8. Oskar Kiianlinna --- 1+0 = 1

SPELSCHEMA
13/4 IFK Uppsala - BKV  1-2
0-1 E Freij 36, 0-2 F Kayembe 42, 1-2 D Michel 71

Lördag och seriepremiär borta mot IFK Uppsala slutade med en skön uddamåls-vinst. Bägge BKV:s mål gjordes i första halvlek, 0-1 i minut 36 av Emil Freij och 0-2 av Fred Kayembe 42. Uppsala reducerade dock med cirka tjugo minuter kvar av matchen och det på ett självmål av BKV. Har ingen större koll på själva matchen mer än att jag hörde att hemmalaget var lite bättre än förmodat och att man var bollskickliga, men framåt var det trögare. Jätteskönt med en premiärvinst och jag gratulerar så klart hela laget till tre fina poäng.
(BKV-Blogg)

19/4 BKV - Västerås IK 2-0
1-0 S Husein 11, 2-0 S Husein 42

BKV Norrtälje övertygade stort i första halvlek idag mot Västerås IK och går också till pausvila med en skön 2-0 vinst. 1-0 kom till efter en underbar brytning av Emil som sen resulterar i att Shakew kan stöta in bollen, 2-0 signerar vi också till Shakew, den här gången på en framspelning från Linus. Andra halvlek blev man inte riktigt klok på, BKV hade ett flertal fina lägen men lyckades inte peta in bollen och istället lät man VIK komma högre och högre upp i banan. Nu var väl kanske inte Västerås så himla säkra på sin avslut direkt så det blev mest bollar som for metervis förbi målramen, som tur var kanske. BKV Norrtälje hänger på i toppstriden med sin andra raka vinst och hade det inte varit för självmålet senast så hade nollan varit intakt också. En skön start på säsongen och serien, nu väntar Fanna BK borta i Enköping om dryga veckan, ett Fanna som vunnit sin två matcher med 2-0 2-0, säsongens första elddop väntar med andra ord. Spännande.
(BKV-Blogg)

27/4 Fanna BK - BKV 3-2
1-0 M Hammartång 14, 2-0 A Kanjou 25, 3-0 M Oliveira 45, 3-1 O Kiianlinna 86, 3-2 O Kiianlinna 90

Det blev tyvärr förlust i dagens seriematch mot Fanna BK med 2-3. Fanna drog i högsta växeln i första halvlek och skenade iväg till pausvilan med hela 0-3 och det dröjde enda fram till 85:e innan kapten Oskar Kiianlinna klev fram och nickade in reduceringen, Oskar dundrade även in 2-3 med två minuter kvar. BKV föll dock på mållinjen och fick noll pinnar med sig hem, och jag vet inte om det beror på laget eller domarna, som tydligen dömde bort ett mål samt nekade till en straff på övertid, vet ej som sagt. Det är bara att gratulera Fanna till vinsten och som fortfarande inte har tappat någon poäng efter tre omgångar, nollan sprack dock efter Oskars två baljor idag.
(BKV-Blogg)

4/5 BKV - Syrianska 4-1
1-0 E Freij 10, 1- N Durovic 58, 2-1 S Hussein 68, 3-1 SM, 4-1 V Gharibzadeh 90

BKV Norrtälje tog en fin trepoängare idag när man mötte seriejumbon Syrianska IF och vann med hela 4-1. Nu tycker jag dock att siffrorna kanske inte riktigt stämmer överens med spelet för BKV hade en bedrövlig första halvlek och har lite tur med att man får med sig 1-0 in i halvtidsvilan. Spelet stämde inte alls och man tillät gästerna hålla bollen alldeles för mycket och ofta. Och det trots ett tidigt ledningsmål redan efter nio minuter av duktige Emil Freij.

