söndag 3 juni 2018

SUMMERING OMGÅNG 9

(Foto: BKV-Blogg)
SNABBGENOMGÅNG - OMGÅNG 9 I DIV 2 NS 

Visst är det ironi att jag skrev om noll oavgjorda matcher i de senaste tre omgångarna och att det bara hade varit två mållösa matcher på åtta omgångar så här långt. Två stycken idag och ett 0-0 resultat. Två tunga lag tappar och skrälltipparna täljer guld. Lägg därtill BKV:s hemmamatch som man tappar från 2-0 till 2-3 och alla tips rasar fullständigt, nästa rundas tips kommer att ske med tärningskastning på köksbordet. På bilden räddar Sebastian Winther i Mora-målet en straff mot just BKV Norrtälje.

Serieomgång 9
- 23 gula kort och 0 röda kort.
- 20 gjorda mål.
-  1..070 åskådare.

Totalt efter nio omgångar
- 187 gula kort och 9 röda har utdelats, snitt 3,2  kort/match
- 182 gjorda mål totalt, snitt 2,9 mål/match
- 11.759 personer har sett matcherna, snitt 186 pers/match


Täby FK - Karlsbergs BK   0-0
Mål: 0-0
Kort: J Lindström, A Frej, J Folcker, S Sultan --- W Garcia, M Gassama, H Magnusson
Odds: 3,90
Publik: 175
Innan helgen skrev jag att det inte hade varit en enda oavgjord match på tre omgångar och så händer det direkt i runda nio. Och till råga på allt så blev det 0-0 vilket vi bara har haft två gånger så här långt och det var i premiäromgången. Starkt av Täby men mindre imponerande av KBK som senaste spöade upp Skiljebo på bortaplan. Har ingen info alls om matchen men jag har svårt att tro att det var någon höjdare.


BKV Norrtälje - IFK Mora   2-3
Mål: 1-0 O Kiianlinna 19, 2-0 E Sundqvist 24, 2-1 P Fyhr 29, 2-2 A Johansson 65, 2-3 P Fyhr 82
Kort: E Sundqvist --- 0
Odds: 3,75
Publik: 113
Helt otroligt, BKV tilldöms straff efter knappa tio minuter men tyvärr så var det mitt i mål och knappt styrfart på den och Moras duktige keeper Lars Heens limmar den nästan. Men sen gör hemmalaget två mål inom loppet av fem minuter i första halvlek, bägge målen är grymma nick-avslut av två backar. Men Mora vägrar ge upp och reducerar till 2-1 innan halvtid efter en riktig "indianare" i backlinjen. I andra halvlek så svänger det konstant och Mora får vittring, BKV slarvar och kladdar och gästerna lyckas vända och vinna det hela. Mora är väl förtjänta poängen och det är bara att gratulera till en match som man blir "bjudna på", BKV däremot måste börja se över laget inför hösten känns det som. Anfallarna, bänken, viljan?


Bollnäs FF - Vasalunds IF   1-1
Mål: 0-1 C Danha 73, 1-1 H Karim str 93
Kort: J Olsson, M Nilsson --- I Hien, D Boskovic, A Rako, P Vaitsiakhovic
Odds: 6,65
Publik: ?
Omgångens skräll, obesegrade serieledaren Vasalund tappade för första gången poäng och det mot nästjumbon Bollnäs. Visserligen kom kvitteringen tre minuter in på övertid (på en straff) men ändå, det här resultatet var absolut inte väntat och det är bara att gratulera dom som hade spelat kryss här till över sex gånger pengarna. Vasalund får skylla sig själva och faller lite på eget grepp i slutet av matchen när man grinar och drar på sig tre varningar på tre minuter och sen får en straff emot sig. Faktum är att Vasalund är det lag som har dragit på sig flest gula kort, tjugoen stycken. ps. Bollnäs, ni kan lägga ner hemsidan, vilket hån mot era supportrar.


