söndag 7 augusti 2022

OMGÅNG 14

SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 14

Rådmansö - Gusk  0-5
Noll vinster fortfarande för hemmalaget Rådmansö och hela tio förluster på fjorton matcher, det är inte godkänt. Gusk ångar på just nu och har fyra raka utan förlust, dock bara en vinst på den sviten. Här gjorde man två snabba mål i matchens första elva minuter och sen fortsatte man bara rulla ut RSK, vilket resulterade i en skön 5-0. Rådmansös Chamoun avstängd igen efter sitt sjätte gula kort, och även matchhjälten Brekkan åker på sin andra avstängning i år.

Sundbyberg - Bollstanäs  0-1
Omgångens holmgång tillika derby höll på att sluta med ett 0-0 resultat men fyra minuter in på övertid döms det straff till bortalaget Bollstanäs. 0-1 på resultattavlan och det hela var över. Minns ni SIK-BKV för ett par år sedan? Fick liksom en liten flashback då dom fick detsamma mot oss, en straff på övertid,  och sköt ut oss ur tvåan. "What goes around comes around" heter det ju. Sumpan åkte ju dock inte ur, inte än, men man parkerade på kvalplatsen nedåt och det måste ju vare en stor missräkning i år. Förresten Sumpan vann i alla fall gulakorten-matchen med fina 6-4. Sumpans H Razzaq avstängd nästa omgång. Likaså D Svensson och Njie i Bollstanäs.

Norrtälje - Procyon  2-3
Seriefemman Norrtälje fick det inte att stämma i höstpremiären, eller ska vi säga att dommarna inte fick det? Ok Procyon har ju ledningen med 2-0 efter femtio minuter och Norrtälje har i stort sett agerat statister fram till dess. Men sen blir det ju lite av en parodi över dela när hemmalaget får två bortdömda offsidemål, eller ja på gränsen till tre eftersom domarteamet inte fattade att man får spela lång boll på egen planhalva. 2-3 kommer på övertid och det gör också 3-3, men gissa vad... det döms som offside av domare två och målet döms bort. Törs knappt skriva det men kom trion från Uppsala eller? Extra skoj att se Erik tillbaka i startelvan igen i alla fall, han har varit saknad.

Strömsberg - Spånga  0-2
Äckligt effektiva Spånga vägrar förlora och den här gången var det Strömsberg som fick agera mål-löst, Spångas sjunde nolla så här långt. Man håller alltså rent nät i varann match och har bara släppt in tolv mål på fjorton matcher. Det imponerar stort. Den här gången tog det dock dryga sjuttio minuter innan ledningsmålet kom, och två minuter innan slutsignalen stänkte man in 2-0 på en kontring. I och med denna vinst så är man alltså fortfarande obesegrade och leder nu serien.

Enköping - Viggbyholm  6-1
Vi ska väl egentligen inte säga "äntligen" men jag tror att dom flesta lagen håller med om det. Viggan inkasserade nämligen årets första förlust, och som man gjorde det sen. Enköping utklassade fd serieledarna med hela 6-1 (!). Hemmalaget startade rasande inför storpubliken 219 personer och gjorde 1-0 redan efter fem minuter, 2-0 i 16:e, 3-0 26:e och 4-0 i 37:e. Notera att tre av dom målen gjordes av Patrik Lundemo, alltså ett hat-trick på tjugoen minuter i första halvlek, Viggbyholm fick åka hem med svansen mellan benen och får försöka komma igen nästa helg. Laget ner på andraplats medans ESK ligger kvar på fjärde, men nu med klar tätkänning, dom får en spännande höst.