I andra halvlek så började ett råtaggat SIF trycka på och kvitterade också i 58:e och spelet stod och vägde ett bra tag innan BKV lade i en växel till vilket resulterade i 2-1 genom Shakew. Därefter snackade en syrian på sig dubbla gula och fick lämna arenan med tjugo minuter kvar att spela. Fem minuter senare styrde sen Syrianska in ett självmål på skott från Emil och det var ridå ner för ett då väldigt ofokuserat motståndarlag. Vahid får sen också sätta dit 4-1 i slutminuten för BKV och tre mycket viktiga poäng bärgades, men det satt onödigt hårt åt, bra kämpat grabbar! Skoj att se Alexandar få göra ett inhopp i slutet på matchen efter sin skada. (Stenhårt i tabelltoppen nu med fem lag inom en enda poäng, och där Värtan fortsätter på topp trots oavgjort igår. Spännande)
(BKV- Blogg)

11/5 IFK Österåker - BKV 3-0
1-0 D Badji 14, 2-0 M Rosqvist 23, 3-0 D Badji 50

Jag har ingen aning om vad som hände i Åkersberga idag, noll koll, noll rapporter, noll feedback, ingenting. Men torsk blev det, med hela 3-0. Eventuellt så återkommer jag med info.

18/5 BKV - Märsta IK 2-0
1-0 S Husein 9, 2-0 F Nässén 22

Resultat 2-0... återkommer, bortrest. Bra jobbat!

25/5 BKV - Värtans IK 1-1
0- J Alriksson 28, 1-1 F Kayembe 93

0-1 till serietvåan Värtan efter tjugoåtta minuter på en straff var inget bra läge för ett pressat BKV på tredjeplatsen i tabellen. Ja, kvällens enda seriematch blev en rysare för den trogna hemmapubliken som "offrade" en fredagskväll efter 19.30, hur tänkte man här? Tyvärr så missade jag matchen pga det så några bilder kan jag inte bjuda på, och att fota kvällstid är inte helt enkelt för er som inte vet. Men men... som tur var så hade coacherna tillgång till Fredde Kayembe ikväll igen och han fick hoppa in med dryga kvarten kvar. Han tackade för sig och kvitterade i 93:e minuten (!). Skönt för Fred att få sätta dit ett mål direkt efter skada och jag tror fortfarande att han vinner den interna skytteligan trots underläge. En grymt viktig poäng för BKV mot ett hårdsatsande Värtan med ledningsmål, men jag hade ju så gärna velat ha alla tre poängen, som säkert samtliga i truppen så klart. Precis som AIK ikväll mot Giffarna. Men jag hoppas att det ändå stärker laget och lyfter fram "vi kan, vi vill, vi ska" till nästa omgång då svåra Franke står som motståndare på bortaplan, en vinst där och BKV kommer att bli livsfarliga framöver. Bra jobbat alla och trevlig helg alla läsare... missa inte sammanfattningen på söndag (efter Syrianskas standard-släp-match).

Kapten Kiianlinna efter matchen:
"Första halvlek var lite upp och ner. Vi känner att vi kan skapa farligheter och att vi är ett minst lika bra lag som dom, men samtidigt är vi lite ojämna. Dom skapar lite stökigheter på fasta situationer men vi reder ut det. Sedan får dom oturligt en straff som dom sätter. Andra halvlek såg delvis lika ut men ju mer tid som gick desto mer krigade vi på och skapade chanser. Till slut skarvar/skjuter/chippar Frederic in kvitteringen på passning från Rasmus. Väldigt härligt!"

ps. För övrigt. Helt otroligt att bloggen just nu drar nästan 300 läsare varje dag, tack alla, hoppas ni inte blir allt för irriterade på mig bara. Tänk på att jag är "färgad" ;)
(BKV-Blogg)

1/6 IK Franke - BKV 3-3
0-1 S Husein 5, 1-1 Bytyqi 11, 2-1 A Zeqiri 13, 2-2 S Husein 46, 3-2 E Engström 66, 3-3 F Kayembe 93

Det svängde rejält i Västerås idag när Franke tog sig an BKV Norrtälje, som chock-öppnade med 0-1 redan efter fem minuter. Men Franke bet ihop och kvitterade bara sex minuter efter ledningsmålet, och som inte det vore nog så smällde man in 2-1 alldeles efter det. BKV:s skyttekung Shakew ville dock annat och kvitterade direkt i andra halvlek och matchen stod och vägde ett tag. Men så efter en timmes spel så tar hemmalaget åter igen ledningen och det hela började luta åt tre Västerås-poäng ju längre tiden led. Coacha Hautalahti plockade av tvåmålsskytten och slängde in Fred Kayembe som sedan tackade för sig och satte dit slutresultatet 3-3 på övertid, helt rättvist.

