måndag 27 juli 2015

OMGÅNG 15 SUMMERING

SNABBGENOMGÅNG - RUNDA 15, DIV 2 NS

Höstsäsongen 2015 har inletts och när detta skrivs så återstår två släpmatcher som spelas imorgon respektive onsdag. Idel grymma siffror så här långt och hela tjugofem mål i dom fem spelade matcherna, som för övrigt slutat med hemmaseger för samtliga lag. Fyra lag kvar nu och alla kan ta en plats uppåt i tabellen vid vinst, dock är klivet till topp-sextetten för stort men absolut inte onåbart inom kort. Titta på tabellen och berätta vilka som vinner serien, sex lag inom två futtiga poäng efter femton omgångar måste vara någon form av rekord. Stentufft!


Klicka på lagen med en länk så kommer ni vidare direkt till deras matchreferat, ett par lag har dock inga direktlänkar (SFF, UIF tex) utan där får ni leta er fram. Dom som inte är länkade, har inga matchreferat.


Arameiska - Strömsbergs IF  4-0
1-0 D Vukojevic 6, 2-0 S Ostojic 20, 3-0 K Cosic 22, 4-0 Y Ngabonziza 22
(Arameiska fortsatte att "nolla" Strömsberg, för efter vårsäsongens 3-0 ökade man nu på till 4-0 och fullkomligen mosade stackars SFF på bara 22 minuter (!), Fyra mål från minut ett till minut tjugotvå, rena fyrverkeriet, hade det fortsatt i den takten så hade det hela slutat med 18-0 om jag räknat rätt. Vidhåller fortfarande att Arameiska varit det bästa laget jag har sett i seriespelet men likväl också tveksam till att det räcker hela vägen hem, men nu är man trea och bara två pinnar bakom serieledarna Enskede.)
Odds: 1,50
Nästa match för Aramiska : Gusk hemma
Nästa match för Strömsberg: Syrianska borta


BKV Norrtälje - Gusk  0-3
0-1 P Källsten str 38, 0-2 H Englund 84, 0-3 A Josefsson 87
Gusk tog mycket viktiga poäng i matchen mot Norrtälje efter att ha "fått" en straff i första halvlek som Källsten satte enkelt, hans tredje straff i år och tre mål. I slutskedet av matchen så kontrar sen Gusk in ytterligare två mål efter det att Norrtälje pressat stenhårt. Men ett smart Gusk åkte alltså hem med alla tre poängen och är säkert väldigt nöjda över dom. BKV:s Noi avstängd i nästa runda efter sitt sjätte gula nu.

Odds: 2,50
Nästa match för Norrtälje: Västerås borta
Nästa match för Gusk: Arameiska borta

Sandvikens IF - Avesta AIK  4-0
1-0 A Sipuri 2, 2-0 J Lundbäck 42, 3-0 D Svanberg 74, 4-0 J Hellström 86
(Sandviken visar bredd genom att låta fyra nya killar få göra varsitt mål, J Lundbäck i sin första match till råga på allt. Här krossar man stackars Avesta och gör två mål per halvlek, varav det första redan efter två futtiga minuter. Och i tabellen klättrar man upp till fjärde plats och har bara två poäng upp till serieledarna Enskede, som man för övrigt möter hemma i nästa omgång. Spännande då.)
Odds: 1,21
Nästa match för Sandviken: Enskede hemma
Nästa match för Avesta: Skiljebo borta


Skiljebo SK - Nacka FF  3-1
1-0 K Safari 24, 2-0 A Sheikomar 43, 3-0 H Tjärnhell 74, 3-1 D Rashidi 85
(Skiljebo brottade ner serietvåan Nacka ganska komfortabelt genom att göra två mål i första halvleken och sen öka på till 3-0 i andra. När lagen möttes i våras slutade det 1-1, så NFF lyckades inte besegra SSK i år, och man är inte speciellt bra borta heller, fem förluster på åtta matcher nu. Skiljebo har ytterligare en hemmamatch i nästa omgång då mot Avesta, men då får man vara utan avstängda E Johansson och  P Grönvall. Noterbart att NFF har tappat Haris Laitinen under uppehållet.)
Odds: 2,25
Nästa match för Skiljebo: Avesta hemma
Nästa match för Nacka: Sollentuna borta


Sollentuna FF - Kvarnsvedens IK  6-2
1-0 C Ezeh 7, 1-1 A Johansson 16, 2-1 M Thorstensson 23, 2-2 E Hjälte 37, 3-2 M Thorstensson 45, 4-2 M Thorstensson 57, 5-2 A Johansson 81, 6-2 B Sonko 90
(Målfyrverkeri i Sollentuna när man tog emot jumbon Kvarnsveden, men det satt betydligt tuffare åt än siffrorna visar för efter 45 minuter stod det 3-2 på resultattavlan och spelet var jämnt. Faktum var att det stod 2-2 innan Thorstensson kom igång och gjorde tre raka mål och efter dessa så rasade KIK ihop och orkade aldrig resa sig upp igen. Nästa omgång gästar Nacka Sollentuna och då är det upp till bevis, samtidigt som Kvarnsveden helt enkelt måste ta poäng mot Upsala, lycka till båda.)
Odds: 1,20
Nästa match för Sollentuna: Nacka hemma
Nästa match för Kvarnsveden: Upsala hemmaSyrianska IF - Upsala IF 
(SPELAS 29/7 KL 19.30)
Odds:
Nästa match för Syrianska: Strömsberg hemma
Nästa match för Upsala: Kvarnsveden borta


Västerås IK - Enskede IK  4-1
1-0 N Durovic 30, 2-0 N Durovic 34, 3-0 A Botvidsson 37, 4-0 C Ekoka 51, 4-1 D Samuelsson 61
(Västerås krossade serieledarna Enskede med hela 4-1 och hade faktiskt bud på fler mål. Inom loppet av sju minuter i första halvlek så gör hemmalaget tre snabba mål, varav två från Durovic som nu seglade upp på tredjeplatsen i skytteligan. Efter detta så rasade Enskede ihop och när lagkaptenen Dahl åkte på sitt andra gula och visades av så var det ridå ner. Laget behåller dock sin serieledning men nu har det blivit rena getingboet uppe i toppen istället för en behaglig serieledning. Noterbart att Gabriel Medina startade för Västerås efter tolv omgångar i Syrianska.... OCH att gamle vargen Kim Askebris debuterade i Enskede men bara fick spela dom första 46 minuterna, tung debut.)
Odds: 4,25
Nästa match för Västerås: Norrtälje hemma
Nästa match för Enskede: Sandviken borta


"Legere et non intelligere neglegere est - Att läsa och inte förstå är att inte läsa"
Tack för att du besöker och läser bkvblogg.blogspot.com och välkommen åter
Mail: bkvblogg@live.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar