söndag 22 augusti 2021

BKV FÖRLORADE

Nedanstående text är lånad från BKV:s hemsida:

"Vi sitter på bussen hem efter en riktig batalj borta mot Newroz FC i Bredäng. Känns som att vi gör vår bästa prestation för året och ändå åker vi på torsk med 2-1.

Vi reser i tid från Norrtälje med tanke på all trafik från Norrtälje en söndag i slutet av augusti. Vi är framme vid Bredäng BP en och en halvtimme innan matchstart. Ingen motståndare i sikte ingen att fråga vart bussen skulle parkera. Efter 10 min kommer en ledare men har inga nycklar till omklädningsrummet och säger att bussen kan vi ställa på gångvägen bredvid - "Du är i förorten Grabben". Vi får tillgång till omklädningsrummet 58 minuter innan matchstart - generande. Uppvärmningsbollar får vi 30 min innan matchstart - tur att vi har med egna.

Vi har ett helt nykomponerat lag sedan matchen senast med bl.a. en helt ny backlinje och vi är riktigt bra under matchinledningen. Det känns därför surt när de på en långboll fram på forward lyckas lyfta den över målvakt och har ledningen efter nio min. Desto roligare vart det minuten senare när Hassan hittar överlappande Atish på vänsterkanten som med ett lågt inlägg hittar Freij som sätter dit kvitteringen. Vi krigar på bra och går till halvtidsvila med 1-1 på resultattavlan.

I andra halvlek fortsätter vi minst lika bra som i första, vi är disciplinerade defensivt och har bra rörelse på kanterna och skapar några halvchanser. Ju längre halvleken pågår ökar vi på bollinnehavet och har ett friläge från vänster där avslut går precis utanför. Vi får ett par hörnor och frisparkar med oss och det är riktigt nära på en. I 83.e min får vi "chansen" med helt fri spelare centralt men avslut precis utanför. Naturligtvis får de minuten senare en omställning och lyfter från kant in boll centralt och efter ett par nickdueller hamnar bollen hos en Newroz spelare som med en halvdan bicykleta sätter dit 2-1. Sista 7 min + 8 min i tillägg försöker vi gång på gång men är inte tillräckligt desperata och det slutar 2-1.

Vi var värda minst en pinne i kväll - men som konstaterats tidigare - flest mål vinner. Nya tag till nästa helg."

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"