1-0 S Mohammad 15
1-1 N Radnahad 36
2-1 L Lindberg 84
Kort: C Tello Johansson, P Bergsten, R Åström... Rött: F Bajrami)

Pojkallsvenskan drog igång igen efter sommaruppehållet och det blev tre poäng direkt för BKV, en skön revansch över gästande Sollentuna som ju vann stort senast. Värmen var tryckande och det var en hel del trötta ben i båda lagen men kämpainsatsen var ändå på en hög nivå. En hel del strul under matchen med två utvisningar, två straffar och en hel del varningar, men matchen var inte på långa vägar "ful". Men till slut så vinner alltså BKV med 2-1 efter två Shivan-baljor och vi som såg på kan bara tacka för showen.... Tack till Sollentuna och publiken.

Förlust med 7-1!
Första halvlek, godkänd insats. Spelmässigt var Sollentuna bättre men inte så pass mycket bättre att det skulle stå 3-0 till Sollentuna på resultattavlan (om det fanns någon). BKV hade lika många målchanser men kunde inte förvalta dem på bästa sätt. Sollentuna däremot fick hjälp av ett givmilt försvars agerande från BKV sida att göra mål på sina målchanser.

I andra halvlek var det inget snack om vilket som var bästa laget för dagen. Sollentuna ägde boll och fortsatte att skapa målchanser och förvalta dem lika som i första halvlek d.v.s. genom att göra mål. BKV jobbade inte ihop som ett lag utan det blev mycket en och en eller i bästa fall två och två.

Plus i BKV får Olle för sin arbetsinsats i försvarsspelet och sitt försökt till konstruktivt anfallsspel. Gillar även Isa inställning och attityd. Det står 7-1 och det återstår 2 minuter av matchen, ändå visar Isa genom att ta djupledslöpning, får bollen, tappar bollen men försöker ändå jobba tillbaka bollen. Hade alla på plan haft den inställningen hade det inte blivit 7-1!

Bortamatcher för U17 i maj och juni verkar inte vara någon hit! Senaste matchen mot Vendelsö den 29 maj, hade man en del sena återbud enligt matchrapporten . Det gällde även till dagens match, sena återbud. Hoppas det är två olyckliga sammanträffande!

BKV gjorde nog det snyggaste målet. Hellström vände bort sin mittback och dundrade in reducering rätt upp i nättaket!

Vid tangentbordet efter att ha tinat upp efter ett riktigt skitväder, kallt, regnigt och blåsigt …LL

----------------------------------------------------------------------------------------------

11/6 BKV Norrtälje - Syrianska FC 7-3
N Åkerlund 3
S Mohamad 2
L Lindberg 2

BKV tar ledningen med 2-0 och allt ser frid och fröjd ut, men sen händer något och killarna tappar fart. Lite kanske beroende på att Gurra kliver av, fast det ska ju inte innebära att laget faller ihop. Syrianska kvitterar innan halvtidsvilan till 2-2.

I andra så kommer dock BKV igång på allvar och bollarna trillar in som på ett snöre. BKV är det klart bättre laget och "dagens fnitter" var nog när vi gör mål på en frispark då motståndarna står och skäller på varandra, det gillar vi.
Nicklas 3, Shivan 2, Dennis och Kevin gör målen och 7-3 är ett faktum.

29/5 Vendelsö IF - BKV Norrtälje 2-0
1-0 M Stålstjärna st19
2-0 M Edlund 89
Kort: C Tello-Johansson, L Lindberg, O Freiman, T Dageryd

BKV kammade noll i Vendelsö efter en match som mycket väl kunde ha slutat med vinst istället. Men först fick vi se "Årets offside" och 0-1 i första halvlek och sen ett Vendelsö som kom gång på gång med sina eviga långbollar i medvinden. Tyvärr kommer vi inte i matchen riktigt utan fastnar i deras fem-mannabacklinje, det var dock nära ett par gånger från våra forwards men en bra målvakt stod emot.

I andra halvlek tar vi över mer och mer, men det vill sig inte och när vi satsar allt sista tio kontraslår Vendelsö till slut och lyckas stänga matchen med 0-2. Jag ger ändå alla som spelade idag en stor eloge för er insats i värmen och sen för kvällspasset på stadion. Tack också till Perre som ställde upp och körde slut på min bensin. Jag nämner inte det negativa, det känns bara jobbigt att hacka på uteblivna spelare, dåliga vinnare och blinda domare... vi går vidare och tar ut vår revansch hemma.

