tisdag 10 augusti 2021

OMGÅNG SJU

SENASTE MATCHERNA - EN SNABBGENOMGÅNG

Heby - IFK Uppsala  0-5
IFK hade inte vunnit borta mot Heby sedan 1969, men nu gjorde man det med besked. Segern innebar också fjärde raka nu medans Heby har tvärtom, fyra raka förluster och bara en inspelad poäng. Uppsala hade full dominans i första halvlek men "bara" 2-0, det blev tätare i andra men ändå 3-0. Totalt 5-0 och två mål av skytteligaledaren Hussein Shojaeddin som nu har petat i åtta mål på sju matcher. IFK:s kapten Ali Musa får däremot stå över i nästa runda efter sitt tredje gula i år.

Västerås - Viggbyholm  2-3
Inte utan att man lider lite med Västerås som fått möta serieledarna i två raka nu och fallit med ett uddamål i bägge matcherna. Viggbyholm bara ångar på och vet fortfarande inte hur det känns att förlora, sju raka vinster och 22-3 i målskillnad, hur är det möjligt?

Uppsala-K - Sundbyberg  1-2
Sumpan vinner åter igen över Uppsala-Kurd fast den här gången var det på håret att det bara blev en poäng. Man fick nämligen en straff i 86:e minuten som Asfaha satte dit och Sundbyberg fortfarande obesegrade i serien. Dock "bara" fyra i tabellen på det men har en hängmatch på lagen ovanför.

Norrtälje - Franke  0-3
Hemmalaget blev överkört av ett taggat Franke som smällde in samtliga mål i första halvlek, mellan minut 14 och 43. BKV kunde aldrig matcha det hela i andra halvlek utan Franke bärgade tre dyrbara poäng och klättrade i tabellen. Norrtälje har nu fyra raka utan vinst och sjunker allt längre ner. Man fick även Shabanaj avstängd till nästa match efter att han dragit på sig sitt tredje gula kort.

Sala - Fanna  4-1
Brutal inledning av Sala som fullständigt mosade gästande Fanna i första halvlek med fyra mål på fyrtiotre minuter. Fyra vinster på de fem senaste matcherna imponerar, och inte nog med det, man har gjort hela fyra mål i tre av dom, starkt. Fanna som vann sin första match i förra omgången inleder förmodligen en ny förlustsvit nu och ligger kvar under nedflyttningsstrecket.

Procyon - Newroz  1-1
Omgångens smällkaramell när Procyon sex raka torskar snodde åt sig en pinne mot topplaget Newroz, fast det var nog ändå lite deppigt eftersom man tappade trepoängaren med bara tre minuter kvar att spela. Newroz segersvit på fem raka sprack i alla fall mot bottengänget, snopet värre. Samt att man Cederberg avstäng efter tre gula kort. Noterbart att Procyon bara har mäktat med tre mål så här långt och två av dom har matchens målgörare Ucar gjort.

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"