söndag 14 augusti 2016

OMGÅNG 17, SUMMERING


SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 17 DIV 2 NS 

Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar (SFF, UIF tex) utan där får ni leta er fram. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat eller uppdaterar inte sina dåliga hemsidor.

NYHET..... 

OMGÅNGENS OMGÅNGARE:
Omgångens lirare: Håbos Jimmy Kristiansson som räddade en poäng med bara fem minuter kvar.
Omgångens topp-lag: Kvarnsveden som tar en oerhört viktig "trea" och seglar upp i tabellen.
Omgångens botten-lag: Jag är ledsen men av alla matcher så måste det bli BKV som tappade ännu mer mark i toppstriden. 1-1 mot nästjumbon var inte bra.
Omgångens publik: Fanns i Visby som vanligt, grymt bra med 510 pers en måndag 19.45. Cred..
Omgångens övrigt: Hela fem röda kort i denna omgång, och massor av gula. Irriterat?
Omgångens fulaste: Boo:s Fredrik Forsbergs attack som kunde ha slutat med benbrott. Fult!


BKV Norrtälje - IK Franke   1-1
0-1 A Appelfeldt 35, 1-1 S Haglund 65
Serietvåan möte nästjumbon och det slutade lite oväntat med ett oavgjort resultat trots detta. BKV som bara har två förluster på sjutton matcher behövde verkligen tre pinnar och inte en med tanke på att serieledarna Sollentuna vann. BKV:s Haglund fick äntligen sätta dit en boll efter femton matcher och det var verkligen efterlängtat. Men nu är det sex poäng upp och det känns som uppförsbacke, men jag tror inte att någon av spelarna har gett upp för det. Habib och Engström i Franke blir avstängda i nästa runda och man ligger fortfarande kvar på nedflyttningsplatsen, men jag tror pinnen idag kommer att ge en rejäl medvind. Franke åker inte ur.
Odds: 5,50
Publik: 189


Boo FKFC Gute   3-0
1-0 O Svensson 27, 2-0 F Forsberg 59, 3-0 V Garcia 92
Kvalplatslaget Boo körde över tabell-trean Gute med klara 3-0 och tar förmodligen säsongens viktigaste poäng, tro mig. Man fick även ett regelrätt mål bortvinkat för offside vid 0-0. Men det var stundtals kaos och notera att gotlänningarna hade fyra träffar i virket, samt att Boo hade flyt med domsluten i alla fall med tanke på målskytten Fredrik Forsbergs hjärnsläpp som bara renderade i ett gult. Det för våldsam tackling med dobbarna före, smutsigt. Och efter det så uppstod slagsmål på planen med en massa spelare, ledare inblandade och t.o.m publiken var på gång. Två röda delades ut, ett åt vardera lag och matchen kunde spelas klart med en ca en halvtimme kvar (men hur kunde Mambo slippa kort?). Mer läsbart här. Lite onödigt vetande är också att Boo är det lag som har dragit på sig flest antal varningar nu, hela 41 stycken. Kanske säger något om deras spelidé. Kozica och Sanneh avstängda mot Kvarnsveden nästa helg också, grattis KIK.
Odds: 3,30
Publik: 105


FC GuteSyrianska IF   
1-0 V Dahlström 10, 1-1 J Bahar 48, 1-2 R Hysko 56, 2-2 V Dahlström 70, 2-3 Självmål 87
En hängmatch från i våras som inte blev av pga den tragiska händelsen på Gotland. VIF Alex ;(
Gutes grymme Dahlström gör snabbt 1-0 och kvitterar även till 2-2 men det hjälper ju inte, Syrianska vinner på ett helt sjukt självmål. Men man blir ju lätt lite orolig i dessa tider med allt spelfusk osv, men jg utgår givetvis ifrån att det absolut inte skedde här. Trots att Gutes debuterande Starkenberg sätter dit den i eget mål, ett missbedömt hemåtpass... i 87:e minuten. Man får lite nojja liksom. Men det är bara att gratulera Syrianska som därmed är med i toppstriden i allra högsta grad, fem raka nu utan förlust medans Gute torskar sin andra raka. Lagen bytte plats i tabellen och Syrianska ny fyra och ligger nu bara två pinnar bakom Norrtälje, det blir en rafflande höst. SIF:s Orolin avstängd igen efter sitt sjätte gula denna säsong.
Odds: 3,40
Publik: 510


