söndag 15 augusti 2021

OMGÅNG ÅTTA

SENASTE MATCHERNA - EN SNABBGENOMGÅNG

Viggbyholm - Newroz  2-3
Tidig seriefinal och Newroz lyckades bryta Viggans sju matcher långa vinstsvit. Och kan nu tillsammans med Sundbyberg titulera sig som fortfarande obesegrade. Men mitt i allt detta tumult så passerade IFK Uppsala bägge lagen och leder nu rättvist serien. Viggan fick en straff efter bara fem minuter som skyttekungen Herre satte dit, sitt nionde mål i år. Men Newroz slet och stred och kvitterade två gånger om, och satte till slut dit vinstmålet 93:e, på en frispark från Roni Ali. Tejan Bah däremot fick sitt tredje gula och får vila mo Norrtälje nästa helg. Vilken match, vilken vinst.

Heby - Franke  1-2
Det tog en halvtimme för Anton Appelfeldt och Franke att sänka bottenlaget Heby, ett lag som bara har mäktat med två oavgjorda på åtta omgångar och som kommer att få det väldigt svårt att hänga kvar. Franke däremot stretar på och är nu uppe på sjätte plats.

Västerås - Sundbyberg  1-2
Effektiva Sumpan fortfarande obesegrade efter att ha vänt underläge 1-0 till 1-2 efter två mål av Juan Mamani inom loppet av tre minuter (!) i andra halvlek. Sundbyberg har nu fyra raka vinster medans VIK har tre raka torskar, men bara med uddamålet, så Västerås fortsätter trots allt att spöka för motståndarna ända in till slutminuten. Fick dock Rönnholm avstängd i nästa match efter årets tredje varning. Förresten, ganska märkligt ändå att Sumpan "bara" ligger fyra i tabellen tros att man inte har förlorat en enda match.

Norrtälje - Sala  1-2
Norrtälje föll tungt hemma med uddamålet och har nu fem raka utan vinst, och bara gjort tre mål på dessa. Serieinledningen som började så bra har kommit av sig helt och laget dalar i tabellen. Sala hade turen med sig och vann matchen, femte vinsten på de sex senaste matcherna är bra gjort och nu är det endast fem pinnar till toppen. Ucmaz avstängd i nästa match.

Uppsala-K - Fanna  1-1
Fanna förstörde kurdernas segerfest genom att dit kvitteringen absolut sista minuten, men man ligger fortfarande på nedflyttningsplats. Uppsala-Kurd är inte heller långt därifrån så det oavgjorda resultatet gjorde inget av lagen glada om man säger så. Matchen var för övrigt ett riktigt sömnpiller.

Procyon - Uppsala  0-4
Hemmalaget gjorde ett tappert försök men orkade bara med i fyrtiofem minuter. I andra halvlek lade Uppsala en högre växel och mosade ner Procyon med tre mål på arton minuter. Detta innebar vann sina femte raka och nu toppar tabellen, tvåmålskytten Shojaeddin toppar skytteligan med tio mål och man är det lag som hållit nollan flest gånger, fyra.