söndag 25 augusti 2024

FÖRLUST MOT SPÅNGA

SPÅNGA VANN HEMMA ÖVER BKV, IGEN - 2-0 I VÅRAS, 3-1 IDAG

Uppsala - Lidingö  0-2
Efter fyra raka utan vinst så tog Lidingö äntligen en trepoängare, och skickade därmed ner Norrtälje på kvalplatsen. Uppsala å sin tur förlorade tredje raka och ser ut att få det väldigt svårt att ta sig upp ur bottenträsket. Sju poäng upp till Norrtälje kan vara lite för mycket med sex omgångar kvar att spela.

Sunnersta - Åkersberga  2-0
Suveräna Sunnersta drog ner byxorna på tidigare topplaget Åkersberga och mycket pekar nu mot en serieseger. Jag ser bara ett hinder på vägen, Bollstanäs borta. Men laget är oerhört starkt och på hemmaplan har man bara tappat två poäng i år. 

Täby - Märsta  2-0
Vi kan nog redan nu vinka adjö till Märsta efter dagens förlust, tio pinnar upp till kvalet och då med bara en enda vinst på de tretton senaste matcherna. Täby försöker febrilt nå upp till division två platserna men har ju tre tunga lag framför sig, det känns lite för svårt, även om man har vunnit fyra av de fem senaste.

Procyon - Bollstanäs  1-2
Efter en kvart så tog faktiskt bottenlaget Procyon ledningen över serietvåan Bollastanäs och höll den ända fram till 50:e minuten. Och tror ni inte att BSK lyckades rulla in ett segermål i nittionde (!). Ett otroligt viktigt mål som gör att man hakar på serieledarna Sunnersta. Procyon åker förmodligen ur då det nu är hela elva pinnar upp till kvalplatsen.

Roslagsbro  - Gusk  1-4
Robro tog ledningen efter en kvart men blev i stort sett uppkäkade av Guskarna i andra halvlek då man gjorde tre mål. Tung förlust för hemmalaget som på bara hade förlorat en match på de fem senaste. 

Spånga - Norrtälje  3-1
Den 11:e maj vann spånga sin senaste hemmamatch, så det var nog en efterlängtad vinst för supportrarna. Norrtälje vägde alldeles för lätt och vaknade inte till på allvar förrän det bara var en halvtimme kvar. Men med sin svaga bortastatistik så räckte man ändå inte till, senast man vann på en bortaplan var den 27/4, då mot jumbon Procyon. Nu väntar två supertunga hemmafighter och det mot ettan Sunnersta och tvåan Bollstanäs.
Spångareferatet kan ni läsa HÄR.

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

lördag 17 augusti 2024

VINST ÖVER PROCYON

BKV NORRTÄLJE UPP ÖVER STRECKET - MEN HUR LÄNGE

Ångestmatchen mot bottengänget Procyon slutade med en 2-1 seger och tre otroligt viktiga poäng. BKV krigar med kniven mot strupen efter en ganska bedrövlig vårsäsong där man bara har lyckats besegra lagen under sig.

ps. Matchreferat lär komma på BKV:s hemsida, för Procyons finns ju inte ens. Fatta, ett inlägg 2022, och ett 2021... lägg ner skiten.


Spånga - Sunnersta  1-2  (1-1)
Sunnersta behåller serieledning med en stark vinst borta mot jagande Spånga, ett Spånga som nu kan räknas bort i toppstriden. Märkligt hur det svänger egentligen, senast så drog Sunnersta på sig nio varning och en utvisning, nu var det Spånga som fick ta emot fem gula och ett rött. Det osar alltid om Sunnersta kan man konstatera.
Lidingö - Roslagsbro  1-2  (0-3)
Lilla Roslagsbro fortsätter imponera och vinner åter igen mot Lidingö efter två mål av den nye skytteligaledaren Erwin Logo. Lidingö ramlar ner två placeringar och lägger sig på kvalplatsen, som både RIF och BKV har delat på under en lång tid. Det skiljer tre pinnar mellan dessa tre lag, och ett av dom kommer att få kvala om nedflyttning, så är det bara.
Märsta - Uppsala 2-0  (1-2)
Märsta vinner i bottenmötet och faktum är att man tidigare bara har vunnit en enda hemmamatch och det var i premiären mot Gusk. Laget hade elva (!) raka förluster nu och behovet av poäng var hysteriskt. IFK har inte vunnit en enda bortamatch i år så det var kanske inte ett helt oväntat resultat ändå.
Norrtälje - Procyon  2-1  (3-0)
Norrtälje är tyvärr årets besvikelse i serien och idag hemmabesegrade man bottenlaget Procyon 2-1, men det stod 1-1 ett tag och man fick spela med en man mer sista kvarten. Arvid Slätis fick i alla fall måla för andra gången i år, kanske lossnar det där framöver. Nu väntar... håll i er, Spånga borta och sen Sunnersta och Bollstanäs hemma på det. Ingen lek med andra ord.
Bollstanäs - Täby Söndag  4-0  (1-0)
Gusk - Åkersberga Söndag  3-3  (0-2)