Gusk -  Karlbergs BK   3-2
1-0 M Mellberg str 15, 2-0 A Aljaderi 24, 3-0 M Mellberg str 27, 3-1 S Abohwo 56, 3-2 Gassama 92
Gusk vinner tack vare två straffar inom den första halvtimmen, sånt är svårt att spela emot men Karlberg försökte och försökte. Man reducerar och reducerar igen men får inte med sig den pinne man förtjänade med sig hem. Gusk tycker det var rättvist men jag hörde något helt annat, men det är typiskt dom, o-ödmjuka som vanligt. Mellberg satte för övrigt sitt sjunde mål för i år varav fyra är straffar. Och sen drog han på sig ett rött i absolut sista minuten för en mycket ful tackling och fick gå och duscha på det, taktiskt eller idiotiskt? Karlberg får rannsaka sig själva och bita ihop till nästa match medans Gusk får vara nöjda med dom tre poängen som man fick lite till skänks.
Odds: 2,50
Publik: ?


Skiljebo SK - Håbo FF   1-1
1-0 J Böckert 13, 1-1 J Kristiansson 84
Hemmalaget tar ledningen redan efter en kvart, och det på en lätt tveksam straff. Men sen fixar Douglas Karlberg till två röda inom tjugo minuter och det hela vänder. Det dröjer dock till slutminuterna innan Håbo trycker in kvitteringen och man var väl värda det. Håbo får inte igång på alla cylindrarna och så länge motorn hostar tappar man värdefulla poäng och Skiljebo har en lag-elva som egentligen borde ligga högre upp men som inte heller får till det riktigt. Håbos Backlund avstängd efter tre gula. ps. Två lag med hemsidor som är under all kritik, varför ens ha dom? Kanske därför resultaten uteblir?
Odds: 2,70
Publik: 148


Sundbybergs IK - Kvarnsvedens IK   1-4
0-1 C Serhanoglu 21, 0-2 R Karlsson str 34, 1-2 R Asfaha 39,1-3 D Wahib 43, 1-4 A Person 83
Kvarnsveden tar sin andra bortaseger under säsongen och snacka om att den var viktig, Sundbyberg däremot ligger nu allvarligt illa till på kvalplatsen. KIK gick all-in här och tack vare en straff i första halvlek så kunde man stänga matchen, även om Sumpan reducerade så var det en tvåmåls-ledning in i paus. Kvarnsvedens viktiga Rikard Karlsson avstängd i nästa runda, inte bra.
ps. Sundbyberg, har ni ens någon hemsida?
Odds: 1,70
Publik: 94


Värmdö IF - Syrianska IF   0-0
0-0
Tror alla som var på Vallen den här kvällen kan hålla med om att det var årets zömnigaste första halvlek. Det blev dock lite bättre spel i andra och Syrianska var väl dom som var närmast ett avgörande men det sket sig. Fantastiskt att ett lag som är med om tio mål förra matchen nollar helt helgen efter, kontraster, men dom tog väl ut sig fullständigt mot BKV. Värmdö vann dock varnings-matchen och nu ligger båda lagen i topp-fem när det gäller att vara fula på plan. Grattis till dagens bad-boys, Värmdös Ouni (5), Holmberg (5) och Christensen (4), 14 gula på bara tre man. Är det korpen eller :)
Odds: 4,20
Publik: 100


Västerås IK - Sollentuna FK   0-3
0-1 A Johansson 2, 0-2 M Thorstensson 76, 0-3 V Kramer 81
Det tog bara två minuter innan Sollentuna punkterade Västerås nolla och där trodde nog en hel del att det skulle bli tvåsiffrigt. Men VIK bet ifrån och tillät inte mer än så under första halvlek. Långt in i andra så kom två snabba från bortalaget ocg Västerås IK inkasserade sin sjätte förlust av åtta möjliga på hemmaplan. Grymma Thorstensson upp på en tredjeplats i skytteligan, och ett grattis till Jonas för sin åttonde nolla, jag saknar dig, det vet du :)
ps. Torseng i VIK har nu lirat i 666 minuter, är det bra eller anus? Och vad tänkte Durovic på som tog ett rött, den enda som kan göra mål i VIK. Smart. Och hur funderar coachen som bara matchar ett byte trots underläge in i det sista, var det för att hålla ner siffrorna?
Odds: 1,30
Publik: 150


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar