söndag 9 oktober 2016

OMGÅNG 25, SUMMERING


SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 25 DIV 2 NS 

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar (SFF, UIF tex) utan där får ni leta er fram. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat eller uppdaterar inte sina dåliga hemsidor.


BKV Norrtälje - Sundbybergs IK   3-1
1-0 A Bellander Str 33, 1-1 ?, 2-1 E Skogh 62, 3-1 E Skogh 83
Stenhård första halvlek i svinkallt väder där lagen blandar och ger lite, men i andra så tar BKV över kommandot och säkrar tre poäng genom två mål av suveräne Emil Skogh som nu toppar skytteligan med åtta mål ner till tvåorna. Kapten Bellander sätter iskallt sin straff i första halvlek och får även chansen i andra efter en klockren nersparkning av Skogh, men då monster-räddar sumpans målvakt Jönsson. BKV slutar sämst fyra i serien om inte Skiljebo vinner med 20-0 i sista matchen och Sundbyberg får gå all-in mot guskarna i Uppsala nästa helg för att rädda ett nytt kontrakt.
Odds: 1,65
Publik: 158
Kvarstående match för BKV: Skilje borta
Kvarstående match för SIK: Gusk borta


FC Gute - Kvarnsvedens IK   2-2
1-0 Självmål 12, 2-0 E Engqvist 41, 2-1 C Serhanoglu 84, 2-2 C Anderses 93
Gute spelade ut Kvarnsveden (med en ny målvakt) och fick faktiskt hjälp av motståndarna till 1-0 målet men föll nog sen lite på eget grepp och Borlängelaget fick vittring. Med bara fem minuter kvar att spela så reducerar man till 2-1 och tre minuter in på stopptid dunkar Christoffer Anderses in kvitteringen för Kvarnsveden, hans första mål i år efter tjugotvå matcher, vilken matchhjälte. Kan just tänka mig glädjen då med tanke på poäng-behovet för nu lämnar man Håbo, Sundbyberg och Värmdö bakom sig med en futtig poäng och kvalspels-platsen känns helt klart lite längre bort just nu. Kanske kanske kan man besegra Sollentuna hemma nästa helg som ju lär fira division ett och, för KIK gäller det ett nytt kontrakt, för Sollentuna skit samma.
Odds: 3,00
Publik: ?
Kvarstående match för Gute: Syrianska borta
Kvarstående match för KIK: Sollentuna hemma


IK Franke - Skiljebo SK   3-3
0-1 A Sheikomar 11, 1-1 A Appelfeldt 12, 2-1 A Appelfeldt 52, 2-2 D Grabus 61, 2-3 H Safari 70, 3-3 A Appelfeldt 84
Hemmalaget Franke hade behövt alla tre poängen för att om möjligtvis nå kvalplatsen nedåt men nu blev det för deras del tyvärr bara en pinne och därmed spel i trean nästa år. Anton Engström Appelfeldt avslutar dock det hela snyggt med ett härligt hat-trick och lägger sig otroligt nog på en delad andraplats i skytteligan. Otroligt på så sett att Franke är näst sist i tabellen och killen bara öser in mål ändå, undrar var han spelar 2017. För Skiljebo däremot så rök med all sannolikhet brons-platsen i serien och där måste man vara väldigt väldigt besvikna på sig själva efter de två senaste seriematcherna tillika Västerås-derbyn, 0-1 mot VIK och nu 3-3 mot Franke, två lag som åker ur. Förrestn, Franke saknade nog Lannebris idag som ju kom från just Skiljebo efter det att laget tappade bakcklippan Medvegy  i somras.
Odds: 3,50
Publik: 151
Kvarstående match för Franke: Värmdö borta
Kvarstående match för SSK: BKV hemma


Gusk - Boo FK   2-6 
0-1 F Sanneh 9, 1-1 M Mellberg 19, 1-2  Granström 47, 1-3 S Helgesson, 1-4 S Helgesson 62, 1-5 V Garcia 6, 2-5 M Mellberg str 70, 2-6 F Sanneh 78
Femte raka segern för Boo gör att man nu faktiskt kan sluta femma i tabellen beroende på nästa helgs resultat för Skiljebo. Och Gusk klarade sig kvar i tvåan med andan i halsen trots att man blir utrullade på hemmaplan och släpper in hela sex mål, laget gör en bedrövlig säsong men hänger alltså kvar ändå. Idag rasade man ihop fullständig efter pausvilan då man hade 1-1 och jag kan tänka mig att det bara var stabile Mellberg som fick godkänt och då för sina två mål, totalt tolv nu varav fem på straff. Boo då, jo direkt i andra halvlek så byter man ut två spelare och pang 1-2 efter bara en minut och sen rullade det ju bara på, coach-seger som heter duga.
Odds: 2,00
Publik: ?
Kvarstående match för Gusk: Sundbyberg borta
Kvarstående match för Boo: Västerås hemma


Karlbergs BK - Värmdö IF   1-0
1-0 A Westin 85
Det var ju redan nästan klart men nu är det definitivt klart, grattis Karlberg till kvalplatsen upp i ettan, jag håller på er hårt ska ni veta. Idag var det Adam Westin som räddade poängen med sitt första mål för säsongen och det med bara fem minuter kvar mot ett heroiskt kämpande Värmdö, som trots detta kommer att få kriga stenhårt och vinna sista matchen över Franke hemma för annars kan det vara kört. Om inte dom andra kvalplatsen-lagen hjälper dom på traven. Men som sagt, grattis Karlberg!
Odds: 1,35
Publik: ?
Kvarstående match för KBK: Håbo borta
Kvarstående match för VIF: Franke hemma


Sollentuna FK - Håbo FF   5-1

1-0 K Ramsell 2, 2-0 M Thorstensson 12, 3-0 C Ezeh 16, 4-0 C Ezeh 40, 4-1 Självmål 49, 5-1 S Nkopoulos 89
GRATTIS Sollentuna till seriesegern!! Och det var inte mycket att snacka om idag heller, fullständig överkörning av stackars Håbo och en 3-0 ledning efter en kvart. Sen var det bara en ren transportsträcka kvar och faktum är ju att Sollentuna gör Håbos mål också, självmål med andra ord. Kristiansson i Håbo avstängd efter sitt sjätte gula kort.
Odds: 1,35
Publik: ?
Kvarstående match för SFK: Kvarnsveden borta
Kvarstående match för HFF: Karlberg hemma


Västerås IK - Syrianska IF   2-1
1-0 K Bytyqi 27, 1-1 S Plavsic 47, 2-1 N Durovic 53
Syrianska hade flytet att samtliga lag bakom dom också förlorade, så det var ingen katastrof att man nu inkasserade åttonde raka förlusten, alltså jo katastrof är det ju men man lär nog slippa kvala i alla fall. Västerås gör trots det ett grymt bra derby nummer två i omgången från sin jumbo-plats och även om dom nu åker ur så det visslar om det så skickar jag en eloge för allt krigande med den truppen. Respekt. Skytteliga-fyran Plavsic i Syrianska avstängd i sista matchen mot Gute, kan kosta fett.
Odds: 1,90
Publik: 90
Kvarstående match för VIK: Boo borta
Kvarstående match för SIF: Gute hemma


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar