söndag 13 april 2014

OMGÅNG 1

DIVISION 2 NS - OMGÅNG 1

Här kommer en liten omgångs-summering av dagens seriematcher i div 2 NS. Och vad det gäller mitt tips så blev det noll pengar eftersom Värmdö och BKV förlorade samt att Aspudden och Konyaspor "bara" fick oavgjort. Jag skyller på premiäromgång, diverse skador och mindre bra domare, men är givetvis tillbaka nästa vecka med nya friska tag.

Vissa lag kan ni klicka på, och då få läsa deras egna matchreferat från helgen. Men tyvärr så prioriterar inte en del lag sina hemsidor som man förväntar sig, jätte-trist.

Värmdö IF - Skiljebo SK  3-4
Rena röjet, 1-2 till Skiljebo efter en halvlek och det efter att Axel Johansson gjort två mål och Skiljebo själva gjort ett självmål. Och det mot stora starka Värmdö. 1-3 i andra blir 2-3 och där står det hela och väger tills Safari gör 2-4 med kvarten kvar. VIF får en straff i 88:e och gör 3-4 men tappar värdefulla poäng. Mycket starkt av Skiljebo!

0-1 Axel Johansson 25, 1-1 Självmål 37, 1-2 Axel Johansson 4, 1-3 Karl August Bergman 58, 2-3 Ufuk Ayhan 60, 2-4 Karwan Safari 74.
Kort Värmdö: Sevgili, Palmén, Netteryd, Gustafsson
Kort Skiljebo: 0

IFK Aspudden - Kvarnsvedens IK  1-1
Hagren sätter en straff i 53:e för Aspudden men Kvarnsveden och Abic kontrar direkt med ett frisparksmål sex minuter senare. Två minuter efter det åker KIK på ett rött kort och alla tror att det ska sluta med hemmaseger men icke sa nicke. 1-1 och en halvhyfsad skalp för Kvarnsveden. Ska dock nämnas att Aspudden var ett stolpskott från full pott.

1-0 Lars Henrik Hagren 53, 1-1 Ahmet Abic 59.
Kort Aspudden: 0
Kort Kvarnsveden: Hindrikes (rött Åkerström)

Strömsbergs IF - Gusk  2-2
Gusk i brygga genom hela matchen men lyckas hämta in två underlägen och bärga hem en pinne. Hägg blev Strömsbergs lirare för dagen genom att "måla" två gånger om, men tyvärr så räckte det ju dock inte eftersom gusk:s Östlund kvitterade med tolv minuter kvar. Starkt av SIF!

1-0 Marcus Hägg 151-1 Viktor Wikner 23, 2-1 Marcus Hägg 49, 2-2 Martin Östlund 78.
Kort Strömsberg: Ali
Kort Gusk: Aljaderi, Lindström

Karlbergs BK - Akropolis IF  0-3  (0-1)
Karlberg orkar hålla nollan i 45 minuter men sen rasslar det iväg, 0-1 i slutminuten av första halvlek av gamle Österåkerspelaren Iranpak och sen 0-2 sju minuter in i andra av Rajamohan, och i åttionde så sätter sedan Rashidi punkt för tillställningen genom att smälla in 0-3. Förväntad Akropolis-seger och tre säkra poäng. Dumt nog så drog man på sig en utvisning på övertid efter det att målvakten Lundgren drar på sig sitt andra gula och får nu sitta på läktaren och se på när kamraterna spelar mot Västerås nästa helg. Liten detalj, Akropolis Carl-Simon Norén blev inbytt i 78:e och fick gå av i 85:e.

0-1 Armin Iranpak 45, 0-2 Adhavan Rajamohan 52, 0-3 Heradi Rashidi 80)
Kort Karlberg: Mathias Sundberg, Edwin Fabricio Ekholm, Oskar Sewerin
Kort Akropolis: Oskar Cederling (rött Simon Lundgren)

Spårvägens FF - Sollentuna FF  0-4  (0-2)
0-1 Thelander efter en kvart, 0-2 Antonio på frispark efter 25 minuter, och full koll i första halvlek. I andra halvlek så sätter Gustafsson dit två baljor, i 76:e respektive 86:e. Även i den här matchen är det en utvisning på övertid, inhoppande Sobrinho får spela i en halvtimme och drar på sig två gula på de sista tio minutrarna. Moget! Stabil Sollentuna-seger och tre solklara poäng in.

(0-1 Anton Thelander 14, 0-2 Christian Antonio 25, 0-3 David Gustafsson 73, 0-4 David Gustafsson 86)
Kort Spårvägen: Aronsson, Roka, Irestam, (rött Sobrinho)
Kort Sollentuna: Marah

Västerås IK - Konyaspor KIF  0-0
Västerås-derby och mållöst. Tjugofyra minuter och ett gult kort till gästande Konyaspor, och första halvlek var över. Ett till i andra och matchen var slut. Vad hände?

0-0
Kort Västerås:
Kort Konyspor: Traykov, Cvetkovic

BKV Norrtälje - Syrianska Keruban  2-3
Seriepremiärsnerver på hög nivå, Syrianska vinner första halvlek genom två snabba av Berhane och BKV är nere för räkning, står och dregglar på knä. Men efter paus reser man sig upp och trycker tillbaka ett lag som redan trodde dom hade vunnit. 1-2 Svecke i 57:e och 2-2 Wessberg i 74:e. Nick i ribban och bortdömt mål fick bortalaget att rensa i panik och skräcken lyste i deras ögon. Men som så oftast så får ett nerpressat lag till slut till en kontring och Wallén avslutar iskallt till 2-3 för Syrianska.
Det är bara att gratulera till tre poäng men BKV behöver absolut inte skämmas, bra jobbat alla!

0-1 Temesgen Berhane 11, 0-2 Temesgen Berhane 23, 1-2 Christopher Svecke 57, 2-2 Fredrik Wessberg 74, 2-3 Patrick Wallén 83.
Kort BKV: Skogh
Kort Syrianska:  Özer