torsdag 15 augusti 2019

SAMMANDRAG, OMGÅNG 15

SNABBGENOMGÅNG - SERIEOMGÅNG 15

Hemmasegrar: 4 (Totalt: 72) --- Bortasegrar: 2 (Totalt: 17) --- Oavgjorda: 2 (Totalt: 68)
Antal mål: 34 (Totalt: 308) --- Gula kort: 9 (Totalt: 282) --- Röda kort: 2 (Totalt: 26)

-----------------------------------------------------------------

Syrianska IF - BKV Norrtälje  6-2
0-01-0 Bahar 2, 2-0 L Murad 9, 3-0 Bahar 42, 4-0 M Guettou 50, 4-1 Z Laprasit 54, 4-2 S Husein 56
Kort: M Kaya, R Rönnholm (avstängd) --- 0
Jättechock för Norrtälje som för för bara fyra dagar sedan spöade serieledarna och som nu fick se sig besegrade av tabelljumbon Syrianska, snacka om kräftgång. Hur är det möjligt att släppa in två mål inom loppet av mindre än fyra minuter från det att domaren blåst igång matchen, mot seriens sämsta lag? Ibland är fotboll bra jävla konstigt liksom. Har noll koll på vad som hände så ja, BKV föll tungt, blytungt.

IFK Uppsala - Brotttby SK  6-0
1-0 A Alizadeh 22, 2-0 D Michel 37, 3-0 K Abdullahizad 43, 4-0 R Ahmad 56, 5-0 D Michel 62, 6-0 K Abdullahizad 65
Kort: 0
Uppsala utklassade Brottby som nu åkte på sin fjärde raka förlust. Sex insläppta mål är inte bra men man har tydligen uppenbara försvars-problem med tanke på hela fyrtiotvå mål i baken, självklart sämst i serien på det. Uppsala däremot tog andra raka segern och har nu på dessa matcher 10-1 i målskillnad, vilket tyder på toppform just nu. Och "kamraterna" njuter nog lite extra efter den här revanschen då man ju torskade mot just Brottby i våras med 0-3.

Västerås IK - Vaksala SK  0-1
0-1 T Sandquist 52
Kort: 0
Sjuan mot sexan, slutade med att lagen bytte plats med varandra. I övrigt är det inte mycket att skriva om, det var händelsefattigt och jämnt spel. Ett mål och inte en enda varning.

IFK Österåker - Märsta IK  3-2
0-1 O Balekelayi 5, 0-2 A Munter str 18, 1-2 A Lindberg 25, 2-2 A Lindberg 91, 3-2 S Kjernholm 96
Kort: J Bylander, G Musavi --- A Munter
Otrolig vändning av Österåker som låg i underläge med 0-2 efter bara arton spelade minuter. Österåker är starka nu, laget ångar på och ligger stabilt på andraplatsen, målskyttarna gör sitt jobb och laget bli mer och mer en maskin. Det ser bra ut. Märsta i sin tur chockade i matchöppningen med två snabba mål varav det ena på straff, men man orkade inte stå emot Österåkers press och föll till slut på övertid då Sebbe Kjernholm satte dit segermålet i 96:e minuten. Snöpligt.

Vallentuna BK - Värtans IK  3-4
1-0 S Satar 9, 2-0 J Wallstenius 12, 2-1 J Alriksson 16, 3-1 J Lyon 34, 3-2 C Björk 70, 3-3 C Björk 75, 3-4 A Pettersson str 92
Kort: J Larsson, J Lyon rött (avstängd), A Gillberg rött (avstängd)
Vallentuna hade Värtan i brygga men föll pladask efter det att VIK vände upp 1-3 och vann med en straff på övertid. Man måste ju ha litet tur ibland också. Därmed är Vallentuna kvar i bottenträsket och Värtan närmade sig topp-trion igen.

Fanna BK - IK Franke  4-3
1-0 H Bajramovic 9, 1-1 K Bytyqi 44, 2-1 L Scienza 55, 2-2 J Bäck 63, 3-2 L Scienza 64, 4-2 H Bajramovic 67, 4-3 A Zeqiri 73
Kort: L Scinza, M Tuhkanen, H Bajramovic --- 0
Fanna-tåget tuffar vidare efter förlusten senast mot Norrtälje men man vinner med andan i halsen över ett tappert kämpande Franke. Nu ligger Fanna kvar i tabelledning med åtta pinnar till godo och division två skymtar bakom knuten, för visst kan väl ingen annan rå på dom nu?

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"