Jag tror dock att 3-3 var det sämsta som kunde hända för bägge lagen med tanke på tabellen, för det blev nämligen en mil upp till serieledarna Fanna som ståtar med fina 21 poäng. BKV är nu sju pinnar bakom på 21 poäng och Franke hela nio på 12 poäng, ja ni förstår själva vad en vinst i den här matchen hade betytt. Värtan och Österåker där emellan och det ser väl ut lite som att det är just nämnda lag som kommer att kriga om kvalplatsen... och seriesegern. Men som sagt, dagens kryss kan kosta för endera laget. Bra jobbat i alla fall grabbar, STARKT att komma tillbaka, kriga vidare nu!
(BKV-Blogg)

11/6 BKV - Vaksala SK 3-2
1-0 G Fromell Norberg 39, 2-0 S Husein 55, 2-1 F Larsson 76, 2-2 Åström 79, 3-2 O Kiianlinna str 93

BKV vann tre mycket mycket viktiga poäng i kvällens match hemma mot Vaksala SK. Men det som såg ut att gå så smidigt höll på att spåra ur efter det att Vaksala reducerat till 2-1 i 76:e minuten och kvitterat i 79:e. Men åter igen visar grabbarna att man har "jävlaranammat" och avgör det hela på övertid, visserligen inslagen av kapten Kiianlinna på en straff men ändå. Och som sagt, en vinst idag var ett måste för att hänga på i toppstriden, och oj så skönt den satt. Hade Vaksala vunnit så hade dom stått på 13 poäng och BKV 14, nu är det sex pinnar mellan lagen, ja då förstår ni kanske viktigheten i den här matchen. Noterbart är att BKV nu har gjort mål i 93:e minuten tre matcher i rad, världsrekord?
(BKV-Blogg)

15/6 Brottby SK - BKV 3-3
0-1 M Temrin 7, 1-1 P Afshari 16, 1-2 F Kaymbe 20, 1-3 F Kayembe str 33, 2-3 P Afshari 87, 3-3 S Haddad 90

I förra omgången så petade BKV Norrtälje in segermålet på övertid, men idag var det dags att släppa in ett istället för det blev nämligen hemma-kvittering i 90:e minuten. Brottby - BKV slutade oavgjort 3-3 efter det att Norrtälje haft ledningen med 3-1. BKV ångade på som värsta ångloket i första halvlek och ledde som sagt med hel 3-1 efter en halvtimmes spel, men tyvärr så vände matchen i andra halvlek och Brottby blev det helt plötsligt det bättre laget. Så visst kändes det lite snopet (och onödigt) efter det att domaren blåst av det hela i 98:e minuten och det stod 3-3 på resultattavlan. Målskyttar: 1-0 Max 7, 2-1 Fred 21, 3-1 Fred (str) 32
Två tappade pinnar betyder inte att seriesegern är körd, men den känns ljusår bort ju. Nästa mål blir en kvalplats upp till tvåan, en plats som just nu innehas av formtoppade IFK Österåker, och det fyra poäng före BKV Norrtälje. Vallentuna nu på onsdag redan blir en måste-match, då krävs det vinnarskallar och jävlaranamma och tre poäng. Bra jobbat idag, men bättre kan ni!
(BKV-Blogg)

22/6 BKV - Vallentuna 3-1
1-0 S Husein 35, 1-1 I Ahmedov 45, 2-1 O Kiianlinna 59, 3-1 F Kayembe 94

