SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 12, DIV 2 NS

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar (SFF, UIF tex) utan där får ni leta er fram. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat.

Avesta AIK - Enskede IK
0-1 E Spahovic 1, 0-2 M Nobell 49, 1-2 V Hansson 83
(Händelserik match uppe i Avesta på Krylbo IP mot serieledarna som tar ledningen efter bara tjugosex sekunder tack vare back-strul. Sen kommer dock ett rött kort på bortalagets Ashtari efter en hård närduell och Avesta börjar vädra morgonluft. Men bara några minuter in i andra så gör gästerna 0-2 och får sen en straff på det som dock kapten Dahl lägger utanför. I slutet på matchen peter Viktor Hansson in en reducering men man kommer aldrig närmare än så, och mitt i allt elände så fick V Hansson som spelat samtliga matcher sitt tredje gula kort och är avstängd mot Syrianska. Enskede toppar nu serien, Avesta näst sist.)
Nästa match för Avesta: Norrtälje borta
Nästa match för Enskede: Gusk hemma

Kvarnsvedens IK- Skiljebo SK
1-0 A Johansson 28, 1-1 A Johansson 33, 1-2 H Tjärnhell 68
(Jumbo-laget Kvarnsveden stod upp bra mot svåra Skiljebo och hade faktiskt ledningen i fem minuter, men innan halvtidsvilan så hade SSK kvitterat. Och i mitten av andra så sätter gästerna dit segermålet genom inhopparen Tjärnhell vilket innebar att man bärgade hem tre viktiga poäng och nu är bara fem pinnar efter serieledarna Enskede. Kvarnsvedens Per Bergström fick sitt tredje gula och får vila mot Upsala nästa helg,)
Nästa match för Kvarnsveden: Syrianska borta
Nästa match för Skiljebo: Upsala hemma

Nacka FF - Sandvikens IF  2-1
1-0 D Rashidi 59, 2-0 M Jobe 89, 2-1 J Österberg 95
(Toppmötet slutade med uddamål och hemmaseger men det var med vissa möda och lite besvär efterom gästande Sandviken låg på bra och hade ett par bortdömda mål. Men Sandviken fick känna på hur det är att möta ett tråkigt men effektivt lag. Två seriefavoriter, två olika spelstilar men det skiljer bara en enda poäng mellan lagen och man har samma målskillnad, dock bytte man placeringar med varandra. Nacka nu tvåa och Sandviken ner från förstaplatsen till tredje.)
Nästa match för Nacka: Arameiska borta
Nästa match för Sandviken: Strömsberg hemma

Sollentuna FF - Syrianska IF  5-1
0-1 A Kosik 9, 1-1 M Thorstensson 21, 2-1 K Ramsell 39, 3-1 K Ramsell str 73, 4-1 D Gustafsson 88, 5-1 D Gustafsson 92
(Redan i sjunde minuten fick Syrianska ett rött kort på backen Hanna och i nioende en straff som Kosik säkert sätter dit. Men Sollentuna kunde så klart bolla ut gästerna med en man mera, men jag tycker det satt hårt åt trots siffrorna med tanke på att 3-1 kom på en billig straff samt att de två sista målen var nästintill på övertid, men man vinner relativt enkelt. Och det var nog viktigt för kämpamoralen efter dom senaste förlusterna, Västerås nästa som är obesegrade i sju raka matcher,)
Nästa match för Sollentuna: Västerås hemma
Nästa match för Syrianska: Kvarnsveden hemma

Strömsbergs IF - BKV Norrtälje  0-3
0-1 A Bellander 69, 0-2 E Skogh 78, 0-3 E Skogh 85
(BKV vinner en mycket viktig match över ett Strömsberg som gick så bra för några veckor sedan men nu åkte på tredje raka smällen. Lagmaskinen BKV tuggar ner motståndet och med tjugoen minuter kvar att spela så orkar inte hemmalaget med pressen utan släpper in tre mål, varav ett var en riktig drömträff på frispark av Emil Skogh, som för övrigt gjorde två av målen. En rättvis seger. Kan tillägga att BKV-spelarna anser att SIF har bästa ljudet och musiken i serien.)
Nästa match för Strömsberg: Sandviken borta
Nästa match för Norrtälje: Avesta hemma

Upsala IF - Arameiska  0-5
0-1 B Katourgi 3, 0-2 S Ostojic 14, 0-3 B Katourgi 23, 0-4 D Vukojevic 39, 0-5 B Katourgi 64
(Upsala skrällde till och spöade skiten ur BKV på en halvlek för bara tio dagar sedan med 5-1 och nu blev det 0-4 i baken efter fyrtiofem minuter och helt har plötsligt har man åkt på 0-5, 0-5 i två raka. Svängdörrar eller blev man helt tröttkörda av Norrtälje-laget? Lycka till mot Sollentuna säger jag. Arameiska har fått full koll på sin anfallsfotboll nu och har börjat ösa in mål, tio stycken på två matcher imponerar, och Bachir Katourgi gör åter igen ett hat-trick. Han sänkte ju Strömsbergs själv i första omgången när Arameiska vann med 3-0 och Bachir gjorde samtliga, grymt. Noterbart att Arameiska har gjort mest mål av alla just nu och att Katourgi leder skytteligan.)
Nästa match för Upsala: Sollentuna hemma
Nästa match för Arameiska: Nacka hemma

Västerås IK - Gusk  1-1
0-1 str P Källsten 41, 1-1 N Durovic 49
(Succé-laget Västerås som ångat på med sex raka vinster tappade till slut segersviten hemma mot ett febrilt kämpande Gusk på en kvalplats. Uppsala-laget tog ledningen i slutet på första halvlek genom en straff av Källsten, som därmed är 100% på sina två lagda straffar i mål. Hemmalagets Nikola startade andra halvlek med att göra sitt sjätte mål för säsongen och sen gjordes inga fler mål, 1-1. Kousis i Gusk får stå över matchen mot Enskede efter tre gula kort. )
Nästa match för Västerås: Sollentuna borta
Nästa match för Gusk: Enskede borta