lördag 8 april 2017

FÖRSNACK OMGÅNG 1


VAD HÄNDER I OMGÅNG ETT - VILKA VINNER

Äntligen seriepremiär och vilka härliga matcher som väntar på oss i första omgången.Tyckte det kunde var skoj med en liten snabb-analys av dom så här dygnet innan avspark, men jag lägger inga tips på matcherna eftersom jag är med i bloggens vårtips-tävling där du också kan delta om du vill, oavsett var du bor och vilka du håller på så är du hjärtligt välkommen att höra av dig. Mail längst ner.
NU KÖR VI!


2017-04-08 14:00  IFK Aspudden-Tellus - BKV Norrtälje
Årets premiärmatch, den enda som spelas på lördagen och det lär bli mycket nerver här och många motståndarlag som håller koll. Aspudden är banne mig aldrig lätta att sätta fingret på, ser man till förra året så vann man sex matcher hemma men förlorade sju, inte ett enda kryss med andra ord (borta 5-2-6) och nu på försäsongen så kryssade man i tre av åtta, det känns som 1X2 alla dagar i veckan. Observera att man har seriens mesta trupp med hela tjugoåtta spelare! BKV har haft en tung period med allra svåraste motståndet genom svenska cupen och spel mot allsvenska lag, och nu är det upp till bevis med den nya unga truppen och alla nyförvärven. Laget var länge i toppen förra året men orkade inte med ett par tre tyngre lag, men jag antar att duktiga coach Hauta ser fram emot denna spännande serie och jag skulle inte bli förvånad om han får manskapet att gå för tre poäng redan i premiären.

2017-04-09 12:15  Gamla Upsala SK - Karlbergs BK
Tung match för Uppsala-gänget Gusk att redan i premiären få möta förra årets topplag efter Sollentuna, och som nu har lyckats med ett par riktigt bra värvningar.  Tror dock att Gusk inte på något vis har gett upp detta redan på förhand men Gusk vann bara fem av tretton matcher hemma 2016 så här måste man nog se upp med ett av förra årets bästa bortalag.

2017-04-09 13:30  Syrianska IF - IFK Lidingö
Syrianska var något av ett höstlöv i fjol, man dalade och dalade och slutade till slut som lag numer nio. Otroligt svagt lag i sista kvarten och det vet man om och bjuder därför motståndarna på mycket gratis, kan man hålla ihop i nittio minuter så kan man definitivt sluta högre upp i år. Nykomlingarna Lidingö vann "trean" i fjol och var helt godkända som bortalag men det var i en ganska medioker serie, och man har väl kanske inte övertygat under försäsongen heller på det vis man ville. Nu är det upp till bevis och vad passar väl bättre än en resa till Västerås och spel mot revanschsugna Syrianer.

2017-04-09 15:30  Eskilstuna City FK - FC Gute
Detta kan vara en av omgångens mest intressanta matcher, ett storsatsande Eskilstuna mot ett riktigt bra fjolårs-lag i FC Gute som slutade som serie-trea. City hamnade fyra förra året en poäng före Karlsund och säkert rejält taggade inför premiären med sina tunga nyförvärv i djurgårdaren Nazaré, Katourgi och Chaouche. I försäsongen har man övertygat och man har fortfarande grymme skyttekungen Fritzell på topp. Gute matchar dock med anfallsduon Dahlström/Kettler och får dom det att stämma så åker City på en snöplig överraskning, spännande.

2017-04-09 16:00  Håbo FF - Skiljebo SK
Förra årets nia mot serie-sexan SSK, och jag vet egentligen inte hur mycket som skiljer dessa två lag åt. Det var tio poäng i fjol och Håbo var farligt nära att åka ur, samtidigt som Skiljebo hade bra häng på toppen ett tag men tappade greppet om det. Håbo hade 6-1-6 hemma och Skiljebo vann sex av tretton borta, snacka om svårtippat. Meritmässigt så borde kanske vågen väga över mot Västerås-hållet men jag tror att Håbo kommer att ge allt i premiären.

2017-04-09 17:00  BK Forward - Karlslunds IF
Två nya lag och Örebro-derby. Forward ramlade ut "ettan" med minsta möjliga marginal i fjol, faktum var att laget var kvar där tills matchminut nummer 88. Serien vanns av suveräna BP och utöver dom så var det riktigt bra lag med i serien så man föll verkligen med flaggan i topp och precis som Håbo FF så hade man 6-1-6 hemma så det var verkligen vinna eller försvinna. Karlslund slutade femma förra året och vann lika många matcher hemma som borta, I träningsmatchande har det sett bra ut förutom i den första mot just BK Forward som slutade 1-6, men så lär det ju inte sluta på söndag.

2017-04-10 19:30  Sundbybergs IK - Strömsbergs IF
"Sumpan" klarade sig kvar i tvåan med ett nödrop och var det lag som gjorde minst mål av alla hemma i fjol, och bara fyra vinster på hemmaplan var för svagt. Men man krigade sig kvar och det med bravur, hur långt räcker det mot dom gamla välbekanta Strömsbergarna som om man ska vara helt ärligt var ännu närmre att åka ur men då i div 2 Norra. På bortaplan vann man endast två tre-poängare och det kommer inte att hålla i år, och det vet man om. Spännande möte mellan två lag som förmodligen kommer att få det jobbigt i år.


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar