måndag 15 augusti 2022

OMGÅNG 15

SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 15

Viggbyholm - Strömsberg  2-0
Hemmalaget Viggbyholm reste sig upp igen efter att bli fullständigt knockade med 1-6 senast. Man vinner relativt enkelt mot nästjumbon med 2-0, bägge målen gjorda av J S Eriksson, ett mål i vardera halvlek. Sjölander i Viggan och Björk i Strömsberg avstängda i nästa omgång.

Gusk - Sundbyberg  2-1
Matchens alla tre mål kom i slutskedet, 1-0 i 84:e (av inhoppade Johnson i 82:a!) och sedan 2-0 och 2-1 i 92:a respektive 95:e. Det här var Gusk:s femte raka nu utan förlust medans Sumpan har fyra förluster på dom fem senaste matcherna. Gusk:s lagkapten Lindström avstängd efter sitt sjätte gula kort i år, och även San José stängs av en runda.

Bollstanäs - Enköping  1-1
Jämnt och tätt men Bollstanäs var nog närmast segern trots både underläge och mindre bollinnehav. Enköping ångar på och har bara en förlust på de tio senaste matcherna. Bollstas Dahir avstängd i nästa omgång, likaså skyttekungen Zetterström i Enköping.

Arlanda - Norrtälje  3-1
Arlandas femtonde match av femton möjliga och inte en enda förlust så här långt, serieledare så klart men även tvåan Spånga är obesegrade så det är tätt i toppen. BKV däremot får börjar titta nedåt i tabellen, man rasar fyra placeringar och ligger nu åtta, bara tre pinnar före Sundbyberg som innehar kvalplatsen för nedflyttning. Formen verkar lätt sargad efter bara en vinst på de sju senaste matcherna.

Spånga - Vaksala  3-0
Vaksala höll emot i nästan precis en timme men sen orkade man inte mer, Spånga sätter en straff efter 57 minuter och sedan rullar man enkelt in två mål till och fortsätter därmed sin svit med obesegrade matcher. Vaksala fast i botten men bör nog inte ge upp riktigt ännu, fem poäng upp till Sundbyberg ovanför strecket. Spångas Fashandi och Sener avstängda nästa match.

Procyon - Rådmansö  0-4
Mittengänget Procyon städade enkelt av gästande tabelljumbon Rådmansö, ett RSK som alltså fortfarande inte har lyckats vinna en enda match i år. Ohjälpligt sist nu och sejouren i div tre ser inte ut att bli långvarig tyvärr. RSK:s Haglund avstängd efter tre gula kort.

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"