måndag 18 oktober 2021

OMGÅNG 17


SENASTE MATCHERNA - EN SNABBGENOMGÅNG

Heby - Fanna  2-2
Jumbofinalernas jumbofinal. Två lag med bara en vinst efter sexton omgångar, och det slutade oavgjort. Det verkar som om det är helt förgjort att vinna matcher, i alla fall om man är Fannaspelare på en bortaplan, inte en enda vinst där i år. Här ledde Fanna men tappade det hela och Heby vänder det hela, men med kvarten kvar så kom kvitteringen. Noterbart att alla fyra målskyttarna inte har gjort något mål tidigare. Grattis till dom. Hebys Cederfeldt avstängd nästa två matcher pga av sex gula kort.

Västerås - Newroz  1-3
VIK ledde i sjuttio minuter men vad hjälpte det när Newroz satte full fart och smällde in tre baljor på resterande tjugo. Snacka om vändning och tre superviktiga poäng för bortalaget. Men det är fortfarande dom där försmädliga fyra poängen upp till serieledande IFK. Och nu gled Viggan upp på samma poäng som Newroz, det är taight i toppen. VIK kvar under strecket och hela fem pinnar upp till laget ovanför.

Procyon - Sundbyberg  3-2
Procyon ledde över serietvåan med 2-0, men tappade till 2-2 i början på andra halvlek när Sumpan fick en straff. Men man lyckas ändå till slut att sätta dit vinstmålet genom Ucar igen. Som nu verkligen lägger sig på rätt sida om nedflyttningsstrecket, och ganska tryggt också. Och för sumpans del så blev det årets andra förlust, lite snopet.

Uppsala-K - IFK Uppsala  0-4
0-3 efter en halvtimme och matchen var över, vad går IFK på? 17 matcher 14 vinster, 56-17 i målskillad och 7 matcher utan insläppta mål. Rena ångvälten. Och i och med alla resultaten så håller man sin fyrapoängs-lucka ner till den nya tabelltvåan Newroz. Noterbart att IFK:s skyttekung Shojaeddin inte har gjort mål på två matcher nu, absolut inte likt honom.

Sala - Franke  0-1
Där rök chansen till spel i division två för Sala, nu hjälplös femma i tabellen efter en i övrigt riktigt bra säsong, Franke klättrade upp en placering tack vare Schweitzs vinstmål i slutet på andra halvlek och ligger nu precis bakom Sala, dock fem poäng efter i nuläget. Salas Jirlind avstängd i nästa match.

Norrtälje - Viggbyholm  1-2
Upp som en sol, ner som en pannkaka. 1-0 efter två minuter, 1-2 efter tjugofem och sen massor av missade frilägen. Det ville sig verkligen inte för Norrtälje, men Viggan jublade åt domare, straffar och brända motståndarchanser. Man är nu med i toppstriden på fullaste allvar, trea i tabellen och fyra poäng upp. BKV fick två man avstängda inför bortamatchen mot Sala nästa helg, surt.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar