TRÄNINGSMATCHER 1-2/4

DIVISION 2 NS - HELGENS MATCHER

Lagen från Division 2 NS är markerade i rött.

BK Forward - Skövde AIK  2-1
Forward: Seriepremiären står för dörren med match mot Karlslunds IF den 9 april. Det har varit en lång och intensiv försäsong med mycket matcher och dessutom ett cupkval under våren. Skönt nu att veta att nästa match blir årets seriepremiär!
Försäsongens sista träningsmatch blev mot Skövde som besegrades med 2-1. Hemmalaget låg under 0-1 i paus men mål av Björndahl (77) och Johan Chamoun i slutet av matchen bäddade för segern.
- Skövde var bra, berättar sportchef Gustavsson. De störde oss högt i den första halvleken och vi hade svårt att etablera något riktigt spel. Vi rättade till detta i den andra halvleken där vi kom ut med ett högre tempo och de blev stressade. Vi gjorde det riktigt bra i den andra och behöll trycket på dem ända till slutsignalen, sammanfattar sportchefen.

BKV Norrtälje - Konyaspor KIF  4-1
Bloggen: BKV vinner andra raka nu och gör även hela fyra mål, det verkar som att formen kommer precis när den ska. 1-1 vid halvtid men med kvarten kvar trycker BKV in tre mål, Andreas Bagger, David Seger, Shakew Hussein och ett självmål på det.

Västerås SK - Eskilstuna City  4-2
Västerås: En strålande inledning på träningsmatchen mot Eskilstuna City bäddade för en seger med 4-2 efter bland annat två mål från Dylan Kosik. – Första halvtimmen var superb, säger Johan Mjällby efter matchen. Första halvtimmen spelade VSK en bländande fotboll och ägde matchen mot Eskilstuna City. I den femte minuten gav Filip Tronêt VSK ledningen innan Dylan Kosik satte två mål inom loppet av fem minuter. Efter knappa 20 minuter sköt Simon Johansson in 4-0.
– Första halvtimmen var superb. Vi hade väldigt bra rörelse, fantasi, bra tempo i passningsspelet och många bra djupledslöpningar. Vi hittade igenom motståndaren och det funkade bra i första halvlek. Dessutom såg vi farorna defensivt och kunde avstyra det. 4-0 i halvtid men till den andra halvleken bjöds Eskilstuna in i matchen när VSK tappade tempo. – I andra halvlek blev det inte alls samma kvalitet. Vi tar inte jobbet, spelar inte samma fotboll och blir passiva. Det är okej att vara passiv om man äger boll och kväver motståndaren på det sättet, men så blev det inte. Det är något vi får jobba på, att inte bjuda in motståndaren i matchen.

FC Gute  - Assyriska IF Nkpg 2-0
Gute: Ett genrep där vi inte kom upp i sedvanlig standard. Vi möter ett duktigt och välbalanserat lag. Ändå vinner vi matchen och håller nollan. Oerhört viktigt. Vi har tränat med hög belastning hela förra veckan, vi vill inte att spelarna ”går i form” för tidigt. Därför är det förståligt att vi inte har de där sista procenten av explosivitet i kropparna. Vi inleder ändå första 8 minuterna med två ribbskott. Som vanligt när man inte gör mål på den typen av chanser får motståndarna energi och Assyriska spelade bra resten av halvleken. Deras rörlighet i uppspelsfasen var klurigt för oss. Vi kände dock att om vi rättar till några saker i våra utgångspositioner i halvtid kan vi störa dem rejält i andra halvlek.
Halvleken börjar med böljande spel från båda lagen. Efter ca 60 min rinner Silva igenom i en omställning och kommer fri med målvakten, tyvärr smiter bollen utanför stolpen. Spelet fortsätter att bölja och vi har inte skärpan för att behålla bollen inom laget, Assyriska har ett större bollinnehav och vi får jobba hårt och koncentrerat utan boll. Detta har vi dock inget emot att göra, det har vi under försäsongen arbetat med. Det ingår i en fotbollsmatch. I 65:e min överbelastar vi Assyriska på deras vänstersida, Rynell vänder och vrider och får in ett inlägg till Nobell som, intar överenskommen yta, kommer upp högre än deras försvarare. 1-0.
Efter målet har vi fortsatt svårt att få till ett vettigt bollinnehav, vi vill spela av matchen men kroppar och hjärnor är trötta. Vi fortsätter göra en hel del tekniska misstag. Assyriska har återigen ett stort bollinnehav men utan att egentligen komma till farligheter, förutom längre bollar i djupled. Dessa hanterar vi bra med vår backlinje plus målvakt. Vi fortsätter dock att hota Assyriska med löpningar bakom deras backlinje och i 80:e min är det Kettlers tur att få ett friläge, han får oväntat lång tid på sig och instinkten blir till tänkande och avslutet går tyvärr i gaveln. Vi vinner en svår match utan att komma upp i normal standard, vi håller nollan och klarar av att vara tillbakapressade utan att göra misstag i vår positionering. Det är positivt. Vi vill vara mera effektiva och skall göra fler mål på våra målchanser

Vallentuna BK - Gusk  5-1
Gusk: Vi åkte på en riktig "femetta". Ett dåligt genrep betyder en bra premiär? Hoppas att ordspråket stämmer in på vår insats i gårdagens match. Första halvlek blev ganska jämn spelmässigt. Vi tog ledningen i mitten av första halvlek på ett skott som styrdes till en lyra som seglade i mål. I andra halvlek kom både Vallentuna och vi ut som nya lag. Vallentuna tog helt över tillställningen och vi fick jaga boll. Inget stämde för oss. 10 minuter in i halvleken vänder Vallentuna på steken och gör två hörnmål på en minut. Vi försökte komma in i matchen men det var Vallentuna som dominerade och man gjorde ytterligare tre mål innan slutsignalen. Nu glömmer vi den här matchen och inriktar våra insatser på seriepremiären söndagen 9 april 12.15 på Lötens konstgräs.

Kvarnsvedens IK - Håbo FF  ?

Enskede IK - IFK Aspudden  2-1

Enskede: Söndagen bjöd inte bara på strålande väder utan också en bra genomförd match mot Div.2 laget Aspudden/Tellus. Första halvlek blev väldigt kampbetonad där A/T, som förfogar över ett antal rutinerade pjäser, satsade friskt och frisparkarna var väl många åt båda håll. Första 45 var helt jämn där vi i chansväg hade ett par bra skott av Stefan och inte minst efter ett inlägg av "Kimmen" som borde resulterat med en nick utanför. Tre byten till andra där Kimmen och Ahl ersätts på mitten av Kevin och "Palle" och "Fabbe" tar centerpositionen av Peter. Det blir nu ett klart spelövertag för de våra och redan vid avspark skapas en klar målchans. Det dröjer dock till tionde när Yanku spelar "Fabbe" på djupet där han vrider in bollen till "Palle" som säkert sätter den i mål bakom en överspelad målvakt. Mittfältet domineras nu av Kevin och Palle med stark uppbackning av Yanku. Och i femtonde kommer 2-0 när Fabbe sliter sig loss och i dålig vinkel får iväg ett hårt skott som borrar sig in i bortre gaveln via stolpen. Vi har väl varit lite oroliga för vår backlinje men i dag såg det bra ut där vb. Adam Kasa gör sin bästa insats hitills och unge Robin Frej på hb är också till sin fördel. Att vi med kvarten kvar bjuder på ett reduceringsmål förtar inte helhetsintrycket. A/T fick då ny energi men i deras iver att kvittera ger oss två frilägen som vi slarvar bort. Palle provar bl.a. på att slå bollen på en sida om målvakten och gå runt på andra där dock en back hinner rensa på mållinjen. Att det närmar sig seriestart märktes i dag där snacket och koncentrationen på planen var på topp. Jag konstaterar också att vi förfogar över ett antal bra mittfältare vilket blir knepigt för tränarparet att välja rätt när det är dags för premiär

IFK Haninge - Karlbergs BK  ?

Söderhamns FF - Skiljebo SK  1-4
Skiljebo: Det var en lång resa som A-laget gjorde idag till Söderhamn. Lyckligtvis sluta den med en seger med 4-1 mot ett Söderhamn som stundtals spelar riktigt bra fotboll. Grabbarna gör en bra match tycker Micke À och är glad över att många presterar bra och gör laguttagningen till nästa helg angenäm. D finns som Micke också säger en veckas träning och bevisa också om man vill vara med. Målskyttar Anton 2, Axel 1 och sista målskytt lite oklart.

Strömsbergs IF - Enköpings SK  0-2
Enköping: Idag mötte ESK division 2 laget Strömsbergs IF i näst sista träningsmatchen innan seriespelet drar igång. En match som ESK vann med 0-2(0-1) efter mål av Ayub och Bruno.
För Strömsbergs IF var detta sista matchen inför seriepremiären, en match där man säkert hade hoppas på att finslipa detaljer. Förra helgen mötte man Håbo FF, en match som slutade 1-1.
Dagens match blev inte riktigt den urladdning som man hade tänkt sig, ESK var det klart hetare laget och dominerade stora delar av matchen. Ali hade tidigt i matchen ett skott i ribban och i 15:e matchminuten tog ESK ledningen genom Ayub, efter ca en timme spelad så satte Bruno 0-2 vilket också blev slutresultatet.

Syrianska IF - IK Franke  1-1
Syrianska: Syrianska kryssade i genrepet mot Franke - 1-1 (1-1) i spöregnet på Parken där lagen hade varsin halvlek. Lukman Murad gjorde det rödgula målet när han kvitterade gästernas ledning innan pausvilan, och trots att ett segermål uteblev var det en klart godkänd insats som avrundade försäsongen. I ett sista test innan seriestarten väntade IK Franke - som under fjolåret var en av Syrianskas seriekollegor i Division 2 Norra Svealand - i ett derbymöte på ett regnigt Parken under fredagskvällen. Syrianska valde att ställa över ett par spelare med småskavanker, men hade lagkaptenen Samuel Barlay tillbaka i spel efter ett par veckors frånvaro. Även om några ommöbleringar i startelvan gjordes så var laget sig likt i jämförelse med mötet med Eskilstuna City i söndags. Syrianska inledde, precis som i söndags, tafatt och tillät Franke ta kommandot i matchöppningen. Redan efter någon minut hade man ett skott i ribban, och när de rödgula gick bort sig i defensiven tog gästerna tillfället i akt och satte dit 0-1 genom en framstormande Sermed Habib. Hemmalaget lyckades den här gången stoppa blödningen relativt snabbt, och efter dryga kvarten hade man sakta men säkert käkat sig in i matchen. Franke hade visserligen ett fortsatt stort bollinnehav, men var relativt ofarliga i sina anfallsförsök även om hemmakeepern Felix Karlsson tvingades till en vass benparad för att undvika en fördubblad bortaledning. Syrianska hade ett par halvchanser, och ett riktigt hett läge där Jonathan Bahar kom före bortamålvakten Erik Biselius på en djupledsboll men hittade därefter inte rätt med avslutet. Hittade rätt gjorde däremot anfallskollegan Lukman Murad som strax innan pausvilan placerade in kvitteringen i det bortre krysset - ett väldigt vackert mål som fixade ett likaläge till den andra halvleken.
De rödgula tog tag i taktpinnen under matchens avslutande 45 minuter, där man främst var betydligt mer framgångrika i sitt presspel än innan paus. Ofta fick man stopp på ett bolltrillande Franke i ett tidigt skede och högt upp i banan, samtidigt som perioderna med eget bollinnehav var både fler och längre. Även om de riktigt vassa chanserna var lätträknade kändes det som att Syrianska kom allt närmare ett segermål. Det ska tilläggas att även Franke hade något läge där man mycket väl kunde ha nätat, men överlag var det hemmalaget som låg på mest i sin offensiv. Det blev dock inga fler mål, och resultatet från den första halvleken stod sig matchen ut. Krysset var inte på något sätt orättvist - snarare logiskt då lagen hade varsin halvlek. Franke visade att man utan tvekan kommer att spela om seriesegern i sin Division 3-serie under året, samtidigt som Syrianska fick till en insats som måste klassas som godkänd sådan sett till matchen i sin helhet. Försäsongen är nu historia, och nu kan man blicka fram emot en seriepremiär mot IFK Lidingö nästa helg. Man har en dryg vecka på sig att lappa ihop de spelare som dras med småskavanker, ladda batterierna och finslipa detaljer innan det äntligen ska spelas om poäng igen.