Kort: P Bergsten

BKV vann en jämn match med ett uddamål mot gästande FC Gute från Gotland. Starkt att vända upp 0-1 till 2-1, och då har man ändå fått en straff i baken. Härligt att se en laginsats rendera i tre poäng, åter igen så visar laget en bra moral och vinnarskalle. Fortsätt så här och säsongen kan bli riktigt spännande. Tack till domare, motståndare och den trogna publiken.

15/5 Huddinge IF - BKV Norrtälje  2-1
1-0 F Boshuis
2-0 J F G Mistura
2-1 V Hellström
Kort: T Bergsten, V Hellström, N Åkerlund

Förlust idag mot Huddinge IF i en match som spelades på en "tvättbräda", och där motståndarna var lite större och bättre för dagen. BKV stod dock upp bra och kämpade ända in till slutminuten. Dagens miss var den där Huddinge-spelaren som brände öppet mål från en meters håll, 0-3 där och det hade varit ridå ner. Jag tror dock att BKV kan ta en revansch hemma mot dessa "brunkare", eller hur grabbar? Tack till er som ställde upp och körde så här på söndagskvällen...

8/5 BKV Norrtälje - IFK Lidingö  2-2 (2-0)
1-0 N Åkerlund 14
2-0 L Lindberg 39
2-1 O Powers 53
2-2 A Samuelsson 67
Kort: N Åkerlund

BKV och Lidingö delade på poängen efter att ha "vunnit" varsinn halvlek idag. BKV hade inga problem alls att styra spelet dit man vill i första halvlek och gör också både 1-0 och 2-0 via Nicklas och Ludwig. Men i andra så tar Lidingö över direkt efter det att man gjort 2-1 på en frispark i straffområdet. Enligt domaren så höll målvakten bollen för länge, och det händer väl en gång vart fjärde år eller nåt, så nu är det avklarat ) BKV kroknar och har svårt att få fast bollen varpå motståndarna får vinst-vittring, men dom lyckas ändå inte avgöra det hela och lagen får alltså "en pinne" var.

1/5 Enskede IK - BKV Norrtälje  1-2
0-1 L Lindberg
0-2 N Åkerlund, 1-2 ?
Kort BKV: L Lindberg, V Kvarnlöf, G Wiita-A, S Mohammad, T Bergsten

BKV krigar till sig tre poäng borta mot Enskede IK och vänder 0-1 till 2-1 efter en bra andrahalvlek. Matchen var väl kanske inte den bästa vi har sett och trots att BKV idag spelar långt ifrån bra, så vinner killarna. Det är starkt.

Enskede var tunga och tröga att möta och efter deras ledningsmål i andra halvlek såg det mörkt ut ett tag. Men när coachen positionerar om och skickar upp lite backar på topp så kommer också kvitteringen från Ludwig till slut, och efter det så taggar alla till och det dröjer inte länge innan "tvåan" kommer också, den här gången stolpe in av Niklas.

Nära dock att hemmalaget kvitterar ett par gånger på slutet men BKV går segrande ur striden och bärgar hem tre viktiga poäng.

Kort: K Päärni, C M, S Mohammad, D Carlén, V Hellgren

Förlust i premiären mot Boo i pojkallsvenskan. BKV U17 räckte inte till i premiären mot Boo, förlust med 5-1. BKV startade matchen mindre bra och Boo visades vara lite bättre än vad jag hade förväntat mig. Boo tog ledningen med 1-0 men BKV jobbade sig in i matchen och kunde jämna ut spelet i första halvlek.

I andra halvlek var det Boo som styrde spelet medan BKV satsade på kontring. Efter Boo 2-1 mål tappade BKV det mesta, speciellt var försvarsspelet under all kritik, vilket gjorde att Boo kunde vinna tämligen enkelt med 5-1. BKV mål gjordes på kontring av Niklas Åkerlund. Bäst i BKV var Shivan. Övriga har mycket mer att bevisa framöver i pojkallsvenskan. Framför allt saknade jag att ”någon/några” spelare som gick i bräschen och tog tag i ”taktpinnen” när spelet gick i baklås!

Bäst på plan och den som gjorde minst misstag var domaren. Det kan inte vara lätt att döma spelare i ålder 17 år som hela tiden spelar på gränsen och ibland tjafsar och håller på med efterslängar när domaren inte ser.
Vid tangentbordet: BKV ordförande som tror att både resultat och prestation kommer att bli bättre framöver.