lördag 31 augusti 2019

SAMMANDRAG, OMGÅNG 18


SNABBGENOMGÅNG - SERIEOMGÅNG 18

Antal mål: 30 (Totalt: 382) --- Gula kort: 23 (Totalt: 348) --- Röda kort: 2 (Totalt: 28)

-----------------------------------------------------------------

Brottby SK - Vallentuna BK  4-4
0-1 A Vikström 28, 0-2 J Larsson 30, 0-3 Y Sharif 44, 1-3 A Benedikz 48, 2-3 A Jawo 78, 3-3 U Kashindi 82, 4-3 S Haidari 89, 4-4 L Esposito 91
Kort: F Åkerman --- A Gillberg, Y Sharif, A Miranda, S Winther, A Gillberg (andra avstängningen)
Seriejumbon Brottby mötte Vallentuna i ett helt galet derby i onsdags och den stora publiken fick verkligen valuta för inträdet. Eller vad sägs om åtta mål, bicykletor, 0-3 ledning och matchvändning och straffsituation på övertid. Tänk om alla fotbollsmatcher vore så här. Vallentuna ledde alltså med 3-0 i halvlek men Brottby vägrade ge upp och vänder det hela i andra och tar ledningen i sista spelminuten och givetvis tror ju alla att sensationen var ett faktum. Men Vallentuna fick sista ordet och satte ditt kvitteringen, på övertid, sanslöst. Sen påstår vissa att dom också blev rånade på en straff en minut senare, ja matchen innehöll allt... t.o.m fyrverkerier innan avspark!


Värtans IK - BKV Norrtälje  0-5
0-1 E Freij 32, 0-2 S Husein 51, 0-3 E Freij 57, 0-4 F Kayembe 61, 0-5 F Kayembe 70
Kort: V Forssell, M Vivstam, C Björk, J Lövgren  (avstängd) --- D Kony, F Nässén
Tio minuter avgjorde det hela, för fem minuter efter avspark in i andra halvlek så small det, Norrtälje sänkte Värtan som en Ålands-båt, boom boom boom och det stod helt plötsligt 0-4 på resultattavlan. Vilken energi laget släppte löst, Värtan måste fundera än på vad fan som hände, och på vad man själva gjorde under den lilla perioden. Lagen bytte nu placeringar i tabellen och Norrtälje upp som trea, men som tidigare sagt, det blir väldigt svårt att ta ner Österåker på andraplatsen, nästan omöjligt. Skön vinst i alla fall efter ett par matchers mediokra resultat, mot ett Värtan som bara förlorat en av de sex senaste matcherna.


IFK Uppsala - Västerås IK  5-0
1-0 R Nguyen 34, 2-0 F Cekol 41, 3-0 S Wallentinsson 61, 4-0 R Nguyen 63, 5-0 R Ahmad 66
Kort: 0 --- 0
Uppsala bara klättrar och klättrar, bara en förlust på de sex senaste matcherna och nu en sjätte plats i tabellen. Laget imponerar verkligen. Västerås hade en fin svit men på de två senaste matcherna så har det brakat rejält, 2-5 och nu 0-5, vilket har resulterat i att man ligger näst sist och förmodligen kommer att få det mycket svårt att få stanna kvar i serien. Uppsala krossar Märsta och det var inte orättvist.


Vaksala SK  - IFK Österåker  0-3  
0-1 A Jansson 15, 0-2 A Jansson 54, 0-3 J Grönlund 82
Kort: O Ottosson --- A Makolli
Åker Vaksala ur eller? Laget sjunker som en sten och nu ligger ända nere på kvalplatsen, det ser absolut inte bra ut. Österåker däremot bara surfar på sin räkmacka, känns nästan ostoppbara. Och i och med dagens nolla så är man bäst i serien på att "hålla nollan", sju gånger totalt. Sex pinnar upp till Fanna och en division två biljett nu, med fyra omgångar kvar, ja hoppet finns.


Brottby SK - Syrianska IF  0-4
0-1 N Durovic 11, 0-2 J Raage 30, 0-3 M Elamis 45, 0-4 J Raage 63, 1-4  Kashindi 90
Kort: D Salim, R Parmbäck --- J Dag, B Alic
Hejdå Brottby förlusten över nästjumbon Syrianska innebär nämligen att ni åker ur, ok det kan ske ett mindre under men det känns jävligt avlägset. Alltså det här är bara grymt, Syrianska har hållit nollan i fyra av dom fem senaste matcherna och är därmed bäst i serien på bortaplans-nollor. Jag personligen trodde aldrig att man skulle hänga kvar i serien men nu vet det fan. Först fem raka förluster och nu fem raka utan förlust, vad har hänt i Västerås?


IK Franke - Märsta IK  3-2
0-1 K Sarajilja 22,  1-1 K Bytyqi 25, 2-1 K Bytyqi 50, 2-2 K Toure 71, 3-2 G Torseng 94
Kort: A Zeqiri, Hasler (avstängd) --- A Samura, Z Ibrahim, O Balekelayi (rött), K Sarajilja (rött)
Sveriges värsta busar? Allvarligt, hur många lag får en spelare utvisad i varannan match, nio röda kort på arton matcher är ju fan sjukt. Hur agerar Märsta, vad är det för (förlåt) idioter på planen. Laget kommer att åka ur och det med alla rätt för man kan ju inte direkt skylla på andra. Helt galet att dra på sig NIO röda kort, laget närmast i bus-ligan har tre 3(!). En sista sågning, tre avbytare och byte av målis i första minuten, vilket jävla kaos. Franke kan man ju bara gratulera till en tre-poängare på övertid, kul att "fröken karma" var i Västerås liksom ;)


Vallentuna BK  - Fanna BK  3-3
0-1 Okänd spelare 10, 0-2 Okänd spelare20, 1-2 A Vikströ, 24, 1-3 Okänd spelare35, 2-3 A Vikström 43, 3-3 A Vikström 79 
Kort: A Brusokas, S Jurell (avstängd) --- Okänd spelare
Vallentuna är i ett stim i en pinne mot serieledarna talar sitt tydliga språk. Och Andreas Vikströms hattrick är ju helt grymt. Vet dock inte om Fanna hade en till som målade tre gånger om, domaren har skrivit "okänd spelare" på samtliga mål, hur kass kan man bli liksom... om nu inte spelaren är helt okänd, utan nummer, och knappt synbar, kamoflerad, genomskinlig, osv osv. Snyggt av Vikström dock att ställa till det för Fanna.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

1 kommentar:

  1. vi förtjänar att åka ner till div 4 laget har ingen disciplin alls Kaj värkar inte ha någon respekt alls från spelarna som jag trodde

    SvaraRadera