Kvällens drabbning mot Vallentuna BK slutade med en 3-1 vinst och det innebär att BKV Norrtälje nu har fem vinster och en oavgjord på hemmaplan, lysande. Synd på alla insläppta bortamål bara. Skyttekungen Shakew sätter dit 1-0 efter dryga halvtimmen i en halvlek som BKV uppträder lite darrigt i och det kom tyvärr en kvittering också, och det var så klart VBK:s skyttekung Iljas Ahmedov som knoppade den, med bara minuten kvar av halvleken. Fullt rättvist. I andra halvlek så går backen och lagkaptenen Oskar Kiianlinna upp och gör 2-1, årets fjärde mål faktiskt, härligt. Resultatet står sig sedan hela matchen ut men i fjärde förlängningsminuten så blev Fred Kayembe frispelad och sätter så klart dit slutresultatet 3-1. En ren kämpaseger där killarna verkligen visar upp viljan att vinna, och där Linus i kassen gör en kanonmatch. Fortsätter det så här så ser det ljust ut. Kriga killar!
Glädjande också att lagen ovanför i tabellen IFK Österåker och Värtans IK förlorade ikväll, väldigt överraskande att Västerås skulle slå svåra Österåker borta (0-1) och att Vaksala skulle spöa fd serietvåan borta med 1-3 var ju också en smärre skräll. BKV upp en placering och ligger nu bara en poäng bakom åkersbergarna.
(BKV-Blogg)

29/6 Västerås IK - BKV 2-0
1-0 D Johansson 80, 2-0 B Beyan 95

Jag har tyvärr noll koll på dagens seriematch borta mot Västerås IK, mer än att hemmalaget vann med 2-0 och att målen gjordes sent, i 80:e och 95:e. Slutresultatet var ju givetvis mindre bra, ja rent uselt faktiskt, och nu ramlade BKV ner en plats till i tabellen. Men oj så tätt det är mellan tvåan och sjuan, varenda poäng kommer att vara livsviktiga framöver så en vinst över IFK Uppsala i sista matchen innan sommaruppehållet är ett MÅSTE nu.
(BKV-Blogg)

3/7 BKV - IFK Uppsala 3-0
Vårsäsongen är till ända och det slutade riktigt bra med en skön hemmavinst över IFK Uppsala med 3-0 efter mål av Gabbe, Zacke och Zacke igen. Tre underbara och superviktiga poäng inför hösten. Har dålig koll på matchen eftersom jag är bortrest men återkommer med tillägg om det dyker upp något. Avslutar med att önska alla en helt underbar sommar och ledighet, bloggen återkommer inom kort med en vår-sammanfattning och sen inför höstpremiären 3e augusti. Trevlig sommar!!
(BKV-Blogg)

6/8 BKV - Fanna BK 3-2
1-0 G Fromell Norberg 14, 1-1 B Monte 27, 2-1 F Kayembe 52, 2-2 A Kanjou 70, 3-2 L Lindkvist 81

BKV Norrtälje besegrade tabell-ettan Fanna BK med 3-2 efter en riktig kämpainsats och en för publiken mycket spännande match. Att Fanna leder serien kan man förstå när man ser till deras spelförståelse och kyla och ikväll kvitterade man faktiskt matchen två gånger om men hemmalaget ville helt enkelt mer och det vann man på. 1-0 placerade Gabbe in efter det att Fred gått stenhårt in i målvakten och bollen sen spelats fri och det i matchminut 14, 1-1 kom genom Bruno Dal Monte i 27:e minuten på ett inspel i straffområdet. I andra halvlek så tar BKV åter ledningen efter bara sju minuter när Fred stillastående helt iskallt lobbade över motståndarmålvakten och årets sjunde mål var ett faktum. 2-2 kom väldigt billigt till när Ahmed Kanjou skar in i målområdet och föste in kvitteringen, snopet. Men så blev Fred nerriven straxt utanför straffområdet och det tackade Linus Lindqvist för och smällde in en klockren frispark som borrade sig in i krysset med dryga tio minuter kvar, ett underbart mål och helt rättvist med tanke på att hemmalaget faktiskt hade haft de vassaste målchanserna. Sista tio blev en lång pina då Fanna öste på desperat med allt dom hade framåt och där till och med målvakten var med på hörnorna. Men det räckte alltså inte, det blev årets andra förlust för dom och en lång, sen, hemresa i mörker.