Gamla Upsala- Valbo FF   4-0
Mål: 1-0 M Lindström 12, 2-0 M Östlund 25, 3-0 L Lundqvist 54, 4-0 A Hennig 67
Kort: -----
Odds: 2,25
Publik: 103
Gusk stabila när man brottar ner Valbo med 2 x 2-0. Kapten Lindström inleder redan efter tolv minuter och sen rullar det bara på och Valbo var chanslösa den här gången på Gamlis. Guskarna har nu en cupmatch i veckan att se fram emot, Strömsbergs IF hemma. Valbo får åka hem och fundera på vad som hände och bättra på defensiven som fick sig rejäl överkörning idag.


IFK Lidingö - FC Gute   0-1
Mål: 0-1 J Hägg 89
Kort: Mårtensson, Granberg (avstängd), Lemne (avstängd) --- 0
Odds: 3,25
Publik: ?
Gute har fått upp ångan, även om det satt hårt idag med mål i sista spelminuten av inhopparen Jensa Hägg. Det här var Gutes andra raka 1-0 vinst och nu börjar jakten på placeringar för gotlänningarna. Starkt att besegra serietvåan Lidingö borta och nu har Gute fyra raka vinster och noll insläppt i dessa matcher, medans Lidingö nu har två raka förluster och inget mål framåt. Det kan svänga snabbt i fotbollen. Och nu väntar lite billigare motstånd för bägge lagen i nästa omgång, Mora respektive Bollnäs, som dock chockade många idag genom att ta viktiga poäng i bottenstriden.


IFK Stocksund - Skiljebo SK   6-0
Mål: 1-0 F Karroum 29, 2-0 T Ali 31, 3-0 A Naib 77, 4-0 A Naib 81, 5-0 L Makolli 85, 6-0 Makolli 90
Kort: 0 --- E Nore, F Karlsson, J Eek
Odds: 1,70
Publik: 119
Stocksund krossade Skiljebo efter att ha bombat in fyra baljor i matchens sista kvart och avancerade nu upp på andraplatsen i serien, fem pinnar efter Vasalund som ju tappade idag. Grym skytteliga internt i Stocksund nu med Makollis sex mål och Karroum och Khazenis fem. Stocksund har nu hela tjugosex gjorda mål, lika många som serieledarna och bara ett mindre insläppt, det ser bra ut. Bara en enda förlust på nio omgångar och två raka med 11-0 i målskillnad, Stockan är i grym form, men tyvärr inte den urkassa hemsidan. Skiljebo däremot, vad har hänt, efter sju spelade omgångar så har man fallit ihop totalt. Ok serien är lång men att släppa in nio mål på de två senaste matcherna känns ju väldigt märkligt, skärpning krävs.


Strömsbergs IF - Sundbybergs IK   0-2
Mål: 0-1 D Da Silva 40, 0-2 J Flensborg 90
Kort: T Torstensson --- M Anshelm, M Rosell
Odds: 1,70
Publik: 110
Fortfarande inte ett enda gjort mål på hemmaplan för Strömsberg och fem raka förluster, det vill sig inte för strömsbergarna inför hemmapubliken. Det är ju egentligen helt otroligt och det var länge sedan jag kan erinra mig om något liknande, vad händer? Sundbyberg fortsätter att bland och ge, det är liksom två vinster, sedan två förluster och nu två vinster, lite märkligt kan tyckas. Men man kan inte låta bli att imponeras av Sumpan, dom krigar och krigar och ligger nu bekvämt placerat som sjundelag i serien, snyggt också av Jonathan Flensborg att hoppa in med tretton minuter kvar på matchuret och sätta dit en nick i slutminuten.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

1 kommentar:

  1. Angående detta ( Anfallarna, bänken, viljan?) Man kan lägga tränaren för att man ser att det är tränaren åsikter som påverkar lagets spel..BKV är bra lag men spelar mest på defensiv taktik därför blir det svårt för spelarena att anfalla och göra mål???

    SvaraRadera