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

söndag 11 augusti 2024

OMGÅNG 14

IK Frej Täby - BKV Norrtälje  3-1
Det blev ytterligare en bortaförlust för Norrtälje som nu inte har vunnit på en bortaplan sedan 27/4 (!!) Det var för övrigt mot nästjumbon Procyon som kommer till Norrtälje nästa helg. Täby vann stabilt idag med 3-1 efter det att Emil Ström Nykvist strutat tre gånger, snyggt hat-trick. Allt detta innebär att BKV nu ligger på kvalplatsen ned i tabell-systemet.. och att Roslagsbro passerade förbi. Hur mycket ska man orka liksom?


Procyon - Spånga  0-3
Efter fyra raka utan vinst så sopade Spånga till bottenlaget Procyon även om siffrorna kanske blev lite i överkant. Man tog i alla fall sista chansen att haka på topplagen även om en uppflyttning nu känns helt körd.
Roslagsbro - Märsta  2-0
"Lilla" Robro håller nollan igen och laget imponerar med tre raka nollor på hemmaplan nu. Faktum är att RIF har hållit fem nollor i år, bara en mindre än Täbys sex. Känner ju Sam i backlinjen sedan länge, en sann lag-klippa och som även gjorde mål idag. Grym kille. Märsta å andra sidan har inte hållit nollan en enda gång än så länge och är tabelljumbo med hela elva (11) raka förluster.
Åkersberga - Lidingö  4-0
Suveräna ÅFC bara ångar på och har bara förlorat en match så här lång, i premiären. Fjorton mål på de fyra senaste matcherna tyder på att man i stort sett bara surfar på vågen. Ostoppbara?
Täby - Norrtälje  3-1
Emil Ström Nykvist sänkte ensam hela Norrtälje genom att smälla in ett hat-trick., en kille som bara har gjort tre matcher för Täby så här långt. Det gör att laget klättrar ytterligare i tabellen och att man nu har häng på den absoluta toppen. BKV däremot sjunker som en sten och ligger nu på kvalplatsen nedåt, inte alls bra.
Uppsala - Bollstanäs  1-6
Bollstanäs upp andraplatsen igen efter att ha utklassat Uppsala på bortaplan. Som tur var för Norrtälje annars så hade man bara varit en poäng efter.
Sunnersta - Gusk  2-0
Nya serieledarna Sunnersta gjorde inga misstag hemma mot gästande Gusk utan spelade hem tre nya poäng som gjorde att man passerade Åkersberga på topp. Gust tappar en placering och kanske också möjligheten för serie-avancemang. För övrigt så satte domaren Natnael Zerezgi (två matcher i år) rekord i antalet utdelade kort 6-6 och två röda till Sunnersta. I sin första match RIF - Täby blev det "bara" 5 gula och ett rött... 17 gula och 3 röda på två matcher. GALET!!

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

lördag 3 augusti 2024

OAVGJORT MOT ROSLAGSBRO

Det blev åter igen ett "ynka" kryss mot Roslagsbro, 3-3 i våras och 0-0 idag. Lägg sen till att RIF fick en man utvisad efter drygt 40 spelade minuter och att BKV brände en straff efter det. Alltså det ser nattsvart ut. Nu är laget sjutton poäng efter serieledande Sunnersta och fortfarande bara en pinne ner till Roslagsbro på kvalplatsen nedåt. Division 4 (!) lurar runt hörnet, det här kan bli riktigt läskigt.

En positiv sak var att det här roslagsderbyt åter igen drog fin publik, 450 betalande, 500 i våras. Seriens två högsta publiksiffror faktiskt.

Övriga resultat:
Sunnersta - Lidingö  2-0
Gusk - Märsta  3-2
Täby - Procyon  1-0
Uppsala - Spånga  3-1
Åkersberga - Bollstanäs  0-0

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se