Fem plus idag till hela jävla laget, men sätter dit ett extra för Fred som var inblandad i allt, och till Simon Andersson som rensade det mesta i backlinjen. Kul också att få se Mackan Storäng på planen igen. Stort tack för showen killar, fortsätt så i nästa hemmamatch mot tuffa Österåker (som tyvärr också vann ikväll). Sorry för lite dåliga bilder men mörkerfotografering suger verkligen.
(BKV-Blogg)

11/8 Syrianska IF - BKV 4-2
1-0 Bahar 2, 2-0 L Murad 9, 3-0 Bahar 42, 4-0 M Guettou 50, 4-1 Z Laprasit 54, 4-2 S Husein 56

Jättechock för Norrtälje som för för bara fyra dagar sedan spöade serieledarna och som nu fick se sig besegrade av tabelljumbon Syrianska, snacka om kräftgång. Hur är det möjligt att släppa in två mål inom loppet av mindre än fyra minuter från det att domaren blåst igång matchen, mot seriens sämsta lag? Ibland är fotboll bra jävla konstigt liksom. Har noll koll på vad som hände så ja, BKV föll tungt, blytungt.
(BKV-Blogg)

19/8 BKV - IFK Österåker 0-2
0-1 I Issa 18, 0-2 G Musavi 30

Gick division två-tåget för BKV nu, ja risken är stor för det. Tabelltvåan Österåker ser starka ut och spöade regelrätt Norrtälje med 2-0 efter bland annat ett mål av Märsta-nyförvärvet Issa Issa, så dom där livsviktiga tre poängen hamnade tyvärr i Åkersberga. Förra omgångens chocktorsk mot Syrianska följdes alltså upp med ytterligare än förlust och nu är sex omgångar kvar (fyra bortamatcher) och sju pinnar upp till Österåker som innehar kvalplatsen uppåt i seriesystemen. Ok, ingenting är omöjligt men nog få man en känsla av "division två-tåget" gick igår.
(BKV-Blogg)

24/8 Märsta IK - BKV 1-1
1-0 O Balekelayi 12, 1-1 S Husein 75

Märsta ner under nedflyttningsstrecket trots en poäng mot tabellfyran Norrtälje, och det på grund av att formstarka Vallentuna vann sin match och passerade Märsta. För Norrtäljes del så verkar luften ha gått ur dom sedan vinsten över serieledarna, för efter det så har det blivit förlust mot Österåker och bara en poäng mot två utav dom absoluta bottenlagen. Inte bra.
(BKV-Blogg)

30/8 Värtans IK - BKV 0-5
0-1 E Freij 32, 0-2 S Husein 51, 0-3 E Freij 57, 0-4 F Kayembe 61, 0-5 F Kayembe 70

Undrar om laget och spelarna funderar som jag, vad är det som händer? Tänker tillbaka och ser fortfarande vinsten över grymma Fanna framför mig, stenhård satsning och ett jävlaranamma som egentligen alltid borde finnas där. Och sen förlust mot seriejumbon med hela 2-4, oavgjort mot ett Märsta som nu ligger under strecket... och nu feta 5-0 borta mot serietrean, vad händer?
1-0 Emil Freij efter dryga halvtimmen, äntligen, efter nästan fyra månader sedan så sitter den där igen, (med en tunnel på målisen). Men då har han bara hunnit medverkat i sju matcher så långt. Kämpa Emil. 2-0 av Shakew i 50:e med en enkel bredsida (nu trea i skytteligan). 3-0 Emil igen (!) efter 57 minuter, 4-0 Fred i 61:a och Fred igen i 70:e med 5-0 (nu sexa i skytteligan). Grym insats grabbar, kötta!

Fem snabba på det
- Härligt för Andreas som fick chansen i kassen idag, och tackade för det genom att hålla nollan.
- Eloge till tränarna, som med sin styrka motiverar om laget till det positiva. Imponerande!
- Allvarligt, kvällsmatcher. Nu en fredagskväll klockan 19.45? Och BKV sen med sina. Suck!
- Ni som inte stöttar killarna i nästa match hemma mot Franke. Kom inte nästa gång heller!
- Tröst till materialaren som fick en tand utslagen, av egen spelare... i pausen. Kämpa!
(BKV-Blogg)

7/9 BKV - IK Franke 2-2
1-0 E Freij 27, 2-0 S Husein 42, 2-1 E Engström 44, 2-2 A Appelfeldt 78

