utan att släppa in något mål, och nu har man två, undrar om man är ute efter nytt rekord. Urstarkt försvar som vanligt med andra ord och nu toppar man tabellen tillsammans med Vasalund. Gute har ytterligare en bortamatch nästa helg då ända uppe i Mora, som för övrigt matchar med tre gamla gutespelare. Förlust där och paniken lär vara ett faktum. Kapten Rynell fortfarande skadad och i den här matchen så blev inbytte Jan tvungen att gå av igen efter bara sju minuter på planen, tungt.

Valbo FF - Sundbybergs IK  2-3
Mål: 1-0 A Lindbom 7, 1-1 R Kouya 49, 1-2 D Silva 51, 1-3 J Owusu 55, 2-3 D Schlömer 93
Kort: F Ström --- S Ekeros, D Badjelan
Odds: 3,10
Publik: 110
Sundbyberg imponerade när man vände och vann borta mot gävle-gänget Valbo på bortaplan. Underläge efter första halvlek men sen tre snabba mål på bara sex minuter gjorde att man kunde åka hem med alla tre poängen. Valbo reducerade visserligen på övertid men mer än så blev det inte. En skön revansch för Sumpan som ju föll stenhårt i förra omgången mot Stocksund på en straff med fem minuter kvar på matchuret.

Vasalunds IF - IFK Mora  3-0
Mål: 1-0 A Rako 47, 2-0 D Boskovic 61, 3-0 M Traore 90
Kort: N Boskovic, M Traore, D Boskovic, P Amoah,  --- A Johansson (rött)
Odds: 1,15
Publik: 60
Lägsta publiksiffran ever i divison två, ja det är nog inte helt otroligt, bara sextio personer tog sig till Skytteholm för att få se Vasalund ro hem ytterligare en 3-0 vinst och glida upp i tabelltopp tillsammans med Skiljebo. Mora lyckade hålla nollan under första halvlek trots att man fick Anders Johansson utvisad efter trettiofem minuter och utsattes för en grym press. Mora hade bara ett skott på Vasalunds målvakt efter första halvlek medans Vasalund måste ha haft minst tio. Kenny Pavey lysande och Andreas Rako hängde sitt tredje mål i år, Rako och Traore har stått för fem av sex mål så här långt, se upp alla.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar