söndag 29 augusti 2021

OMGÅNG 10

SENASTE MATCHERNA - EN SNABBGENOMGÅNG

Serien har nu blivit rena getingboet, fem lag i topp inom bara fyra futtiga poäng. Sundbyberg upp som ny serieledare efter vinsten mot tidigare obesegrade Newroz FC. Men IFK Uppsala skuggar bakom bara en poäng mindre inspelat, men med betydligt bättre målskillnad. Viggbyholm "rasar" i placeringarna efter att förut ha verkat omöjliga att besegra. Det händer verkligen saker i toppen. I botten däremot så ser du ut som efter omgång ett, där händer knappt ingenting.

Västerås (8) - Fanna  (10)  2-2
Mötet mellan två lag som båda hade fem raka matcher utan vinst slutat så klart oavgjort. Västerås ledde med 2-1 efter första halvlek men Fanna kvitterade med kvarten kvar att spela. D Hanna i hemmalaget blev tvåmålsskytt, och Fannas Alagöz drog på sig sitt tredje kort och får vila i nästa runda.

Uppsala-K (9) - Sala (5)  1-4
Uppsala Kurd kommer ingen vart i tabellen och fick nu åter igen inkasserade en förlust, faktum är att man bara har tagit en enda på pinne på de senaste fem matcherna. Sala däremot med tvåmålsskyttarna Bale och Taijk tog nu hem sin fjärde raka trepoängare och vägrar släppa taget om toppstriden. Bara fyra poäng upp nu till serieledande Sundbyberg.

Norrtälje (7) - Heby (12)  3-0
BKV bröt äntligen den där långa sviten på 6 raka utan vinst efter att ha besegrat ett svagt Heby på hemmaplan. Ett Heby som nu ensamma ståtar med 0 vinster i serien, på tio försök.

Viggbyholm (4) - IFK U (2)  3-3
Före detta serieledarna Viggan hade sju raka vinster men nu har man bara en inspelad poäng på senaste matcherna och har dalat ner till en fjärdeplats. Panik? Matchen var ju lite av ett kaos med tanke på hur det svängde överallt på planen, 0-1, 1-1. 1-2, 2-2, 3-2, 3-3. Publiken fick se hela fem mål i första halvlek (!) I andra så var det bara skyttekungen Shojaeddin (tolv mål) som satte dit kvitteringen och räddade IFK från en förlust. Man verkar vägra att torska just nu.

Newroz (3) - Sundbyberg (1)  0-4
Vad hände i seriefinalen? Ett tidigare obesegrat Newroz klappade ihop fullständigt hemma mot obevekliga Sundbyberg. Newroz fick en straff emot sig Makoki utvisad i 57:e minuten och sen orkade man helt enkelt inte hålla emot. Ok man gjorde ett tappert försök men på övertid så sänkte Sumpan dom med två snabba mål. Och nu är det endast Sumpan kvar i serien som inte har förlorat en enda match, och inte nog med det, nu ligger laget i tabelltopp. Men serien är som bekant otroligt tight, spännande.

Procyon (11) - Franke (6)  1-2
Hemmalaget Procyon vann sin första förra helgen, men nu är man åter tillbaka på förlorarstråket. Franke däremot har nu fem raka utan förlust och försöker desperat att hänga på toppen. Noterbart att samtliga tre målen gjordes i matchens sista tjugo minuter och att Procyon reducerade i 90:e, men inte fick in kvitteringen trots en fet chans på övertid.