Dagens hemmamatch mot IK Franke slutade 2-2 efter det att BKV hade ledningen, men Franke lyckades. Tyvärr så innebar detta resultat att man kan glömma spel i en högre division nästa säsong. Men jag hoppas nu verkligen att BKV kör på i dom resterande matcherna och befäster tredjeplatsen, för den är ni värda efter den här säsongen. Tre omgångar kvarstår och motståndet är följande, Vaksala borta, Brottby hemma, Vallentuna borta. Kom igen grabbar! Målskyttar idag var Shacke Husein som nu har nätat hela tolv gånger och delar andraplatsen i skytteligan på det, och Emil Freij som hängde in sitt femte mål för i år. Snyggt jobbat båda två. Tyvärr så kan man inte säga likadant om mig som missade matchen, men jag kunde helt enkelt inte eftersom jag var bortrest. Så noll bilder.
(BKV-Blogg)

12/9 Värtans IK - BKV 2-3
0-1 S Husein 23, 0-2 S Husein 34, 1-2 T Sandquist 58, 2-2 F Larsson 87, 2-3 S Husein 92

Norrtälje tappade tre poäng i förra omgången men vann tillbaka dom i den här, och allt tack vare tremålsskytten Shakew Husein. Lite surt för hemmalaget kanske, att komma ikapp och kvittera med bara ett par minuter kvar att spela, och så blir man rånade på övertid. Men som sagt, förr en vecka sedan led BKV. Vaksala besegrade Märsta senast men hade sex raka förluster innan dess, så nu verkar man vara tillbaka i den dåliga trenden igen. Franke och Värtan väntar innan serieslutet så det ser tufft ut för Uppsalalaget nu. Norrtälje tog sina tredje bortavinst för i år, den första tog man i april i just Uppsala mot IFK, och den andra för bara några veckar sedan. Starkt. Och som sagt, matchhjälten hette Shakew, hat-trick, grymt.
(BKV-Blogg)

21/9 BKV - Brottby SK 5-1
1-0 M Storäng 21, 1-1 Berger 26, 2-1 E Sundkvist 31, 3-1 M Temrin 41, 4-1 E Freij 64, 5-1 S Husein 71

Brottby hade inte mycket att hämta på Norrtälje IP idag, BKV vann relativt enkelt med hela 5-1. Men matchen i sig var otroligt hafsig, slarvig och en massa ge och ta åt alla håll och kanter, första kvarten var på korp-nivå faktiskt, från bägge håll. Brottby var dock numret för litet och man ligger ju på jumboplatsen i serien så det var väl knappast oväntat att BKV till slut skulle brotta ner dom. 3-1 i halvtid slutar så småningom med klara 5-1 efter nittio minuter. 1-0 Marcus Storäng 21, 1-1 Robert Berger 31, 2-1 Erik Sundkvist 31, 3-1 M Themrin 41, 4-1 E Freij 64, 5-1 Shakew Husein 71. Bäst på plan idag var Stockholmstjejen Ulrica Löv som med full pondus dömde matchen, snabb, beslutsam och ändrade felaktiga domslut från sina kollegor på linjerna. Inte ofta jag (eller andra) brukar hylla en domare efter en match liksom, men idag är var hon värd en applåd.

Bloggen tackar grabbarna för hemmaspelet i år, 8 vinster, 2 oavgjorda och bara en enda förlust, och 28 mål. Det imponerar! Tusen tack för showen BKV Norrtälje, och lycka till i sista matchen mot Vallentuna nästa helg. Grattis till tredjeplatsen i år!
(BKV-Blogg)

28/9 Vallentuna BK - BKV 2-1
0-1 M Temrin 32, 1-1 P Afshari 66, 2-1 H Gauna 72

Det blev tyvärr en förlust i säsongens sista seriematch mot Vallentuna BK och trots att BKV hade ledningen med 1-0 efter en timmes spel och ett stolpskott strax innan VBK kvitterar. Sedan kör hemmalaget all-in och lyckas också peta in ett segermål med dryga kvarten kvar. Och det är ju bara att gratulera Vallentuna till vinsten och fortsatt spel i division 2, för en förlust här hade nämligen inneburit nedflyttning. BKV i sin tur hade ju i och för sig inget att spela för egentligen, tredjeplatsen var ju redan klar. Inte mycket att prata om med andra ord. Tack till BKV Norrtälje för i år och en väl genomförd säsong, spelare, tränare och staben kring laget. Nu vilar vi lite va, och kommer igen med lite hårdträning framöver. För nästa år ska vi upp igen, lova det nu.