lördag 14 september 2024

VINST MOT MÄRSTA

Norrtälje tog tre måste-poäng borta mot jumbon Märsta även om det bara blev en 1-0 vinst mot ett lag som släppt in otroliga 50 mål i år. Det var BKV:s tredje bortaseger i år, den senaste var mot Procyon den 27:e april så det var liksom ett tag sedan, skönt. Extra viktigt är att Roslagsbro föll tungt hemma mot Uppsala vilket innebar att Norrtälje kravlade sig förbi dom i tabellen. För resten av säsongen handlar nämligen bara om en sak, och det är att komma före Roslagbro och slippa ett katastrofalt div-fyra-kval (!!) För uppåt är det kört, det är sju poäng upp till Lidingö, och nedanför BKV och Robro ligger Uppsala åtta pinnar efter så dit ner kan man inte falla. 

Fokus på följande matcher hädanefter alltså, och man får nog tyvärr konstatera att Norrtälje har det tuffare schemat.
Norrtälje - Lidingö
Gusk - Norrtälje
Norrtälje - Åkersberga
Täby - Roslagsbro
Roslagsbro - Procyon
Spånga - Roslagsbro

Övriga resultat omgång 19
Roslagsbro - Uppsala  1-2
Gusk . Procyon  4-1
Lidingö - Spånga  2-0
Bollstanäs - Sunnersta  (sön)
Åkersberga - Täby  (sön)


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

fredag 6 september 2024

FÖRLUST MOT BOLLSTANÄS


BKV FÖLL MED FLAGGAN I TOPP - NU ÅTERSTÅR EN TUNG HÖST

I söndags match mot dåvarande serieledarna Sunnersta (1-1) och nu fredag kväll mot nya serieledarna Bollstanäs (1-2), kan det bli tuffare spelschema liksom. Det blev som väntat övermäktigt motstånd men laget ska ha cred för två väl genomförda matcher. Ikväll tog man dessutom ledningen i 36:e minuten genom mål av Emil Freij (mittfältare), killen som leder den interna skytteligan med fem (!) fullträffar, han är guld värd men DÄR är årets problem, lagets toppforwards presterar inte. Bara 23 mål i år. Ett mer än Roslagsbro där Erwin Logo har gjort 11 av 22! Bollstanäs vände matchen från 1-0 till 1-2 på fem minuter i mitten av andra halvlek och åkte därmed hem med alla tre poängen.

Nu håller vi tummarna inför resterande matcher för BKV men det blir inte lätt. Märsta borta, Lidingö hemma, Gusk borta, Åkersberga hemma.

Lite kuriosa när det gäller Norrtälje vs Bollstanäs. Det var 14 år sedan vi förlorade mot BSK hemma (med 1-2).
2023
3-2 H, 1-2 B
2022
4-0 H, 2-2 B
2012
4-0 H, 0-2 B
2010
1-2 H, 2-2 B

Omgångens matcher
Spånga - Märsta  4-1
Sunnersta - Roslagsbro  6-1
Procyon - Lidingö  1-2
Söndag 
Täby - Gusk  1-2
Uppsala - Åkersberga  2-4


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

söndag 1 september 2024

BKV KRYSSADE SUNNERSTA

Norrtälje - Sunnersta  1-1
En mycket stark insats av tabellnian Norrtälje gav en skön poäng hemma mot gästande serieledarna Sunnersta AIF. Det blev dock något av en chockstart när det blev 0-1 redan efter 5 minuters spel, men BKV kunde reda ut anstormningen och med bara en minut kvar av halvleken så tryckte Emil Freij kyligt in kvitteringen. Andra halvlek slutade mållöst och lagen fick en pinne var, en vinst för BKV men en förlust för Sunnersta. Matchens lirare var utan tvivel hemmamålvakten Fredrik Huhtala, han räddade laget idag.

Bollstanäs - Spånga  3-0
Seriens bästa hemmalag Bollstanäs har inte tappat en enda poäng på hemmaplan i år, och det fick Spånga smaka på. Ett lag som bara förlorat en match borta i år. 3-0 är starka siffror och visar på en slags oövervinnlighet faktiskt. Spånga tappar precis allt medans Bollstanäs just nyss passerade serieledande Sunnersta, som spelar mot Norrtälje... som man sen möter nästa helg. Stackars Norrtälje.

Lidingö - Täby  5-1
Täby inledde säsongen starkt på bortamatcherna (fem raka vinster) men på de fyra senaste har man förlorat tre av dom.. Och Lidingö tvekade inte en sekund på den dagsformen utan utklassade motståndarna med hela 5-1. Ok man har förstärkt laget osv men dom siffrorna är alldeles för stora med tanke på tabellpositionerna. Nu tappade Täby all chans till avancemang, och Lidingö kanske räddade ett nytt kontrakt i trean.

Märsta - Procyon  0-4
Jumbomötenas jumbomöte slutade med att lagen bytte plats i tabellen, vad mer kan man säga liksom. Procyon har dock visat bättre spel än Märsta över lag men båda lagen kommer med all sannolikhet att åka ur i år. Man är som vanligt för ojämna och det håller inte i längden. Märsta har vunnit två hemmamatcher och inte en enda bortamatch, och Procyon precis samma sak förutom att man nu besegrade Märsta borta. Ett lag som kan lägga btw kan lägga ner sin totalt värdelösa hemsida. 

Åkersberga - Roslagsbro  7-0
Serietrean utklassade Roslagbro på hemmaplan genom att näta hela sju gånger om. Och den värsta bombningen skedde ett par minuter innan halvtidsvilan, tre mål på två minuter. Och i andra halvlek lirade man bara hem det hela medans Robro drog på sig årets femte röda kort med tio minuter kvar av matchen, lika många som värstingarna Sunnersta har skrapat ihop.

Gusk - Uppsala  2-0
Uppsala-derbyt slutade snöpligt för bottenlaget IFK som ju hade en poäng på lut. Men i 84:e respektive 89:e så lyckades Gusk göra två mål. Inte mycket att säga om det förutom att Gusk klättrade en placering i tabellen och att IFK:s chanser att få stanna kvar i trean minskade drastiskt.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se