lördag 9 oktober 2021

BKV BESEGRADE VÄSTERÅS IK

NORRTÄLJE VÄNDE OCH VANN - KAYEMBE HET SOM EN SPIS

En riktigt skön trepoängare bärgades hem idag från Västerås efter vinst med 3-1, och två nya mål av Fred Kayembe (eller gjorde han hat-trick). Killen som jag lirade som skytteligavinnare innan säsongen. Ös på mannen. BRA JOBBAT KILLAR! Trots Västerås skräpiga, skitiga och skämmiga fotbollsplan.

Saxat från BKV:s hemsida:
Vi anländer till Apalby IP kl. 12:20 och gör en första inspektion av planen. Oftast skriver vi om fotbollen men idag kan vi inte låta bli att rapportera om det undermåliga underlaget. Det gräs som fanns var knappt klippt sen midsommar (skratt) och underlaget var som ett kärr på många ställen. Andreas frågade mig om jag ville stå - förstod frågan då det inte fanns något gräs alls i stora delar av målområdet - det var en leråker där precis som på många andra delar av planen - kort sagt den sämsta förutsättning för fin fotboll och den sämsta plan vi sett på denna nivå. Det var så illa så domaren gav oss tipset att vi kunde lämna in en skriftlig protest så skulle han allvarligt överväga om det var spelbart. Noterbart att motståndaren inte heller var speciellt förtjusta i situationen runt anläggningen.

Vi bestämmer oss snabbt för att spela enkelt och sätta på blåstället och som grupp kämpa ner både motståndare och planförutsättningar. Och egentligen var det aldrig något snack om vilket lag som ville mest, orkade mest och presterade bäst. Även om vi onödigt drabbades av ett underläge efter 25 minuter så kändes det aldrig ängsligt varken på plan eller bänk. En kollektiv riktigt bra insats men svårt att inte lyfta fram en tremålsskytt. I går kväll när undertecknad och Fred sms:ade till varandra så var vi överens om att han skulle göra tre pytsar och han levererade verkligen. 1-1 efter 38 min när han slår en lång frispark som motståndare oavsiktligt nickskarvar och ställer sin målvakt. 1-2 på straff efter att ha blivit nerriven i straffområdet efter 60 min. Och efter 79 min gör han nästintill narr av motståndaren efter tunnlad målvakt och ett par tre bortgjorda backar som kom glidande från olika håll och går sedan provocerande med bollen över mållinjen - mästarklass. En skön 1-3 vinst på en svårspelad fotbollsplan.

OMGÅNG 16
Newroz - Uppsala-Kurd  4-0
Newroz utklassar UK hemma och jag noterade att det var första "nollan" hemma för i år, gratulerar till den. Femte raka vinsten för hemmalaget nu och man vägrar släppa täten och klättrar faktiskt en plats genom den här vinsten.
IFK Uppsala - Sala  4-2
IFK:s åttonde raka hemmavinst, dom verkar oslagbara där. Sala som verkligen behövde vinsten klarade inte av det och är nu nio pinnar bakom serieledarna med bara sex omgångar kvar att spela. Det är nog inget fel på formen men man väger helt enkelt lite mindre än dom fyra lagen framför. Och så har man ju en usel hemsida som skiter i laget.
Västerås - Norrtälje  1-3
VIK tog ledningen efter dryga halvtimmen men sjabblade sen in en boll i eget nät fem minuter före halvtidsvilan. Sen klev skyttekungen Kayembe in i handlingarna under andra halvlek och satte först en straff i 60:e, och sen 3-1 målet med tio minuter kvar att spela. Men trots vinsten så lirar BKV lite i ingenmansland.
Viggbyholm - Procyon  3-2
Viggan spelar stabilt i toppen hade lite problem med bottengänget Procyon idag men lyckades vinna till slut. Procyon har en ruggig form men rår inte på ett starkt Viggbyholm på deras hemmaplan där man bara har tappat poäng i två matcher i år.
Sundbyberg - Heby  3-1
Sumpan har bara förlorat en match i år och det var i 2-3 mötet mot BKV Norrtälje, man är skoningslösa mot alla motståndare. Samtidigt får man nog tyvärr säga tvärtom med Heby, dom är i helt fel division och kommer att åka ur så det sjunger om det. Inte undra på med tanke på att det senaste inlägget på hemsidan är fem år gammalt (!!!!)