måndag 15 november 2021

OMGÅNG 21

SENASTE MATCHERNA - EN SNABBGENOMGÅNG

Viggbyholm - Fanna  5-0
2-0 efter första halvlek sänkte nästjumbon Fanna och när sen Viggan ökade på lite till i andra så small det tre gånger till inom loppet av tjugo minuter. 5-0 är stora siffror och det här resultatet kan faktiskt innebära att Fanna åker ur på sämre målskillnad om det vill sig illa, två tre mål bakåt hade kunnat räckt men nu är det nog helt kört om inte ett mirakel sker i sista rundan mot svåra Newroz i sista rundan.

Newroz - IFK Uppsala  2-2
Toppmöte och det hela slutade med ett kryss efter en sen kvittering av serievinnarna IFK i 92:a minuten, och det av tvåmålskytten och monsterbytet Alizadeh (inbytt i minut 71!). Faktum är att allting verkade hända sista kvarten, målvaktsutvisning för Newroz, 1-1, 2-1, och sen 2-2 på det. Uppsala verkar så gott som oslagbara och även om man nu bröt sin svit på åtta raka vinster så är man ju redan klara för division två nästa år. Newroz faller med flaggan i topp men i år räckte det inte med att bara förlora tre matcher. Surt. Och näta helg har man både Makoki och Mustafa avstängda.

Procyon - Sala  0-1
Sala vinner pliktskyldigt mot ett svagt Procyon som nu åkte ner på nedflyttningsplats och frågan är om man mäktar med att besegra jumbon Heby nästa helg. Även om dom har gett upp totalt så finns det alltid ära att spela för men fyra raka torskar måste ha satt daller i laget. Sala gläds nog mest över att man till slut efter åtta matcher äntligen vann igen.

Västerås - Franke  1-0
Västeråsderbyt bjöd på ett självmål av Franke och sen höll VIK tätt åttio minuter. Det var grymt bra gjort med tanke på åtta raka utan vinst hemma och att man nu klättrade upp över strecket. Sala väntar borta nästa helg och då krävs det minst en poäng. Franke med fyra vinster på de senaste fem gick mållösa ur det hela och hamnar som ett mittengäng hur det en slutar. Frankes Hassanpour avstängd i sista omgången.

Uppsala-K - Heby
Vi säger tack och hej till Heby som trots en kvittering på övertid nu är helt körda, det blir "fyran" nästa år. UK lever kvar på hoppet men det ser tungt ut inför sista omgången, och Mustafa Ahmed avstängd. Hebys Hammarbäck också avstängd i sista omgången.

Norrtälje - Sundbyberg  0-5
Största nederlaget hemma för Norrtälje och största vinsten borta för Sudbyberg, som för övrigt höll årets åttonde nolla, bara en sämre än seriesegrande IFK. Norrtälje blev ordentligt avklädda i årets sista hemmamatch och får som mittenlag försöka avsluta det lite snyggt nästa helg. Sumpan ligger kvar på sin andraplats, men för att behålla den så måste förmodligen IFK besegras nästa helg.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar