söndag 2 oktober 2016

OMGÅNG 24, SUMMERING


SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 24 DIV 2 NS 

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar (SFF, UIF tex) utan där får ni leta er fram. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat eller uppdaterar inte sina dåliga hemsidor.


Boo FK - BKV Norrtälje   4-3
1-0 K B Hemgård 25, 2-0 M Forsberg 29, 3-0 F Sanneh 52, 3-1 B Pisdari 62, 4-1 K B Hemgård 68, 4-2 B Pisdari 70, 4-3 N Olafsson
Boo dominerar inte alls i spelet men leder ändå matchen med både 3-0 och 4-1 fast BKV vägrade att ge upp och var faktiskt nära kvittering i slutet av matchen. Lite synd för BKV med tanke på att Gute förlorade och vid vinst här så hade man klättrat upp på tredjeplatsen inför dom sista omgångarna. Nu ligger Boo bara fyra pinnar bakom oss efter fjärde raka vinsten och det hela tätnar lite, men båda lagen kan glömma både upp och ner flyttningar och har således inte mycket mer är prestigen att spela för. Förresten, man blir ju smått chockad över att inte se Emil Skogh i mål-protokollet.
Odds: 2,10
Publik: 120
Kvarstående matcher för Boo FK: Gusk borta, Västerås hemma
Kvarstående matcher för BKV: Sundbyberg hemma, Skiljebo borta


Håbo FF - FC Gute   5-0
1-0 J Hägg 28, 2-0 J Backlund 52, 3-0 J Hägg 66, 4-0 J Hägg 81, 5-0 F Yilmaz str 86
Håbo står för omgångens smällkaramell inför storpublik på Björkvallen när man besegrar duktiga FC Gute på hemmaplan med förkrossande 5-0, och då med ett hat-trick av Jens Hägg. Det var livsviktiga poäng på spel för båda lagen och med tanke på Håbos tabell-läge så var det nu kanske skillnaden på att spela kvar i tvåan eller åka ur, och för Gute del så försvann alla möjligheter för spel i division ett, plus att man fick Mamba Mumba utvisad i slutskedet. Även Westergren får vila i nästa omgång efter sitt tredje gula i år. Snacka om gotländsk genomklappning och grattis Håbo, nu ser det klart ljusare ut. Tilläggas ska också att Gute använde sig av juniormålvakten eftersom Stenhoff var skadad och andrakeepern Rytterbro bara vaktar buren på hemmamatcher.
Odds: 4,00
Publik: 238
Kvarstående matcher för Håbo: Sollentuna borta, Karlberg hemma
Kvarstående matcher för Gute: Kvarnsveden hemma, Syrianska borta


Skiljebo SK - Karlbergs BK   1-2
1-0 J Böckert 56, 1-1 J Ugwo 74, 1-2 M Gassama 82
Tabelltvåan visar moral och jävlaranamma i och med sin matchvändning med bara kvarten kvar och då mot ett Skiljebo som faktiskt var snäppet bättre så långt. Coach Kalle (som medger att dom hade flyt) kastar in Assyriska-lånet Tibbling Ugwo i matchminut 70 och det tackar han för genom att kvittera bara fyra minuter senare, och sen öser Gassama på i vanlig ordning och frälser laget. Nu ser det ut som om att Karlberg nyper kvalplatsen i och med att FC Gute förlorade mega-stort mot Håbo, 0-5. Så jag gratulerar redan här och nu till kvalspels-platsen... eller ni kanske har siktet inställt på serieseger nu. Och då har ni ju Abohwo, Sabetkar och Keshavarz tillbaka som ju saknades idag.
Odds: 1,50
Publik: 136
Kvarstående matcher för Skiljebo: Franke borta, Norrtälje hemma
Kvarstående matcher för Karlberg: Värmdö hemma, Håbo borta


Sundbybergs IK - IK Franke   0-3
0-1 A Emanuelsson 45, 0-2 A Appelfeldt 59, 0-3 E Engström 94
Dagens smällkaramell två kom när Franke bortabesegrade Sundbyberg med sol-klara 3-0 och där matchens första mål kom till i början av andra halvlek på en klockren frispark från Emanuelsson (fem frisparksmål i år!), och det sista i fjärde tilläggsminuten. Men trots det så ser det ut att bli "trean" nästa år, fem poäng upp till just Sundbyberg som nu hamnade på kvalplatsen tack vare att man inte tog tag i nerverna idag, och bara sex poäng kvar att spela om så nja det är nog kört för Franke. Noterbart att Franke åkte på en utvisning efter trettio minuter men gör två mål i alla fall, vad pysslade Sumpan med tro? Otroligt jämt i botten och kring den där nesliga kvalplatsen, hela fyra lag som ligger på tjugoåtta poäng och där ett av dom alltså kommer att få kvala om nedflyttning. Sjukt. IK Franke ska en eloge för sin vinst och för att man krigar på trots att man har legat under strecket hela säsongen, starkt jobbat. Starkt även av Emanuelsson och Appelfeldt som tillsammans har gjort hela tjugofem mål av lagets trettiosju och som krigar i skytteliga-toppen, grymma.
Odds: 4,00
Publik: 120
Kvarstående matcher för Sundbyberg: Norrtälje borta, Gusk hemma
Kvarstående matcher för Franke: Skiljebo hemma, Värmdö borta


Syrianska IF - Kvarnsvedens IK   1-2
0-1 E Hjälte 11, 1-1 J Bahar 19, 1-2 A Persson 23
Allting hände inom loppet av tolv minuter, Kvarnsveden tar ledningen, Syrianska kvitterar och Kvarnsveden återtar ledningen och spöar till slut Västerås-gänget som går på knäna. Är det åttonde raka torsken för syrianerna, ja jag tror det. Helt otroligt att ett lag som var uppe och sniffade på en pallplats fullständigt brakar ihop, Minns förra gången dom här två möttes och att det då slutade med en 8-0 vinst för Kvarnsveden, var det där allting började. Hur som helst så var det starkt av KIK att ta hem den här vinsten för det är mycket som står på spel för dom, så även för Syrianska nu som bara helt plötsligt är tre poäng från division tre, dags att vakna nu tror jag. Bra jobbat Kvarnsveden.
Odds: 2,40
Publik: ?
Kvarstående matcher för Syrianska: Västerås borta, Gute hemma
Kvarstående matcher för Kvarnsveden: Gute borta, Sollentuna hemma


Värmdö IF - Sollentuna FK   0-0

Ynka sextio betalande på Värmdövallen fick se en match utan ett enda mål, men att hemmalaget tog en mycket viktig poäng mot självaste serieledarna. Hade Värmdö inte tagit poäng så hade man legat på kvalplats nedåt och det är så tight nu att det är fyra lag på samma poäng just i striden om att undvika nedflyttning. För Sollentunas del så var det nog bara seger som gällde och även om man fortfarande har greppet om seriesegern så bjöd man nu in Karlberg i det hela, även om det känns lite klart redan, eller? Och mindre bra för Sollentuna är att både kapten Åberg och Kalle Ramsell är avstängda i nästa omgång,
Odds: 5,00
Publik: 60
Kvarstående matcher för Värmdö: Karlberg borta, Franke hemma
Kvarstående matcher för Sollentuna: Håbo hemma, Kvarnsveden borta


Västerås IK - Gusk   1-2
1-0 M Muqdisi 19, 1-1 M Mellberg 79, 1-2 M Mellberg
Serie-jumbon Västerås vann ju förra helgen och var bara elva minuter ifrån en ny vinst idag, men då kliver Gusk:s duktigaste spelare Micke Mellberg fram och med all säkerhet så säkrade han ett nytt kontrakt för fortsatt spel i division två nästa år. Men det var med nöd och näppe och faktum är att det var två (!) stolpträffar sekunderna innan segermålet föll och där Mellberg rakar in returen. Endast två man på gusk-bänken eftersom det tydligen går influensa i den byn just nu, extra strongt att vända och vinna detta då även om det var mot seriens sämsta lag. Grattis Gusk.
Odds: 1,50
Publik: 110
Kvarstående matcher för Västerås: Syrianska hemma, Boo borta
Kvarstående matcher för Gusk: Boo hemma, Sundbyberg borta


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar