torsdag 2 juni 2011

TREDJE RAKA NU

BKV KÖR HÅRT I JUNIORALLSVENSKAN

Härlig vinst idag mot Täby IS på bortplan, även om det kanske inte var så där jättebra spelmässigt. Såg inte matchen men följande matchreferat finns att läsa på hemsidan.....

Förresten, Dalkurd borta väntar i nästa omgång så se till att vila upp er nu killar, såg att dom vann idag. Det är ju bra tight just nu med fem lag som ryckt ifrån dom andra fem. Kul att BKV fortsätter utvecklas och är ett av topplagen, det ser bra ut  ;)

Tisdagens match mot Franke satt nog lite i både ben och huvuden på spelarna. Vi såg lite sega ut i början av matchen och satte varandra i svåra situationer, när vi blir lite för långsamma i vårt passningsspel. Och vi möter ett lag som konstant slår långa bollar bakom vår backlinje, det blir mycket kampmoment i matchen, men vi står upp bra i dessa. Täby tar också ledningen i matchen genom en lång boll bakom vår backlinje i minut 34. Vi blir efter målet bättre på att läsa av deras långa bollar och faller tidigare med backlinjen. Vi får i halvlekens slutskede ett vältigt psykologiskt mål (42 minuten) genom Skoog, framspelad av Simon. Vi pratar i halvtid att bli mer noggranna i både försvar och annfallspel. Vi blir det till vis del, men vi har svårt att sätta igång spelet från backlinjen, när Täby går fram och låser våra igångsättningar.

Så spelet i den andra halvleken präglas av långa bollar och mycket kamp. Men vi visar att vi även klarar av detta spel och står upp bra i kampmomenten. När vi i minut 61 gör 1-2 genom Niklas efter en tilltrasslad situation, känns det rättvist. Vi skapar efter 1-2 målet några fina chanser,bl.a. har Sepulveda ett fint avslut som tar i både stolpen och ribban. Det känns oerhört skönt när Viktor gör 1-3 i minut 84, och matchen är avgjord.

Sammanfattningsvis ingen höjdarmatch, men vi visar att vi klarar av den här typen av fotboll på ett bra sätt. Stort plus till hela matchtruppen för moralen, kampviljan och de kreativa inslagen i denna match. Nu vilar vi till måndag, kopplar av och hämtar in ny energi.

"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"